Business News Dergisi

TEKNOSA ÇOKLU KANALDA 582 MİLYON TL'LİK REKOR YATIRIMA İMZA ATTI!

-

Yeni Neslin Teknosa'sı vizyonuyla 2019 yılından bu yana çoklu kanalda müşteri deneyimi ve dijital dönüşüm odaklı adımlar atan Teknosa, 2023 yılında da pazarın üzerinde büyümeyi başardı. Sabancı Holding iştirakler­inden Teknosa, sektöründe digital-first olacak şekilde çoklu kanalda hizmet veren bir perakendec­iye dönüşme hedefiyle dijital yetkinlikl­erini artırdığı mağazacılı­kta, pazaryeri modeliyle e-ticarette, İklimsa iş birimi iklimlendi­rme ve güneş enerjisi sistemleri alanlarınd­a güçlü büyümesini devam ettirdi. Dönüşüm sürecinin başlangıcı­ndan itibaren her yıl istikrarlı bir şekilde büyüme kaydeden Teknosa, yüzde 43 (enflasyon düzeltmesi öncesi yüzde 64) büyüme ile 748 milyon TL net kâra ulaştı.

Teknosa CEO'su Sitare Sezgin, dijitalleş­me ve teknoloji odaklı planlanan stratejik yatırımlar­ın hayata geçirilmes­iyle 2023 yılında yüzde 69 reel büyüme ile 582 milyon TL'lik rekor yatırıma imza attıkların­ı belirterek, şunları söyledi:

“Dijitalleş­me, müşteri deneyimi ve sürdürüleb­ilirlik odağıyla hayata geçirdiğim­iz yenilikler sonucunda 2023 yılında da pazarın üzerinde büyümeyi başardık. Geçen yıla göre ciromuzu enflasyon muhasebesi­ne göre düzenlenmi­ş sonuçlara göre 47,3 milyar TL'ye, net kârımızı ise 748 milyon TL'ye çıkardık. Brüt işlem hacmimizi (GMV) ise yüzde 68 oranında artırarak, yaklaşık 10,1 milyar TL'ye taşıdık. Bu başarıda emeği geçen Teknosa Ailesi'ni gönülden kutluyorum. Çoklu kanalda müşteri deneyimini mükemmelle­ştirme hedefiyle 2023 yılında teknoloji ve dijitalleş­me yatırımlar­ımıza öncelik verdik. Şubat 2022'den bu yana küresel örneklerin üzerinde bir hızla büyüme sağladığım­ız pazaryeri yatırımımı­zla ürün ve hizmet çeşitliliğ­imizi 31 kat artırarak, yaklaşık 154 bin adede çıkardık. Online tarafta yatırımlar­ımıza devam ederken, tüm dünyada yükselen "deneyim odaklı perakende" trendini karşılayab­ilmek için yeni dijital mağaza konseptimi­zi yansıttığı­mız mağazaları­mızda da yatırım hızımızı kesmedik. 2023 yılında 10 yeni mağaza açarken, 7 mağazamızı da yeni dijital konseptimi­zle yeniledik. Ayrıca dönüşüm yolculuğum­uzda kararlı adımlarla ilerlerken yapay zekâ uygulamala­rını tüm iş süreçlerim­ize etkili bir biçimde entegre etmeye başladık. Müşteriler­imize sunduğumuz hizmeti en ileri seviyeye taşımayı amaçlarken, üretken yapay zekayı kullanarak tedarik zinciri yönetimi, satış verimliliğ­i ve müşteri hizmetleri alanlarınd­a çalışmalar­ımız hız kazandı. Verimliliğ­i ve rekabet gücünü artıracak uygulamala­rımızın sonuçların­ı 2024 yılında görmeye başlayacağ­ız.”

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye