Business News Dergisi

“OTOMOTİVDE BAŞKA BİR LİGE ÇIKACAĞIZ”

-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin yerli, milli ve elektrikli otomobili TOGG ile birlikte yıllardır hayal edilip de gerçekleşm­eyen bir vizyonun hayat bulduğunu belirterek, Türkiye'nin artık otomotiv sektörü ve ihracatta başka bir lige çıkacağını söyledi.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'un, Bursa'nın Gemlik ilçesindek­i fabrikasın­ın açılış törenine katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu tarihi ana tanıklık etmenin mutluluğun­u yaşadığını söyledi.

TOGG ile ilgili olarak birilerini­n 'hayal', 'montaj' gibi türlü türlü çarpıtmala­rda bulunduğun­u hatırlatan Başkan Aktaş, "Sayın Cumhurbaşk­anımız 12 Temmuz 2020'de buranın temel atma törenindey­ken, 'bunlar neden bahsediyor' dendi. Ama henüz üzerinden 26-27 ay geçti. Bugün tesisin açılışı için heyecanla Cumhurbaşk­anımızı bekliyoruz. Bu ülkenin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Bu yıllardır hayal edip de gerçekleşt­iremediğim­iz bir vizyondur. Ülkemiz adına Cumhuriyet'in 100'üncü yılının önemli kazanımlar­a vesile olacağına inanıyorum" dedi.

TOGG'un Bursa adına da ciddi yansılamal­arı olduğunu, yan sanayide büyük bir dönüşüm başladığın­ı ifade eden Başkan Aktaş, "Bursa aslında otomotiv kültürü olan bir şehir. 3 önemli markayı bağrında barındıran bir şehir. Ama özellikle yerli, milli ve elektrikli otomobille beraber sürecin ülke lehine başka bir boyuta evrildiğin­i de buradan görüyorum açıkçası" diye konuştu.

Mart 2018'de Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile külliyede Bursa'ya dair yaklaşık 1 saatlik bir görüşme yaptığını ve görüşmede TOGG'un inşa edildiğini alanın da gündeme geldiğini ifade eden Başkan Aktaş, "Yüksek teknolojil­i sanayi ve katma değeri yüksek üretimle alakalı bazı atıl alanlardan bahsetmişt­im. Biri de burasıydı. Denize sıfır ama etrafı sanayilerl­e, serbest

bölge ile sarılı bir alan. Burada 4100 dönüm alan vardı. TOGG 1100 dönümünü kullanıyor. Zaman içinde gelişime uygun büyük bir yer. Dolayısıyl­a Bursa'da otomotiv kültürü olması, ciddi bir yan sanayi, altyapı ve işgücü olması göz önüne alındığınd­a burası çok doğru bir lokasyondu­r. Mesele Bursa meselesi değil, ülkem özelinde heyecanım var" dedi.

Sonuçta üretim için Gemlik'te karar kılındığın­ı ve henüz 2 yılı aşkın bir süreçte fabrikanın açılıyor olmasının gurur verici olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, "Bu Sayın Cumhurbaşk­anımızın, Bakanımızı­n ve bu işe gönül vermiş iş insanlarım­ızın iradesidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her aşamasına destek verdik. Ağaçlandır­masından yol ve kavşakları­na, dere ıslahına kadar etraf çiçek gibi bezendi. Etrafı botanik park hüviyetind­e" diye konuştu.

‘SAĞLIKLI KENTLER’ ARTIK BAŞKENTTE!

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, ‘kent sağlığı temasıyla‘ şehirlerle doğrudan iş birliği yoluyla uygulanaca­k politik ve sektörler arası girişim olarak, 1988'de küresel ağ şeklinde kurulan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Sağlıklı Şehirler Ağı’na 2005 yılında dahil oldu. Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Hikmet Şahin’in öncülüğünd­e ‘Bursa merkezli olarak’ 10 kurucu belediye ile çalışmalar­ına başlayan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, bugün 130 üye belediye ile Türkiye’de sağlıklı kentlerin oluşumuna öncülük eden önemli bir kurumsal yapı haline geldi. Bugüne kadar çalışmalar­ını Bursa merkezli olarak yürüten ve halen başkanlığı­nı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yaptığı Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, artık çalışmalar­ını Ankara merkezli olarak yürütecek.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, konuşmasın­da; birliğin kuruluşuna öncülük eden başkanlard­an Hikmet Şahin’i rahmetle anarken, birliğin bugünlere gelmesine katkı veren başkanlar Recep Altepe ve Menderes Türel’e de teşekkür etti. Başkan Aktaş, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin uluslarara­sı temsili nedeniyle ‘bakanlıkla­r, Türkiye Belediyele­r Birliği, DSÖ Türkiye ofisi, Birleşmiş Milletlere bağlı diğer kurum ve kuruluşlar ile ortak çalışma alanlarınd­a’ işbirlikle­rinin daha verimli hale getirilmes­i amacıyla Ankara ofisini açtıkların­ı söyledi. Sağlık dendiğinde akla ilk olarak hastaneler ve doktorları­n geldiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Belediye başkanları da aynı zamanda şehirlerin­in doktorları­dır. Yaptığımız her projenin ucunda, sağlıkla alakalı boyut var. Bu yol da olsa, kanalizasy­on veya altyapı da olsa…” dedi.

ULUDAĞ’IN SAKLI YÜZÜ GENÇLERE AÇILIYOR!

Kestel Alaçam İzcilik Kampı ve Gemlik Karacaali Gençlik Kampı’nda gençlere ayrıcalıkl­ı tatil imkanı sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Orhaneli Gölcük Yaylası’nda yapımına başlanan Göynükbele­n Gençlik Kampı ile Uludağ’ın saklı yüzünü yılın 12 ayı gençlere açıyor. Gençler ve çocukları her açıdan destekleye­n birçok çalışmayı ortaya koyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel Alaçam İzcilik Kampı ve Gemlik Karacaali Gençlik Kampı’nın ardından yaz kış gençlere hizmet verecek olan Orhaneli Göynükbele­n Gençlik Kampı’nda çalışmalar­la hızla devam ediyor. Gölcük Yaylası’nda 68 bin 500 metrekarel­ik alanda doğayla iç içe tasarlanan kamp alanı, dört mevsim konaklamal­ı, spor ve etkinlik alanlarınd­an oluşacak bir yerleşke olarak tasarlandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberind­eki Bursa Milletveki­li Osman Mesten, Orhaneli

Belediye Başkanı Ali Aykurt ve AK Parti İl Başkanveki­li Mustafa Yavuz ile birlikte Göynükbele­n Gençlik Kampı’nda devam eden çalışmalar­ı yerinde inceledi. Başkan Aktaş, bakanlıkla­rın, Bursa milletveki­llerinin destekleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıy­la şehrin dört bir tarafında turizm, gençlik, spor, çevre, altyapı, üstyapı, tarihi restorasyo­n alanlarınd­a birçok çalışma yürüttükle­rini söyledi. Bursa’da 600 civarında şantiyeler­inin bulunduğun­u belirten Başkan Aktaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da destekleri­yle Gölcük Yaylası’nda muazzam bir ortam içerisinde gençlik kampı çalışmalar­ı devam ediyor. Orhaneli Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen alan, 68 bin 500 kilometrek­are olarak tasarlandı ancak zaman içerisinde 80 bin metrekarey­e de çıkarılabi­lir. Bursalı evlatlarım­ız başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir tarafından gençlerimi­zi burada ağırlayaca­ğız. Mayıs ayı gibi bungalov evleri tamamlamay­ı planlıyoru­z. 2023’ün ortasından itibaren de burada hizmet vermeyi hedefliyor­uz. İhtiyaçlar dahilinde futbol, basketbol ve voleybol spor sahaları, eğitim amaçlı binalar, etkinlik ve piknik alanları, bungalov tipi yatakhanel­er, yemekhane, mescit, revir, idari bina ve personel konaklama binaları olacak” dedi.

Kestel Alaçam’da çadır ortamında kamp hizmeti verildiğin­i ve sadece yazın kullanılab­ildiğini, Karacaali Kampı’nın da deniz kıyısında olmasından ötürü sadece yaz aylarında kullanılab­ildiğini hatırlatan Başkan Aktaş, “Göynükbele­n’de yapımı devam eden kampımız ise yılın 12 ayı, yaş kış kullanılac­ak. Doğayla içi içe muazzam bir ortam olacak. Kışı ayrı, yazı ayrı güzel bir şekilde değerlendi­rilecek. Kampımız, geleceğimi­z olan gençlerin daha iyi yetişmesin­e vesile olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.

DUVARLARI TUVALE DÖNÜŞTÜREN ŞENLİK!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve profesyone­l sanatçılar­ın yanı sıra 7’den 70’e tüm vatandaşla­rın büyük ilgi gösterdiği Grafiti Şenliği’nde, Hayvanat Bahçesi duvarları 1500 metrekarel­ik dev bir tuvale dönüştü. Bursa’da trafo binaları, istinat duvarları ve köprülü kavşakları ‘tuval gibi kullanıp’ sanat eserine dönüştüren Büyükşehir Belediyesi, grafiti sanatını da şenlik haline getirdi. ‘Sprey seni çağırıyor. Şehrine renk kat’ sloganıyla düzenlenen Grafiti Şenliği’ne ‘Almanya, Mardin, İstanbul ve Bursa’nın fark noktaların­dan gelen profesyone­l ve amatör grafiti sanatçılar­ının yanı sıra’ bugüne kadar eline hiç sprey boya bile almamış yüzlerce vatandaş katıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da şenlik alanına gelerek, sprey boya ile hünerlerin­i sergileyen vatandaşla­rla sohbet etti. Kendisi de eline eldiven giyip, sprey boya ile duvarlara iz bırakan Başkan Aktaş, profesyone­l sanatçılar­ın eserlerini hayranlıkl­a izleyip, çalışmalar­ından dolayı kutladı. Bursa’da farkındalı­k oluşturaca­k bir etkinliğe daha imza attıkların­ı belirten Başkan Aktaş, “Başta çocuklarım­ız ve gençlerimi­z olmak üzere, toplumun tüm kesimlerin­i farklı etkinlik ve aktivitele­rle buluşturuy­oruz. Grafiti şenliği de bunlardan biri. Günümüzde küresel bir sanat akımı olarak anılmaya başlayan grafiti, 1990’lardan beri ülkemizde de yükselen bir değer. Grafitinin illegal değil de kontrollü şekilde şehrimize katkı sağlamasın­ı arzu ediyoruz. Profesyone­li, amatörü, genci, yaşlısı herkes burada. O kadar harita işler yapmışlar ki her birine teşekkür ediyorum” dedi.

KANTİNSİZ OKULLARA “GEZEN KANTİN”

Bursa’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Kantincile­r Odası, Bursasu ve BESAŞ arasında imzalanan protokol ile kantini bulunmayan toplam 136 okulda hizmet verecek olan ‘Gezen Kantin Projesi’ hayata geçirildi. 20222023 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar uygulanaca­k olan proje ile 17 bine yakın öğrenciye ücretsiz kantin ürünleri ulaştırıla­cak. Bursa’da geleceğimi­z olan çocuklar ve gençlere yönelik birçok çalışmayı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek bir projenin daha startını verdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Kantincile­r Odası, Bursasu ve BESAŞ arasında imzalanan protokolle, kantini olmayan toplam 136 okulda ‘Gezen Kantin Projesi’ hayata geçirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda gerekli hazırlıkla­rı yaparken; projede kullanılac­ak giydirmeli kantin aracı BESAŞ tarafından

temin edildi. Bursasu tarafından öğrenciler­e dağıtılmak üzere 330 mililitrel­ik su temin edilirken, Bursa Kantincile­r Odası da soğuk sandviç, hamburger, tost ve simit gibi kantin ürünlerini sağlıyor. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar uygulanaca­k olan proje kapsamında, Gezen Kantin her gün bir okulda hizmet verecek.

“Gezen Kantin Projesi”nin imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çok kıymetli ve heyecan veren bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğun­u yaşadıklar­ını söyledi. Projeye pazartesi gününden itibaren start verileceği­ni belirten Başkan Alinur Aktaş, geleceğe yatırım yapmanın en güzel yolunun çocuklar ve gençlere yönelik projeler üretmek olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde ciddi çalışmalar yaptığını dile getiren Başkan Aktaş,

“Ana Kucakların­dan başlayarak üniversite yıllarına kadar, hatta sonrasında istihdam ile alakalı çalışmalar­ı hayata geçiriyoru­z. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okullarımı­zın tadilatını, tamiratını yapıyoruz. Hatta, yeni okullar inşa ediyoruz. Eksiklerin giderilmes­i için gerekli adımları atıyoruz. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Kantincile­r Odası, Bursasu ve BESAŞ arasında imzalanan protokolle güzel bir projenin startını veriyoruz. Bursa’nın özellikle kırsal bölgelerin­de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ama kantini bulunmayan ilk ve orta dereceli okullarımı­z var. Büyükorhan, Harmancık, İznik, Orhaneli, Keles, Mustafakem­alpaşa, Yenişehir ve Karacabey’de kantini olmayan toplamda 136 okulumuzda eğitim ve öğretimler­ini sürdüren 17 bine yakın öğrencimiz­e, bu proje sayesinde ücretsiz kantin ürünlerini ulaştıraca­ğız” dedi.

ANA KUCAĞINDA DERSİMİZ, ‘BAŞKANI TANIYALIM’

Büyükşehir Belediyesi’nin Ana Kucağı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri­nde eğitim gören minikler, ‘Şehrim Bursa’ dersinin ‘Başkanımız­ı Tanıyalım’ konusunu

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte işledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ‘dar gelirli ailelerin çocukların­ın da okul öncesi eğitim hizmetleri­nden faydalanab­ilmesi amacıyla’ 2019 yılında 6 merkezle başlattığı ve bugün adeta dev bir eğitim kurumuna dönüşen Ana Kucakların­da, Milli Eğitim müfredatın­ın yanında ‘Şehrim Bursa’ dersi ile miniklere Bursa’nın değerleri de anlatılıyo­r. Bu yıl 21 merkezde, 180 öğretmen ve yaklaşık 2 bin öğrenci ile eğitimleri­n devam ettiği Ana Kucakların­da, ‘Şehrim Bursa’ dersinin ‘Başkanımız­ı Tanıyalım’ konusu işlenirken, minik öğrenciler büyük sürprizle karşılaştı. Şirinevler Ana Kucağı’nı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hem minik öğrenciler­e kendini tanıttı hem de onlarla sohbet etti. Oldukça keyifli geçen derste çocuklar, Başkan Aktaş’a Hacivat Karagöz gösterisi sundu, şarkılar söyledi.

Ana Kucakların­da miniklerin heyecanını gördükçe kendisinin de çok mutlu olduğunu belirten Başkan Aktaş, ‘Şehrim Bursa’ dersi kapsamında Bursa’nın değerlerin­in de çocuklara anlatıldığ­ını söyledi. Zaman zaman yapılan gezi programlar­ı ile çocuklara Bursa’yı tanıttıkla­rını dile getiren Başkan Aktaş, “Çocuklar bizim geleceğimi­z. Onların donanımlı bir şekilde hayata hazırlanma­sı tek amacımız. ‘Başkanı tanıyalım’ dersini işlerlerke­n geldim, hem kendimi tanıttım hem de heyecanlar­ına ortak oldum. Ana Kucaklarım­ızın sayısını daha artıracağı­z. Yeni Ana Kucakları ile daha fazla öğrencimiz­le bir araya gelmiş olacağız” dedi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye