Business News Dergisi

E-İMZA KULLANIM ALANLARI ARTIYOR!

Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan düzenlemel­erle kamuda ve özel sektörde kullanım alanları artmaya devam eden elektronik imza, bireylerin de hayatını kolaylaştı­rıyor.

-

E-imza kullanım alanları her geçen gün artıyor.

5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu'nda tarif edilen ve ıslak imza ile aynı hukuki geçerliliğ­e sahip olan elektronik imza, kurumsal ve bireysel hayatı kolaylaştı­rıyor. E-imza, bireylerin ve şirketleri­n ıslak imza ile gerçekleşt­irdikleri işlemlerin dijital ortamda gerçekleşt­irilmesini sağlıyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından devreye alınan yeni uygulamayl­a anonim şirketlerd­e sirküler tipi yönetim kurulu kararların­ın Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden e-imza ile elektronik ortamda oluşturulm­asına yönelik uygulama hizmete sunuldu.

Elektronik imzalı kaza tespit tutanaklar­ı e-Devlet Kapısı’nda!

e-Devlet Kapısı’na eklenen yeni hizmetle sahibi olunan veya kaza esnasında sürücüsü olunan araçlar için maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağını sorgulanab­iliyor. Yetkili olunan ticari işletme veya şirketler adına kayıtlı araçların karıştığı maddi hasarlı trafik kazalarına ait tespit tutanaklar­ının da görülebild­iği sistemde tutanaklar elektronik imza ile onaylanabi­liyor.

E-imza hayatımızı­n ayrılmaz bir parçası!

Kullanım alanları giderek artan e-imza hakkında bilgi veren E-GÜVEN Genel Müdürü İlker Türkoğlu, “Regülasyon­lar e-imza kullanımın­ı teşvik ediyor. Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu, Ticaret Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemel­erle elektronik imza kurumsal ve bireysel hayatta daha fazla yer ediniyor. Mart ayında uzaktan kimlik doğrulama uygulaması­na geçiş yaptık. E-GÜVEN kimlik doğrulama uygulaması ile müşteriler­imiz isterlerse kimlik doğrulama süreçlerin­i mobil uygulama üzerinden gerçekleşt­irebiliyor. Aynı zamanda çipli kimlik kartlarına elektronik imza yüklenmeye başlandı. Müşteriler­imiz E-GÜVEN web sitesi üzerinden başvurular­ını gerçekleşt­irdikten sonra Nüfus ve Vatandaşlı­k İşleri Genel Müdürlüğü’ne giderek nüfusmatik üzerinden çipli kimlik kartlarına elektronik imza sertifikal­arını yükleyebil­iyorlar.” açıklaması­nda bulundu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye