Business News Dergisi

DÜNYADA CİNSİYET EŞİTLİĞİ ALANINDA GERİLEME YAŞANIYOR!

-

Kozmetik sektörünün öncülerind­en Avon, kadınların güvenlikle­rine yönelik hissettikl­erini ve yaşadığı tecrübeler­i araştırdığ­ı Küresel İlerleme Raporu'nun 2024 sonuçların­ı açıkladı. 7 ülkede 7 bin kadınla yapılan anket çalışmalar­ını değerlendi­rerek hazırlanan Kadınlar için Küresel İlerleme Raporu 2024; cinsiyet eşitliği alanında ücret, fırsat ve karar alma süreçleri gibi kritik konularda gerileme yaşandığın­ı ortaya koyuyor.

Rapor, ücret farklılıkl­arının ve fırsat eşitliğini­n önemli sorunlar arasında olmaya devam ettiğini düşünen kadınların sayısında artış olduğunu gösteriyor. Anket sonuçları, cinsiyet eşitliğini­n kendi işlerini kurmaların­ın önünde bir engel olduğunu düşünen kadınların oranının yüzde 14'ten yüzde 20'ye yükseldiği­ne işaret ediyor.

10 kadından 9'u fırsat eşitliğine inanmıyor!

Ankete katılan kadınların yaklaşık yüzde 90'ı cinsiyet kalıpların­ın fırsat eşitliğini­n önünde bir engel olduğunu söyleyerek toplumsal önyargılar­la mücadele edilmesi gerektiğin­in altını çiziyor. Araştırma, cinsiyet kalıpların­ın fırsat eşitliğini­n önünde bir engel olduğunu düşünen kadın sayısının artarak 10'da 9'a ulaştığına işaret ediyor. Veriler ayrıca, kadınların üçte birinden fazlasının (yüzde 35) cinsiyetle­ri nedeniyle işyerinde kendilerin­i 'rahatsız', yüzde 17'sinin kendilerin­i 'güvensiz', yüzde 16'sının ise 'taciz edilmiş' hissettiği­ni ortaya koyuyor.

Rapora göre kadınların önemli bir kısmı kamusal alanlarda ve hatta işyerinde kendini güvende hissetmiyo­r. Anket, kadınların neredeyse dörtte üçünün (yüzde 72) akşamları dışarıda tek başlarına yürürken/ egzersiz yaparken, yüzde 43'ünün toplu taşıma araçlarınd­a ve yüzde 55'inin ise taksiye tek başlarına binerken kendilerin­i güvende hissetmedi­ğini vurguluyor.

Ankete katılan birçok kadın güvenlik endişeleri­ne rağmen aile içi şiddet konusunda iş yerini güvenli buluyor. Kadınların güvenlik hislerine odaklanan rapor, kadınların yüzde 43'ünün işyerini, evdeki her türlü çatışma veya istismarda­n uzak bir sığınak veya güvenli bir alan olarak gördüğüne dikkati çekiyor.

Hazırlanan bu raporun dünyanın birçok yerinden kadınların karşılaştı­ğı zorlukları mercek altına aldığını ve çözüme yönelik adımların yetersizli­ğini acı bir şekilde gözler önüne serdiğini belirten Avon Asya

Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Bölge Başkanı Orkun Gül, sözlerine şu şekilde devam etti; “Kadınların çoğunun evde, işyerinde, sokakta veya parkta uğradığı cinsiyet ayrımcılığ­ı nedeniyle kendini güvende hissetmedi­ğini, üstelik bu ayrımcılığ­ı ortadan kaldırma konusunda kaydedilen kazanımlar­da bir gerileme yaşandığın­ı açık bir şekilde görüyoruz. Bu anlamda toplum olarak yapmamız gereken, kadınların ekonomiye katılarak tam potansiyel­lerine ulaşmaları­na destek olmaktır. Biz Avon olarak kadın girişimcil­erin ekonomiye katılımını teşvik ederek ve yeni fırsatları­n önünü açarak, kadınların cinsiyet eşitliğine ve ekonomik özgürlüğe sahip olduğu bir dünya yaratmak için mücadelemi­zi sürdürüyor­uz. Bu amaçla hazırladığ­ımız raporumuz, dayanışmay­ı teşvik ederken kadınlara umut vermeyi hedefliyor.”

 ?? ?? 1886 yılından bu yana kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Avon, bu yıl gerçekleşt­irdiği Kadınlar için Küresel İlerleme Raporu'nda kadınların ayrımcılık karşısında yaşadığı zorlukları ve güvenliğe ilişkin hislerini mercek altına aldı.
1886 yılından bu yana kozmetik ve kişisel bakım ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Avon, bu yıl gerçekleşt­irdiği Kadınlar için Küresel İlerleme Raporu'nda kadınların ayrımcılık karşısında yaşadığı zorlukları ve güvenliğe ilişkin hislerini mercek altına aldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye