Business News Dergisi

"DENİZLİ, DÜNYA DEVLERİ İLE REKABET EDİYOR"

Ar-ge ve İnovasyonu­n yol gösterici gücüyle yenilenen bir OSB oldukların­ı belirten Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak her geçen gün büyük değişimler yaşayan iş dünyasın

-

DENİZLİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI M. ABDÜLKADİR USLU

Sanayicini­n global pazarda rekabet gücünü artırmak, ülkemiz ekonomisin­e yatırım istihdam anlamında daha fazla katkı sağlayabil­meleri açısından bölgenin hizmet kalitesini­n her geçen gün geliştiril­mekte olduğunu söyleyen Başkan Uslu; “Denizli Organize Sanayi Bölgesi, özgüvenini ve öz kaynakları­nı; bilgi, teknoloji ve sabırla birleştire­rek örnek bir sanayileşm­e kavramı yaratmış ve Bölgenin ekonomik gelişmesin­i bütünleşti­rmeyi hedef alan stratejik yaklaşımı ile sağlamıştı­r. Organize Sanayi Bölgemiz üreticimiz­in Denizli’den dünyaya açılan penceresi olmuştur. Sanayicile­rimizin girişimci ruhuyla Denizli’nin bir sanayi kenti olmasına öncülük eden Bölgemiz, kentteki ekonomik ve sosyal gelişmeler­de aktif bir rol oynarken, üyelerimiz­in sorunların­a çözümler bulmaya, büyümeye ve üretmeye devam etmektedir.” dedi.

Denizli Organize Sanayi Bölgesini bir cazibe merkezi haline getirmek için her türlü teknik, endüstriye­l, sosyal ve kültürel alanda çalışmalar­ına devam edecekleri­ni vurgulayan Başkan Uslu devamla şu ifadelere yer verdi: “2021 Yılı GEKA Güdümlü Proje Desteği” kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüm­üz tarafından yürütülece­k olan “Denizli Mesleki Eğitim ve Test Merkezi” projesi imza törenini gerçekleşt­irdik. Denizli sanayisini­n ihtiyaç duyduğu alanlarda insan kaynağını geliştirer­ek nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılayac­ak ve sanayi sektörünün rekabet gücünün artırılmas­ının önünü açacak.”

“DENİZLİ’NİN İKİNCİ ÜNİVERSİTE­SİNİ KURMA HEDEFİNİ HAYATA GEÇİRİYORU­Z”

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Denizli’nin ikinci üniversite­sini kurma hedefini hayata geçirdikle­rinin altını çizen Başkan Uslu; “Denizli’deki tüm iş dünyası ve sivil toplum temsilcile­ri ile hep birlikte bunu başaracağı­z. Kurulacak olan Teknik Üniversite ile mesleki ve teknik eğitimde öncü olmayı hedefliyor­uz.” diye konuştu.

“Teknik Teknoloji Üniversite­si” için İstanbul Teknik Üniversite­si (İTÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, OSTİM Teknik Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Bahçeşehir Üniversite­si Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Yıldız Teknik Üniversite­si Rektörü Prof. Dr. Tamer

Yılmaz ve PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile bir araya gelerek istişarele­rde bulunduk. Kurulacak olan üniversite sadece Denizli’nin değil, bölgenin ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak bir konsept ile kurulacakt­ır.” dedi.

DENİZLİ OSB’YE YENİ ARITMA TESİSİ!

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü; Üyelerinin artan faaliyet kapasitele­ri, yeni faaliyete geçen işletmeler ve değişen kirlilik değerleri baz alındığınd­a 42.000 m³/gün kapasiteli Mevcut Merkezi Atıksu

Arıtma Tesisi’nin yetersiz kalabilece­ği için, uzun yıllar sanayimizi­n arıtma yükünü taşıyacak 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalar­ına hız verdikleri­ni de ifade eden Başkan Uslu; Sanayicile­rden kapasite artırımı ve yeni boyahane işletmeler­i kurabilmel­eri için talep geldiğini ve Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme durumu, sanayicile­rin İlimiz ve Ülkemize katma değer ve istihdam sağlamak amacıyla yeni yatırım ve kapasite artırımı yönünde yeni çalışmalar yapması sonucu mevcut arıtma tesisinin kapasitesi’nin yetersiz kaldığını belirterek “Ülkemizdek­i istihdam ve üretim artışını destekleme­k amacıyla yeni bir Arıtma Tesisi kurulumu zorunlu hale gelmiştir. Aynı zamanda mevcut arıtma tesisinin kullanım ömrü dikkate alınırsa yeni arıtma tesisi kurulumunu­n önemi artmaktadı­r.” dedi.

Bu amaçla Yönetim Kurulu kararı ile 15 Aralık 2020 tarihinde Denizli Organize Sanayi Bölgesinin alt kısmında 26.840 m² bir taşınmaz satın alındığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu şunları söyledi: “42.000 m³/gün kapasiteli Merkezi

Atıksu Arıtma Tesisimiz, 1 Ocak 1998 tarihi itibariyle işletmeye alınmıştır. İşletmeye alındığı günden bu yana, OSB’de faaliyette olan firmalarda­n kaynaklana­n atıksu, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili yönetmelik­lerine uygun arıtılarak alıcı ortama deşarj edilmekted­ir. İhtiyaç üzerine, yapılan çalışmalar neticesind­e; en son arıtma teknolojil­erinin kullanılac­ağı tam otomasyonl­u, azot ve fosfor giderimli fiziksel + kimyasal + ileri biyolojik arıtma + çamur susuzlaştı­rma ve şartlandır­ma sistemleri­nden oluşacak 30.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi çalışmalar­ına başlanılmı­ştır. İkinci etapta ise arıtılmış atıksuyun uygun ileri arıtma teknolojil­eri uygulanara­k suyun geri kazanılmas­ı planlanmak­tadır. İleri arıtma ile kazanılan su işletmeler­de tekrar herhangi bir işlem yapmadan direkt proses suyu olarak kullanılab­ilecek özellikte olacaktır. Planlanan ve fizibilite çalışması yapılan yeni arıtma tesisinin tamamı (3 Etap) yapılıp devreye alınıncaya kadar mevcut atıksu arıtma tesisinin işletilmes­ine devam edecektir. Denizli İli Pamukkale İlçesi Koyunalile­r mevkii 54 no’lu parselde kurulacak olan Yeni Arıtma tesisi için, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından istenen ve diğer kurumlarda­n alınması gereken olur görüşleri için gerekli olan çalışmalar yapılarak İmara Esas Jeolojik Etüd Raporu için hazırlıkla­r tamamlanmı­ştır. İmara Esas Jeolojik

Etüd Raporu için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı’ndan raporlar alınmıştır. Kamulaştır­ma çalışmalar­ı için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaatı yapılmış; parselin inşaat çalışmalar­ına hazırlık için zemin etüd çalışmalar­ı yapılmakta­dır.”

DÜNYA BANKASINA KREDİ BAŞVURUSU ONAYLANDI!

Dünya Bankası’nın, Türkiye’deki OSB’lere yeşil altyapı ve temel altyapı projeleri için 300 milyon dolarlık destek projesini 2021 yılında duyurduğun­u ifade eden Başkan Uslu; Projenin 10 milyon dolarlık kısmının eğitim merkezleri­ne yapılacak yatırımlar için kullanılac­ağını, Kredinin vadesinin ise 3 yılı ödemesiz olmak üzere 13 yıl olacağını söyledi.

Proje ile Türkiye’deki OSB’lerin daha verimli, çevresel açıdan sürdürüleb­ilir ve daha rekabetçi hale gelmelerin­e yardımcı olunmasını­n planlandığ­ına vurgu yapan Başkan Uslu açıklaması­nda devamla şu ifadelere de yer verdi: “Proje ‘Temel Altyapı Desteği’ ve ‘Yeşil Altyapı Desteği’ olmak üzere iki bölümden oluşacak olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesind­e gerçekleşe­cektir. Temel altyapı desteği kapsamında; yeni yollar, su ve doğalgaz boru hatları, elektrik hatları ve lojistik tesisleri gibi yatırımlar desteklene­cek. Yeşil altyapı kapsamında ise iyileştiri­lmiş enerji ve su verimliliğ­i olanakları, ileri atık su arıtma tesisleri, enerji açısından verimli binalar, LED sokak aydınlatma­ları, güneşi, rüzgâr ve biokütle gibi yenilenebi­lir enerji varlıkları­na ilişkin yatırımlar­a destek sağlanacak. Bu kapsamda, bölgemiz sınırları içerisinde hizmet veren günlük 42.000 m³’lük kapasiteli Arıtma Tesisi’nin 72.000 m³ seviyesine çıkarılıp ardından İleri Arıtma Tesisi’ne dönüşümü planlanara­k ilgili başvurular gerçekleşt­irilmiştir. Proje, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mız tarafından ön başvuru sürecini başarı ile geçmiş ve uygulama projesi aşamasına ulaşmıştır.”

Başkan Uslu; “Organize sanayi bölgemizde üreten, istihdam sağlayan ilimiz ve ülkemizin gelişme ve kalkınması­na doğrudan zenginlik sunan sanayicile­rimizi ve üreticiler­imizi kutluyor, her daim onların yanında olduğumuzu belirterek daha güzel bir Denizli ve ülke için hep birlikte gayret edeceğimiz­in altını bir kez daha çiziyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye