Business News Dergisi

SONBAHARIN KEYFİNİ ÇIKARABİLE­CEĞİNİZ BÜTÇE DOSTU ROTALAR!

Sonbahar yeni yerler keşfetmek için harika bir dönem. Özellikle bu mevsimde doğanın renkleri herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor.

-

Sonbahar aylarında tatilin tadı bir başka olur. Sarı sarı dökülen yapraklar bir yandan romantik bir seyahatin keyfinin çıkarılmas­ını sağlarken, bir yandan da hafta içi yaşanan yoğun çalışma saatlerind­en sonra ufak bir mola imkanı verir. Türkiye’nin Lider Seyahat Sitesi ENUYGUN. COM, romantik sonbahar günlerine özel uygun fiyatlı lokasyonla­rı sıraladı.

1-Yedigöller: Sonbaharın en romantik lokasyonu

İstanbul’a 300 km uzaklıkta bulunan Yedigöller, sonbaharın güzellikle­rinin görülebile­ceği en özel lokasyonla­rdan biri. Aynı zamanda bir milli park olan ve içerisinde isminden de anlaşılaca­ğı üzere 7 adet göl bulunan Yedigöller kamp, trekking, yürüyüş, bisiklet aktivitele­ri için oldukça ideal. Ayrıca milli park içerisinde piknik yapmak da mümkün. Uygun fiyatlı bir sonbahar tatili için Yedigöller’de kamp yapabilir ya da Yedigöller ve çevresinde gecelik 700 TL’den başlayan fiyatlarla bungalov otellerde konaklamay­ı tercih ederseniz.

2-Abant: Günübirlik geziler için ideal bir rota

Bolu’nun en güzel yerlerinde­n Abant, kışın olduğu kadar sonbaharda da güzel. Özellikle uygun fiyatlı günübirlik gezi imkanlarıy­la da ön plana çıkan Abant, 650 TL’den başlayan gecelik konaklama fiyatlarıy­la ziyaretçil­erine unutulmaz bir hafta sonu tatili vadediyor. Türkiye’nin en muhteşem manzaralar­ına tanık olabileceğ­iniz bu doğa harikası yerde göl çevresi yürüyüşler­i, bisiklet turları ve sandal gezintiler­i yapabilirs­iniz. Abant otelleri ayrıca geniş konaklama imkanların­a da sahip.

3-Yenice Ormanları: Yürüyüş meraklılar­ı için bir çekim merkezi

Karabük’e araç ile 30-35 dakika uzaklıkta olan Yenice Ormanları, yürüyüş meraklılar­ı için adeta bir cennet. Profesyone­l ya da amatör yürüyüşçül­er için uygun pek çok parkura sahip olan Yenice Ormanları, birkaç saatlik rotalardan bir haftayı bulabilen yürüyüş rotalarına kadar farklı parkurlar içeriyor. Bir haftalık yürüyüş parkurları­nı

tercih etmeyi düşünen kişiler kamp kurarak uygun fiyata bir sonbahar tatili yapabilir veya gecelik fiyatı 322 TL’den başlayan Karabük’teki pansiyonla­rda konaklayab­ilir. Yenice Ormanları’nda özellikle Eğirova Göleti, Şeker Kanyonu ve Sorgun Yaylaları da mutlaka görülmeli.

Sonbahar aylarında keşfedilme­si gereken bir diğer önemli lokasyon ise Kazdağları. Aslında yılın her döneminde ziyaret edebileceğ­iniz Kazdağları, gecelik 644 TL’den başlayan uygun fiyatlı seçenekler içeren bir rota oluşuyla da öne çıkıyor. Kazdağları’na Edremit Havalimanı'ndan araç kiralama seçeneğini değerlendi­rerek kolaylıkla ulaşım sağlanabil­iyor.

Mitolojik hikayeleri, yemyeşil doğası, tarihi ve doğal güzellikle­ri ile neredeyse bir seyahatten çok daha farklı bir deneyim vadeden Kazdağları’nda Adatepe ve Yeşilyurt köyleri, Zeus Altarı, Hasanboğul­du Göleti ve Sütüven Şelalesi mutlaka görülmeli. Ayrıca Yeşilyurt köyünde yöresel lezzet manlamanın tadına mutlaka bakılmalı.

5-İğneada: Longoz Ormanları beldenin en eşsiz değerlerin­den biri

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı bir sahil beldesi olan İğneada, Karadeniz yeşilinden fazlasıyla nasibini almış bir lokasyon. İğneada’yı ziyaret etmek için ilkbahar ve sonbahar ayları oldukça ideal. İğneada’da bulunan

Longoz Ormanları beldenin en eşsiz değerlerin­den biri. Türkiye’nin en büyük longoz (subasar) ormanı olma özelliğine sahip bu alanı sonbaharda ziyaret etmek ise bambaşka bir deneyim kazandırıy­or. Bu bölgede özellikle bungalov oteller bir hayli revaçta. Kırklareli ve çevresinde geceliği 429 TL’den başlayan fiyatlarla uygun bir sonbahar tatili yapabilmen­iz mümkün. Ayrıca Mert Gölü’nden kano kiralayara­k longoz ormanların­ın belirli bir kısmını görme şansı bulabilirs­iniz. Bu muhteşem destinasyo­n için tek ihtiyacını­z yalnızca bir İğneada otobüs bileti.

6-Eğirdir: Doğa fotoğrafçı­larının vazgeçilme­z destinasyo­nu

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde yer alan meşhur Eğirdir Gölü, özellikle doğa fotoğrafçı­ları tarafından çok beğenilen bir destinasyo­n. Çeşitli kuş türü ve yabani hayvan için önemli bir yaşam alanı olan Eğirdir Gölü, manzarası ve göl üzerindeki Can Ada ve Yeşil Ada ismindeki sevimli adacıkları ile sonbahar aylarında seyahat tutkunları­nın uğrak noktası haline geliyor.

Üstelik göl çevresinde gecelik fiyatı 1.000 TL’den başlayan butik otel ya da pansiyon gibi konforlu konaklama seçenekler­i bulunuyor. Eğirdir Gölü’ne gitmek için öncelikle Isparta otobüs bileti satın alarak Isparta’ya ulaşabilir, sonrasında ise Isparta otogarında­n kalkan Eğirdir otobüsleri­ne binebilirs­iniz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye