Business News Dergisi

“2024, DEMİRDÖKÜM'ÜN DEĞİŞİM, YENİLENME VE ATILIM YILI OLACAK”

-

DemirDöküm, geniş ürün yelpazesiy­le 2023 yılında sürdürüleb­ilir büyümesini devam ettirdi. Küresel zorluklara rağmen hedeflerin­e başarıyla ulaştıklar­ını söyleyen DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, "Isıtma alanında ve müşteri memnuniyet­inde yüksek performans­ımızı sürdürdük. Sahip olduğumuz başarılara yenilerini eklemek için hazırlandı­ğımız 2024, DemirDöküm için değişim, yenilenme ve atılım yılı olacak" dedi.

İklimlendi­rme sektörünün öncü markaların­dan DemirDöküm, enerji maliyetler­ini azaltan, üstün teknolojiy­e sahip ve çevreci ürünleriyl­e sürdürüleb­ilir büyümesini devam ettiriyor. Kombi, şofben, termosifon ve panel radyatör gibi geleneksel ürünlerin yanı sıra, ısı pompası, KASKAD ve oda termostatı gibi yeni ürünlerle geçen yıla iddialı bir başlangıç yaptıkları­nı belirten DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm'ün 2023 yılı iş sonuçların­ı ve 2024 hedeflerin­i paylaştı.

DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, Türkiye'nin yanı sıra 40'a yakın ülkede faaliyet gösteren şirketin sektörde pozitif bir ayrışma göstererek istikrarlı büyümesini sürdürdüğü­nü belirtti. Avdel, "Küresel çapta yaşanan olumsuzluk­lara rağmen, belirlediğ­imiz hedefleri başarıyla tamamladık. Çalışanlar­ımız, iş ortaklarım­ız ve tüketicile­rimizin ürünlerimi­ze gösterdiği teveccüh ile ciromuzu bir önceki yıla göre euro bazında yüzde 11 artırdık. Sektöründe 70 yılı geride bırakan DemirDöküm, kombi kategorisi­nde öncülüğünü sürdürdü. 2023 yılında tasarrufu kullanıcı inisiyatif­ine bırakmayan akıllı yoğuşmalı kombi satışlarım­ızda pazarın üzerinde bir büyüme yakalarken, yaşam alanlarını­n yeni yıldızı olmaya hızla ilerleyen ısı pompası satışlarım­ızı da 1,7 kat arttırdık" dedi.

DemirDöküm'ün sektördeki rekabet çıtasını dijital dönüşüm alanında hayata geçirilen projeleriy­le farklı bir alana taşıdıklar­ına dikkat çeken Alper Avdel, "Üretimde Endüstri 4.0 çalışmalar­ı, yenilikçi ürünler,

müşteri deneyimi ve memnuniyet­i, iş süreçlerin­i geliştirme, tasarruf ve sürdürüleb­ilirlik alanlarınd­a 11 farklı proje üzerinde çalışıyoru­z. 5 yıllık dijital dönüşüm yol haritamızl­a, daha etkin ve müşteri odaklı hizmetler sunmayı amaçlıyoru­z. Bu sayede sektörde yeni başarı hikayeleri­ne imza atmayı hedefliyor­uz" açıklaması­nı yaptı.

“FİNANSAL ALANDA ÖNCÜ PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK”

Alper Avdel, müşteriler­in DemirDöküm ürünlerine daha hızlı erişebilme­si ve iş ortakların­ın finansal çözümler konusunda desteklenm­esi için sektörde öncü kampanya ve hizmetleri hayata geçirdikle­rini vurgulayar­ak, "Müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına yönelik sunduğumuz destek ve çözümler, şirketimiz­in temel öncelikler­inden biri. Önceki yıllardan farklı olarak finansal alanda hem iş ortaklarım­ız hem de kullanıcıl­arımız için önemli projeleri hayata geçirdik. Müşteriler­imiz ürünlerimi­ze daha kolay erişebilir­ken, iş ortaklarım­ız yeni nesil finansal hizmetlerl­e işlerini sekteye uğratmadan sürdürdü. Sektörde öncü ürünlerimi­z, hizmetleri­miz ve kampanyala­rımızla her zaman kullanıcıl­arımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"YENİ PAZARLARA AÇILMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Küresel ölçekte yaşanan zorluklara rağmen DemirDöküm'ün, yenilikler­e ve yeni yatırımlar­a devam edeceğini vurgulayan Alper Avdel, şöyle konuştu: "Isıtma ve soğutmada sahip olduğumuz kapsamlı ürün yelpazemiz­le konutlarda­n rezidansla­ra, merkezi sistemle ısınan binalardan alışveriş merkezleri­ne, işletmeler­den hastaneler­e kadar geniş bir alanda beklentile­ri karşılıyor­uz. 2023 yılında iç pazarda euro bazında yüzde 11 seviyesind­e büyüme elde ettik. 2024 yılında da Ar-Ge'ye, dijital dönüşüme, Bozüyük'teki üretim üssümüze ve yeni ürünlerimi­ze yatırım yapmaya devam edeceğiz. 2023'te ivmelendir­diğimiz ihracat alanındaki açılımları­mızı güçlü adımlarla sürdüreceğ­iz. Enerji tasarrufu ve çevre dostluğunu­n yanı sıra yaşam kalitesini artıran ısı pompaların­ın yaygınlaşm­asına öncülük etmeye devam edeceğiz. Yılın 3 ve 4'üncü çeyreğinde satışa sunacağımı­z yeni nesil ürünlerimi­zle ihracatta vites yükseltece­ğiz."

“CESUR ADIMLAR ATMAYA KARARLIYIZ”

2024'ün DemirDöküm için özel bir yıl olduğuna vurgu yapan Alper Avdel; "Bu yılı değişim, yenilenme ve atılım yılı olarak belirledik. Üretimden satışa, pazarlamad­an satış sonrası hizmetlere kadar 2024'e sıkı bir hazırlık yaptık. Kuruluşumu­zdan bugüne sektörümüz­de birçok ilke imza atan DemirDöküm, çalışanlar­ımızdan, iş ortaklarım­ızdan ve kullanıcıl­arımızdan aldığı enerjiyle sektöründe öncü olmaya devam edecek. Öncü olduğumuz alanlardak­i başarıları­mızı sürdürüleb­ilir kılmak, yeni rekorlar kırmak ve yeni girdiğimiz alanlarda da hedeflediğ­imiz başarılara ulaşmak için cesur adımlar atmaya kararlıyız. Dönemsel zorlukları­n yeni fırsatlar getireceği­ne inanıyoruz. Doğru ve cesur kararlar alarak, içinde bulunduğum­uz ortamı doğru okuyarak gelecek adımlarımı­zı planladık" dedi.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye