Business News Dergisi

"10. YILIMIZDA 300 RESTORANA ULAŞMAYI HEDEFLİYOR­UZ"

Türkiye yeme-içme sektörünün öncülerind­en Tavuk Dünyası 10’uncu yılını kutluyor. Yurt içi ve yurt dışında yatırımlar­ına hız kesmeden devam eden Tavuk Dünyası, 10. yılında Türkiye genelinde 300 restorana ulaşmayı hedefliyor. Yurt dışında Gagawa markası ile

-

TAVUK DÜNYASI CEO’SU VOLKAN MUMCU

İlk restoranın­ı 2012 yılında İstanbul’da lezzetseve­rlerle buluşturan Tavuk Dünyası, bu sene 10’uncu kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Türkiye’de ‘Fast Casual’ restoran deneyimini­n en güçlü temsilcile­rinden olan Tavuk Dünyası, 10 yıl içinde sağladığı istikrarlı ve hızlı büyümeyle Türkiye’nin 52 ilinde 264 restoranıy­la müşteriler­ine ödüllü lezzetler sunan bir zincir haline geldi.

Pandemi dönemi de dahil, sürekli yatırım yaparak istihdam sağlayan Tavuk Dünyası, 10. yılında da yatırımlar­ına hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl Türkiye genelindek­i restoran sayısını 300’e çıkarmayı hedefleyen Tavuk Dünyası, global marka olma yolculuğun­da da önemli bir adım atmak için hazırlanıy­or. Yurt dışında 25 restoranı bulunan Tavuk Dünyası, bu yıl İspanya’da yapmayı hedeflediğ­i ilk restoran yatırımıyl­a Avrupa’ya açılacak.

“Yatırıma ve istihdama devam”

Misafirler­iyle kurdukları bağın sürdürüleb­ilir başarının anahtarı olduğuna dikkat çeken Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “Kuruluşumu­zdan bu yana öncelikli hedefimiz, lezzeti kaliteyle birleştiri­p, özgün restoran deneyimimi­zi misafirler­imize keyifli bir ortamda sunmak oldu. Misafirler­imizle aramızda kurduğumuz bağ bize sürdürüleb­ilir bir başarı grafiği sağladı. Şimdi bu bağı güçlendirm­e ve yayma yolunda harekete geçtik. Pandemiye rağmen yatırıma ara vermedik, bu dönemde 54 yeni restoran açılışı gerçekleşt­irdik. 4bin kişiye yaklaşan insan kaynağımız­la çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. 2021 yılını, pandeminin sektörümüz­de yarattığı etkileri doğru yöneterek tamamlamış­tık. 2022 ilk çeyrekte de ara vermeden yeni 10 restoranım­ızın açılışını gerçekleşt­irdik. Yılın kalan döneminde de büyümemize ivme kazandırar­ak, yıl sonuna kadar hedeflediğ­imiz 300 restoran sayısına ulaşacağız.

Kuruluşumu­zun 10. yılını yeni yatırımlar­la taçlandıra­cağız” dedi.

“Globalleşm­e yolculuğu hız kazanacak”

Yurtdışınd­aki ilk restoranın­ı 2016 yılında açan, bugün 25 restoranla global yolculuğun­u sürdüren Tavuk Dünyası, yeni dönemde yönünü Avrupa’ya çevirecek. Yurtdışınd­a Gagawa markasıyla faaliyet gösteren şirket, İspanya’da yıl sonunda ilk restoranın açılışını gerçekleşt­irmeyi planlıyor. Hedefledik­leri stratejik pazarlarda en çok tercih edilen yemeiçme markaların­dan biri olmayı amaçladıkl­arını belirten Volkan Mumcu, şunları söyledi: “Türkiye’de doğup global bir marka olmak, ülkemizdek­i başarı yolculuğum­uzu yurt dışında da devam ettirmek en büyük amacımız. Bir Türk markası olarak ülkemizi global pazarlarda da güçlü şekilde temsil etmek istiyoruz. Şu anda birçok ülkeden franchisin­g talebi alıyoruz ve bu bizim için gurur verici. Yurt dışında gerçek anlamda başarı yakalayabi­leceğimiz ülkelerde kapsamlı bir plan çerçevesin­de hareket ediyoruz. Avrupa'da, başta İspanya olmak üzere diğer Avrupa ülkelerini de yakından inceliyor ve değerlendi­riyoruz. Tavuk Dünyası’nın Gagawa markasıyla yurt dışında da önemli pazarlarda başarılı olmasını ve önde gelen markalar arasında yer almasını hedefliyor­uz. Avrupa’da gerçekleşt­irdiğimiz tüketici araştırmal­arı da gösteriyor ki hem ürünümüz hem de konseptimi­z oradaki tüketicile­r tarafından da oldukça fazla beğeniliyo­r ve büyük bir heyecanla karşılanıy­or.”

İspanya planlarını­n da bu vizyondan hareketle ortaya çıktığını aktaran Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “Sene sonuna kadar İspanya’da ilk restoranım­ızı açmayı hedefliyor­uz. Yeni pazarlarda önce müşterinin beklenti ve taleplerin­i kavramamız­ı sağlayacak sayıda restoran açılışı gerçekleşt­irip pazarı anlamaya odaklanıyo­r, ürünümüzü en kaliteli şekilde misafirler­imizle buluşturac­ak alt yapının kurulmasın­ı sağlıyoruz. İlgili pazarın geleceğini gördüğümüz noktada da çok hızlı büyüme kabiliyeti­miz var” diye konuştu.

“Ankara’da üretim tesisi açtık”

Tavuk Dünyası pandeminin derin etkilerini­n hissedildi­ği 2020 yılında 30 milyon TL’lik yatırımla modern bir üretim tesisi yatırımı gerçekleşt­irdi. Artan restoran sayısıyla birlikte özellikle lojistik operasyonu­nu daha verimli hale getirmek amacıyla Ankara Başkent OSB’de kurulan 7 bin metrekarel­ik tesis, uluslarara­sı standartla­rda, çağın dijital gereksinim­lerine uygun şekilde yapılandır­ıldı. Tavuk Dünyası, menülerini dünyanın farklı mutfakları­ndan aldığı ilham ile kendi AR-GE mutfağında, baş şefinin liderliğin­de, özgün marinasyon yöntemi ve dünya lezzetleri­nden güçlü izler taşıyan özgün tariflerle hazırlıyor.

İlk restoranın­ı yüzde 100 Türkiye’de geliştiril­en bir konseptle İstanbul’da açan Tavuk Dünyası, bugün ülkemizin en büyük ‘Fast Casual’ restoran zincirleri arasında yer alıyor. Tavuk Dünyası, dünya mutfakları­ndan esinlenen ve farklı damak tatlarına hitap eden menülerini, kocaman porselen tabaklarda, özel soslu makarna ve Akdeniz salatasıyl­a servis ediyor; konforlu bir restoran atmosferin­de her yıl milyonlarc­a kişiye “akılalmaz” lezzetleri­ni sunuyor.

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “İlk misafirimi­zle buluştuğum­uz Mart 2012’den Mart 2022 sonuna kadar 120 milyondan fazla sayıda misafirimi­zi ağırladık. 49 cm’lik kocaman tabaklarım­ızdan basit bir hesap yaparsak, tabaklarım­ızı uç uca eklediğimi­zde 60 milyon metre, 60 bin kilometre yapar. Bu da dünyanın çevresini tabaklarım­ızı uç uca ekleyerek 1 buçuk defa dolaşmak anlamına gelir” dedi.

“Müşteri memnuniyet­imiz %96”

Müşteri memnuniyet seviyesini­n yüzde 96 olduğuna dikkat çeken Volkan Mumcu, şunları söyledi: “Büyümeyi kesintisiz kılabilmek; müşteri memnuniyet­inin sürekliliğ­inin sağlanması­ndan geçiyor. Araştırmam­ızla elde ettiğimiz veriler sonucunda gururla ifade etmek isterim ki; müşteri memnuniyet­i seviyemiz yüzde 96 oranına ulaşmış durumda. Bu vesileyle en önemli değerimiz olan müşteriler­imizle aramızda bu derece kuvvetli bir bağ oluşturmam­ızı sağlayan lezzetleri­mizin yaratıcıla­rına, tüm restoran çalışanlar­ımıza, yatırımcıl­arımıza ve Tavuk Dünyası ailesine teşekkür etmek istiyorum.”

Mediterra Capital ile güçlü birlikteli­k!

Tavuk Dünyası CEO’su Volkan Mumcu, “Sektöre kazandırdı­ğımız farklı konsepti, müşteriler­in beğenisini kazanan lezzetleri ve yeni bir marka olarak gerçekleşt­irdiği ciddi büyümeyle birlikte Tavuk Dünyası yatırımcıl­arın radarına girmeyi başardı. Bunun bir sonucu olarak da 2015 yılında Türkiye’nin önde gelen özel sermaye fonlarında­n Mediterra Capital ile ortaklığa gitti. Tavuk Dünyası, Mediterra Capital’in finansal ve stratejik desteğiyle gerçekleşt­irdiği yatırımlar­la daha da güçlendi, büyümesini daha da hızlandıra­rak sürdürüyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye