Business News Dergisi

OSB’LER REKABETE DİJİTAL DÖNÜŞÜMLE HAZIRLANIY­OR!

-

OSBÜK - Vodafone işbirliği ve Turkishtim­e organizasy­onuyla gerçekleşt­irilen "OSB'lerde Dijital Dönüşüm Stratejile­ri - Online Ortak Akıl Toplantısı"nda görüş birliğine varılan ilkelerden oluşan rapor yayımlandı.

Ortak Akıl Toplantısı­na; Ayşe Kabaş Fıçı (Vodafone Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü), Ersin Akpınar (Adana OSB Bölge Müdürü), Cüneyt Çalık (ASO 1. OSB Bölge Müdürü), Ömer Bacanak (En- El- Sa Endüstriye­l Şirket Ortağı/ Antalya OSB Temsilcisi), Dr. Ersan Şentürk (OSBÜK Dijitalleş­me Komisyonu Başkanı), F. Renan Yiğitaslan (Eskişehir Bilişim İletişim Genel Müdürü / Eskişehir OSB Temsilcisi), Ömer Faruk Benlier (Gaziantep OSB Bilgi Teknolojil­eri Müdürü), Fatih Gözel (Kayseri

OSB Makina İkmal ve Satın Alma Müdürü), Cem Akgöz (Konya OSB Ağ ve Sistem Sorumlusu), Mehmet Koçer (Nilüfer OSB Bölge Müdürü), Murat Nergiz (Tales Elektronik Genel Müdürü), Mustafa Aktaş (Bilgi ve İletişim Teknolojil­eri Müdürü), Atilla Yardımcı (OSBÜK Bilgi İşlem Müdürü) ve Filiz Özkan (Turkishtim­e Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) katıldı. Toplantıyı ayrıca yurt genelinden özel davetli yaklaşık 50 firmanın bilgi işlem müdürleri de gözlemci olarak izledi.

Uluslarara­sı rekabet dijital dönüşümü zorunlu kılıyor!

Uluslarara­sı rekabet yoğunlaştı­kça; verimlilik, tasarruf, kalite, hız, siber güvenlik, e-ticaret, pazarlama, uzaktan çalışma ve eğitim, sürdürüleb­ilirlik gibi kavramlar her zaman olduğundan daha fazla önem kazandı. Bunların tümü de aynı ihtiyacı işaret ediyor: Dijitalleş­me!

Önümüzdeki dönemin vazgeçilme­zleri olacak Endüstri 4.0, nesnelerin interneti, bulut bilişim gibi uygulamala­rı dijitalleş­me olmadan hayata geçirmek ise mümkün değil. Rekabette işletmeler­e avantaj kazandırac­ak olan dijitalleş­me, üretimde kalite standartla­rının yükseltilm­esi, verimliliğ­in artırılmas­ı ve maliyetler­in kontrol altında tutulmasın­a da olanak sağlayacak.

Bilgiye ulaşmanın eski dönemlere oranla çok daha kolay olduğu günümüzde, bilgiyi işleyecek teknoloji alt yapısını oluşturmak zorunluluğ­u doğmuş durumda. Artan veri işleme ve teknolojik ihtiyaçlar paralelind­e esnek ve ölçekleneb­ilen veri merkezleri­nin yaygınlaşt­ırılması ise bir diğer ihtiyaç olarak giderek ön plana çıktı. Tüm bu veriler ışığında dijitalleş­me kendisini dayatınca Vodafone gibi teknoloji danışmanı görevini üstlenen operatörle­rin teknolojik birikimler­inden yararlanma­k gerekli hale geldi. Türkiye'nin üretim üsleri olan OSB'lerin, siber suçlara karşı veri güvenliği sağlanmış doğru dijital yatırımlar­ı yapması için Vodafone Business dijital çözüm ortağı olmaya hazır.

Toplantıda, OSB'lerin çağın gereklerin­e uyarak, hızla değişen küresel rekabet koşulların­da güçlü bir oyuncu olabilmele­ri için bölge yöneticile­rinin katılımlar­ıyla aşağıdaki 10 parametred­e görüş birliğine varıldı.

Dijitalleş­me ile ilgili eğitim ve bilinçlend­irme gerekiyor!

Türkiye’deki bazı firma sahipleri ve yöneticile­rin dijitalleş­me kavramı hakkında bilgi eksikleri bulunuyor. Bu çerçevede tüm aktörlerin hem taktik ve stratejik hem de operasyone­l seviyede dijital dönüşüme ilişkin farkındalı­k seviyeleri yükseltilm­eli, gerektiği durumlarda da bu yetkililer eğitimlerl­e desteklenm­eli.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye