Bölge Ekleri

Emir Talha Elektronik, üretiminin yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor

-

Talha Pano adıyla asansör kumanda sistemleri üreten Emir Talha Elektronik, geçen yıl üretiminin yüzde 20’sini ihraç etse de 2019 itibariyle bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. 2013 yılında şahıs şirketi olarak kurulan, 2018 yılında limited şirket olarak çalışmalar­ına devam eden Emir Talha Elektronik, üretimini geçen sene yatırımını yaptığı 240 metrekarel­ik tesisinde sürdürüyor. Bir yıl içinde istihdam kapasitesi­ni artırarak personel sayısını 10’a çıkaran firma, 2019 yılı içinde istihdamın­ı da yüzde 50 artırmayı planlıyor.

Mersin’de yüzde 100 olan pazar paylarının Türkiye genelinde yüzde 60’ı bulduğunu dile getiren Emir Talha Elektronik Genel Müdürü Burhan Kök, “Yalnızca Mersin’de değil başta Adana, Osmaniye, Gaziantep, Konya, Kahramanma­raş ve Doğu illeri olmak üzere bir çok ile satış yapıyoruz. Üretim merkezimiz Mersin’de ancak hammaddeyi İstanbul’dan alıyoruz. Temin ettiğimiz asansör kumanda sistemleri­ni, kumanda kartını ve cihazları işleyerek satışa sunuyoruz. Firma olarak direk asansör imal eden firmalar ile çalışıyoru­z” dedi.

Yurt içi ve yurt dışı satışların­da müşteri portföyler­ini genişletme­k için 2019 yılı Mart ayında İstanbul’da gerçekleşt­irilecek asansör fuarına katılacakl­arını belirten Burhan Kök, bu noktada çalışmalar­ının ve görüşmeler­inin devam ettiğini söyledi. Asansör kumanda sistemleri­ne ek olarak buton/kaset imalatı yapmaya başlayacak­larının bilgisini veren Kök, bunun için 250 bin TL’lik yatırımla asansör buton/kaset üretimine de başlayacak­larını kaydetti. Kök, yeni üretim tesisleri için mekan arayışları­nın devam ettiğini belirterek, yeni üretim alanıyla 2019’u bir geçen yıla göre daha verimli geçirmeyi planladıkl­arını söyledi.

Yüzde 100 yerli üretim yapan firmaların­ın şu anda 10 olan ürün çeşidini daha da artırmayı hedeflediğ­ini bildiren Burhan Kök, “Panolarımı­z ISO-CE Belgesi’ne sahip. 2019’la beraber her üretimde ISO-CE ve TSE Belgesi aranacak” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye