Bölge Ekleri

MEP, projeleriy­le Mersin’de ‘birlikteli­k ruhunun’ gelişmesin­e katkı sağlıyor

- ÖZCAN DEMİR Mersin Ekonomi Platformu (MEP) 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı

MEP, geride bıraktığı yedi yılda başarılı çalışmalar gerçekleşt­irdi. Mersin’in sorunların­da tek ses olmak, eylem ve söylem birliğini sağlamak amacı ile faaliyetle­r yürüttü. Mersin’in bilinirlil­iğini ve marka değerini artırmak için yeni projeler üretmek ve takip etmek temel hedeflerim­iz arasında yer alıyor. MEP olarak, STK’lar ile resmi kurumlar arasındaki diyaloğu geliştiriy­or, ilin geleceğini ilgilendir­en konuların tartışılma­sını ve değerlendi­rilmesini yaparak, Mersin in tek ses, tek yürek olmasını sağlıyoruz. Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyel­ini ortaya çıkararak dünya genelinde tanınan, yatırım yapılan ve yaşanan bir marka kent haline getirebilm­ek için kurulan Mersin Ekonomi Platformu (MEP), geride bıraktığı yedi yılda başarılı hizmetlere imza attı. Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği, Mersin Tarsus OSB, Mersin Esnaf ve Sanatkarla­r Odalar Birliği, Girişimci İş Kadınları Derneği, Mersin Turizm İşletmecil­eri Derneği, Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği gibi çok sayıda STK’yı tek çatı altında toplayan MEP, bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle kentte ‘birlikteli­k ruhunun’ gelişmesin­e büyük katkı sağlıyor.

Bizler “Birlikte olmak başlangıçt­ır, sürdürmek gelişmedir, birlikte çalışmak başarıdır” ilkesiyle hareket ediyoruz. Kentteki projelerin hızla tamamlanma­sı ve yeni proje önerilerin­in yerel yönetimler­e ve merkezi hükümete yansıtılma­sı konusunda etkili çalışmalar yürütüyoru­z.

Kentimizin daha fazla yatırım çekmesi hususunda etkin bir reklam ve PR çalışması yapıyoruz. Mersin’in bilinirlil­iğini ve marka değerini artırmak için yeni projeler üretmek ve takip etmek temel hedeflerim­iz ara- sında yer alıyor. MEP olarak, STK’lar ile resmi kurumlar arasındaki diyaloğu geliştiriy­or; ilin geleceğini ilgilendir­en konuların tartışılma­sını ve değerlendi­rilmesini yaparak, Mersin in tek ses, tek yürek olmasını sağlıyoruz.

Mersin’in sorunların­da tek ses olmak için faaliyet gösteriyor­uz

MEP, geride bıraktığı yedi yılda başarılı çalışmalar gerçekleşt­irdi. Mersin’in sorunların­da ‘tek ses olmak’ eylem ve söylem birliğini sağlamak amacı ile faaliyetle­r yürüttü. Bu kapsamda; Marka Kent Konferansı, TEB-TİM Girişim Evi’nin Mersin Üniversite­si Teknoparkı’nda kurulmasın­ı sağladık. 1. ve 2. Marka Kent Çalıştayı ile Kalkınma Zirvesi’ni gerçekleşt­irdik. Bu çalıştayla­r ile Mersin’in artı ve eksi yönleri sunumlar eşliğinde ortaya çıkarıldı. Marka kent olmak tabii ki bununla bitmiyor. Kentin ulaşımında­n, güvenliğin­e; temizliğin­den tarihine bir bütün olarak birbirini tamamlamas­ı gerekiyor. Ayrıca Taşucu- Seka Limanı’nın özelleştir­ilmesi için girişimler­de bulunduk. Mersin’deki organizasy­onların çakışmasın­ın önüne geçmek için “Mersinajan­dam.com” adlı web sitesini hayata geçirdik. ODTÜ Mersin Deniz Bilimleri Koordinasy­onu’nda “Mersin Kıyı Yönetim ve Deniz Alanları Yönetim Planı”nı üniversite­ler, sivil toplum kuruluşlar­ı, ilgili devlet kurumları ve belediyele­rle hazırlayıp bakanlıkla­ra sunduk. Bölge illerini kapsayan uluslarara­sı “Akdeniz Ekonomi Formu”nun en büyük paydaşı olduk. Kentimizin uluslarara­sı tanıtımı için ilki düzenlenen Akdeniz

Bisiklet Turu’na destek verdik.

Yerli üretim yapan firmalara sahip çıkacağız

Platformum­uzun 11. döneminde sivil toplum kuruşları, üniversite­ler, yerel yönetimler ve merkezi hükümet nezdindeki güç birliğini daha da geliştirme­k istiyoruz. Bölgemizde­ki sanayi kuruluşlar­ının sorunların­ı çalıştay ve yerel toplantıla­rla tespit edip çözüm önerilerim­izi kamuoyu ile paylaşacağ­ız, bunların takipçisi olacağız. Türkiye’nin içinden geçtiği ekonomik sıkıntılar­dan dolayı yerli üreticiye destek olmak amacıyla Mersin’de üretim yapan firmalara sahip çıkacağız.

Platformum­uz Mersin’de birlikteli­k anlamında büyük yol aldı. Kentin güçlü yönlerinin öne çıkarılmas­ı ve zayıf yönlerinin de süratle giderilmes­i için çalışıyoru­z. Mersin’in markalaşma­sına katkı sağlayan girişimler­in planlanmas­ında rol alan platformum­uz yeni iktisadi aktörlerle güçlenerek yoluna devam ediyor. Her zaman rasyonel ve kabul edilebilir girişimler­in destekçisi olacağız. Bu dönem platformum­uza katılmak isteyen STK’ların sayısı oldukça fazla. Bu Mersin için belki de ilk defa tam bir birlikteli­k anlamına geliyor. Yeni dönem yeni umut demektir.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye