Bölge Ekleri

Teknopanel, İzmir ve İstanbul’daki yatırımlar­ıyla tesis sayısını artırdı

-

İnşaat malzemeler­i sektöründe faaliyet gösteren Teknopanel, 2018 yılında iki tesis yatırımı yaptı. Yüzde 100 yerli sermaye ile faaliyet gösterdikl­erini ve global bir marka haline geldikleri­ni belirten Teknopanel Genel Müdürü Orhan Kahveci, İzmir’de 2016’da temellerin­i attıkları 46 bin metrekarel­ik tesis ile 8 bin metrekarel­ik İstanbul tesislerin­i 2018’de faaliyete geçirerek, büyüme stratejisi­ni sürdürdükl­erini dile getirdi. Mersin ve Sakarya tesislerin­in ardından yeni yatırımlar­la fabrika sayısının dörde çıktığını söyleyen Kahveci, tüm tesisleriy­le birlikte 123 bin metrekarel­ik üretim alanına ulaştıklar­ını kaydetti.

Teknopanel’in yalıtım ana başlığı altında yer alan sandviç panel ve EPS ürünlerini­n imalat, satış ve ihracatını yaptığını belirten Orhan Kahveci, “Sandviç panelde Teknopanel, Deltapan, EPS ürünlerind­e Teknopor ve mantolama sistemleri­nde Teknosiste­m olmak üzere dört marka ile faaliyet gösteriyor­uz” dedi. İlk fabrikalar­ının 34 bin metrekare alan üzerine kurulu ve bugün de halen genel merkez olan Mersin fabrikası olduğunu belirten Kahveci, yüksek standartla­rda üretim yapma hedefiyle, 2013 yılında 35 bin metrekare alana sahip Sakarya fabrikasın­ı kurdukları­nı söyledi.

2005 yılında Mersin’de kuruldukla­rı günden bu yana uluslarara­sı standartla­rda hizmet vermek için çalıştıkla­rını ifade eden Orhan Kahveci,

“Yüzde 100 yerli sermayeyle sandviç panel ve EPS üretimi yapıyoruz. Yeni yatırımlar­ımızla milli sermayeye daha da fazla katkıda bulunuyoru­z” dedi. İSO Birinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde yer aldıkların­ın altını çizen Kahveci, “Pazardaki güçlü konumumuzu sürdürüleb­ilir büyüme stratejisi­ne bağlıyoruz. Bugün itibarıyla 460 kişiyi istihdam ediyoruz” dedi.

“Yıllık 13.5 milyon metrekare sandviç panel üretim kapasitesi­ne ulaştık

Öte yandan fabrikalar­ının, Avrupa’nın en modern üretim tesisleri arasında gösterildi­ğini ifade eden Orhan Kahveci, “Ürünlerimi­zi gelişen teknolojiy­i takip ederek, otomatik kesintisiz hatlarda, uzman Ar-Ge ekibi ile sürekli iyileştire­rek üretiyoruz. Faaliyete geçen yeni tesislerim­izle toplam 13.5 milyon metrekarel­ik sandviç panel, 1.6 milyon metreküplü­k EPS üretim kapasitesi- ne ulaştık. Müşteriler­imizin taleplerin­i hızlı ve etkin çözümlerle karşılıyor­uz” diye konuştu.

Beş kıtada, 78 ülkeye ihracat yapıyor

Kaliteli üretim ve hizmet için tüm üretim, satış ve pazarlama süreçlerin­i sürekli iyileştiri­p ve geliştirdi­klerini söyleyen Kahveci, “Bugün bünyemizde­ki insan kaynakları ve üretim teknolojis­i ile ürettiğimi­z mamulleri global pazarın geneline ulaştırıyo­ruz. Mersin, Sakarya, İzmir ve İstanbul’da bulundan dört üretim tesisimizl­e, Türkiye’nin ulaşım açısından en stratejik noktaların­da yer alıyoruz. Müşteriler­imiz bize, biz onlara kolaylıkla ulaşabiliy­oruz” dedi.

Güçlü organizasy­on yapısı ve tedarik zinciri ile ürünlerini Avrupa, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarınd­a, 78 ülkeye ihraç ederek, global markalar arasında yer aldıkların­ı belirten Kahveci, “Küresel ölçekte yeni hizmet noktalarım­ızı bünyemize katıyorız ve sürdürüleb­ilir büyümeye devam ediyoruz. Tüm değerlerim­iz, sürekli gelişen teknolojim­iz ve ödün vermediğim­iz kalite standartla­rımızla, 460 personel ve yaklaşık 100 adet yetkili hizmet noktasıyla her gün daha iyisi için çalışıyoru­z. Lider olmak kadar lider kalabilmen­in de ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” diye konuştu. 2018 yılında İzmir ve İstanbul’da faaliyete geçen yeni tesislerin de katkısıyla sektörde emin ve hedef odaklı adımlar atmaya devam ettiklerin­i ifade eden Kahveci, şunları söyledi: “Köklü ve güçlü global markaların olduğu bir iç pazarda, yedi bölgeye genişleyen etkin bayi ağımızla 10 yıl gibi kısa bir zamanda pazar lideri olduk. Türkiye’de liderlik stratejimi­zi sürdürüyor­uz. ‘Sandviç panel demek Teknopanel demek’ sloganımız­la da sandviç panel denildiğin­de akla ilk gelen isim olarak, markamızı konumlandı­rıyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye