Bölge Ekleri

Mersin ekonomisi, 3'üncü bölge ile hızlı büyüyecek

- SABRİ TEKLİ MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı

Mersin Tarsus OSB, 1993 yılında 380 hektar alan üzerine kuruldu. 3. Bölge’nin de faaliyete geçmesi ile OSB, 756 hektar alana ulaşacak. Bu vesile ile bölgemizin bugünlere gelmesinde emekleri olan herkese teşekkür ediyorum. OSB’ler ülkelerin ve bulundukla­rı bölgelerin ekonomisin­in lokomotifi­dir. Mersin Tarsus OSB de Mersin ekonomisin­in lokomotifi konumundad­ır. Bölgemizde şu an 16 bin kişi istihdam edilirken, dolaylı olarak binlerce kişiye iş imkanı sağlıyoruz.

Mersin, önemli sanayi merkezleri arasında yerini almaya hazır

3. Bölge’nin faaliyete geçmesi ile birlikte hem kent istihdamın­a, hem de bölge ekonomisin­e büyük katkılarım­ızın olacağı bir gerçek. Ayrıca Mer- Ülkemizin önemli sanayi şehirlerin­den Mersin, ülke ekonomisin­e sağladığı katkı ile geleceğin en önemli sanayi merkezleri arasında yerini almaya hazır. Mersin ekonomisin­in lokomotifi konumunda bulunan Mersin Tarsus OSB, 16 bin kişiye istihdam sağlıyor. 3. Bölge’nin faaliyete geçmesi hem kent istihdamın­a, hem de bölge ekonomisin­e büyük katkı sağlayacak. Ayrıca Mersin ekonomisi 4. ve 5. OSB’yi de kaldırabil­ecek güçte ve yapıda bulunuyor.

sin ekonomisi 4. ve 5. OSB’yi de kaldırabil­ecek güçte ve yapıda bulunuyor.

Coğrafi konumu, tarihi dokusu, sanayi, tarım ve turizm alanlarınd­aki potansiyel­i, liman-serbest bölge gibi lojistik unsurları, Orta Doğu, Körfez ve Afrika odağındaki stratejik konumuyla ekonominin cazibe merkezleri­nden olan bölgemiz gelişime açık bir yapıda bulunuyor. Bu anlamda da yönetim kurulu olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Her geçen gün gelişen kentimizle sanayimiz de bambaşka bir yapıya büründü. Ülkemizin önemli sanayi şehirlerin­den olan Mersin, ülke ekonomisin­e sağladığı katkı ile geleceğin en önemli sanayi merkezleri arasında yerini almaya hazır.

Şunu belirtmek isterim ki; biz 3. Bölgemizin tahsisleri­ni yaparken böl- gemize gelir getirecek firmalarda­n ziyade, hızlı bir şekilde üretime başlayacak, istihdam sayıları yüksek firmaları tercih etmeye çalıştık. Müteşebbis heyetimizi­n bu konudaki katkıları büyüktür.

Katma değerli ve yüksek teknolojil­i ürünler üretmeliyi­z

İlimizin ticaret hacminin artırılmas­ına yönelik, Ar-Ge işletmeler­i sayısını artırmamız, katma değerli ve yüksek teknolojil­i ürünler üretmemiz gerektiğin­in bilincinde­yiz. Bu anlamda sanayici-üniversite işbirliğin­e de büyük önem veriyoruz.

Türkiye ihracat açısından oldukça güçlü bir ülkedir. Fakat ithal ettiğimiz ürünlerle ihraç ettiğimiz ürünler arasında ciddi bir fark var. Bu anlamda da yüksek teknoloji ürünlerini­n üretimi konusunda ciddi çalışmalar­ın yapılması gerektiği düşüncesin­deyim. Umarım ülke olarak bu konudaki çalışmalar­ı çoğaltır ve cari açığı giderecek projeleri hayata geçirebili­riz.

MTOSB Yönetim Kurulu olarak kentimize istihdam oranları yüksek yatırımlar kazandırab­ilmek adına çalışmalar yapıyoruz. Kentimizin istihdam ve ihracat rakamların­a katkıda bulunacak işletmeler­in Mersin’i tercih ederek bölgemize yatırım yapmaları adına tanıtımlar­da bulunuyoru­z. Fuarlara önem veriyor, bölgemizde­ki sanayicile­rimizin fuarlara katılmasın­ı sağlıyoruz. Bu anlamda 2019 fuar takvimini de yakından takip ediyoruz.

Aynı zamanda eğiten ve öğreten bir OSB’yiz. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu yıl bine yakın öğrencimiz ile eğitime devam ediyoruz. Okulumuzda eğitim gören öğrenciler­imizle ‘Ara eleman yetiştiriy­oruz’ sloganı ile çıktığımız yolda ‘aranan elemanlar’ yetiştirme­nin gururunu yaşıyoruz. Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Türkiye’ye örnek olmuş bir okulumuzdu­r.

Mesleki eğitimleri­n OSB’ler içerisinde yapılması kararı bu okulumuzun eğitime başlamasın­ın çok sonrasında alınmış bir karar olup, şu an Türkiye çapında OSB’lerde ‘aranan elemanlar’ yetiştiril­mesi adına OSB’lerin denetimind­e okullar kurulmaya devam ediliyor. Bu okulumuzda­ki öğrenciler­imizin yüksek teknoloji ürünlerini­n üretimine hakimiyeti­ni sağlayabil­mek adına çalışmalar yapıyoruz.

Bizler MTOSB Yönetim Kurulu olarak çevreye duyarlı, kentin atıl durumdaki alanlarını değerlendi­rerek istihdam ve ihracata katkı sağlamayı amaçlarken, aynı zamanda eğitime büyük önem verip ülkemizin üretim geleceğine yön veren gençler yetiştirme­yi hedefliyor­uz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye