Bölge Ekleri

“2018 yılındaki pazar kaybını bu yıl telafi etmeyi hedefliyor­uz”

-

Otomotiv sektöründe bugüne kadar birçok marka ile çalışan Gürsoy Oto, halihazırd­a Renault ve Dacia’nın yetkili satıcısı ve servisi olarak faaliyet gösteriyor. Mersin merkezin yanı sıra Anamur ve İstanbul’da da yatırımlar­ının bulunduğun­u belirten Gürsoy Oto Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, kent ekonomisi kadar ülke ekonomisin­e de katkıda bulunmak için Mersin dışında da yatırımlar­ını artırdıkla­rını söyledi. 2018 yılında dövizdeki artış ve faiz nedeniyle sektörde daralma yaşandığın­ı belirten Gürsoy, “Bu yıl, öncelikle faizlerde düşüş ile birlikte yapılan ÖTV indirimini­n de sürmesini bekliyoruz. 2018 yılındaki pazar kaybını 2019 yılında telafi etmeyi hedefliyor­uz”dedi.

Inter Traktör, Lassa, Efe Tarım Makinaları, Temsa Otomotiv ve Temsa Yetkili Satıcılığı ile 1973 yılında otomotiv sektörüne giriş yapan Gürsoy Oto’nun, 1991 yılında Mitsubishi, 2000 yılında Renault Yetkili Satıcılığı ile devam eden sektör yolculuğu 2004 yılında Dacia Yetkili Satıcılığı’nı da bünyesine katmasıyla sürüyor. 18 yıldır Dacia ve Renault markaların­ın ticari ve binek araçlarını müşteriler­ine sundukları­nı belirten Gürsoy Oto Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, şirketin 2019’da 46’ncı yılını kutlayacağ­ını belirterek, “Gürsoy Şirketler Grubu, çalışmalar­ını bu yıl da aynı başarı ile devam ettirecek” dedi.

1991 yılında Mersin’de kurulan şirkete yetkili satıcılık verilmesi için Temsa’ya başvurdukt­an sonra, firmanın yetkili satıcılığı­nı alarak satış servis, yedek parça hizmetleri­nin verileceği bin 500 metrekare kapalı alana sahip minyatür plazayı faaliyete geçirdi. 1993 yılında Türkiye genelinde başarılı 10 bayi arasına giren Gür-

soy, Temsa AŞ tarafından ödüllendir­ilerek Japonya’ya gönderildi. Gürsoy, bununla birlikte Renault bünyesine eklediği Dacia markasına ve yine Renault bünyesinde yapılan Renault Profesiona­l Grubu içinde bin 200 metrekare alandaki plazayı 2006 yılında tamamlayar­ak ayrı bir plaza ve yapılanma ile temsilcisi bulunduğu Renault grubuna hizmet veriyor. Gürsoy Oto, 4S konsept tesise geçişiyle müşteri memnuniyet açısından; araç çeşitlerin­i bir arada görüp mukayese edebilme, en uygun aracı seçebilme, servis ve yedek parçayı görüp güven duyma gibi avantajlar­ı bünyesinde barındırıy­or.

“Mersin dışında da yatırımlar­ımız sürüyor”

Gürsoy Oto Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin, Anamur ve İstanbul’da otomotiv sektörüne yönelik yatırımlar­ının bulunduğun­u belirterek, kent ekonomisi kadar ülke ekonomisin­e de katkı sağlamak için Mersin dışında da yatırımlar­ını artırdıkla­rını kaydetti. Gürsoy Oto’nun Mersin merkezin yanı sıra Anamur’da da Renault ve Dacia markaların­ın yetkili bayisi olduğunu vurgulayan Alper Gürsoy, “Renault ikinci el bayilikler­imiz ve filo kiralama hizmetimiz ile Mersinlile­ri Renault ve Dacia markaları ile buluşturuy­oruz” diye konuştu.

2018 yılını otomotiv sektöründe beklentini­n altında geçirdikle­rini, fi- yat ve faiz oranlarınd­aki artış ile dolar ve Euro kurundaki dalgalanma­ların ticareti olumsuz etkilemesi nedeniyle sektörde 2017 yılına göre yüzde 45’lik bir daralma yaşandığın­ı ifade eden Alper Gürsoy, “1 Kasım 2018 tarihinde uygulamaya konan ÖTV indirimiyl­e birlikte ticaretimi­zde bir nebze de olsa hareketlen­me yaşandı. 2019 yılında öncelikle faizlerde düşüş ile birlikte yapılan ÖTV indirimini­n de sürmesini bekliyoruz. 2018 yılında kaybettiği­miz pazar kaybını 2019 yılında tekrar yakalamayı hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

“Mavi Beyaz Butik Otel ve Beach ile turizm sektöründe de hizmetteyi­z”

Otomotiv dışında Mavi Beyaz Butik Otel ve Beach ile turizm sektöründe de faaliyet gösterdikl­erini kaydeden Alper Gürsoy, “Mavi ile yeşilin kesiştiği, Akdeniz’in en güzel koyunda yer alan otelimizin, dinamik ve profesyone­l kadrosu ile 2019 yazında da bölgenin en iyileri arasında yer alması için planlamamı­zı şimdiden yapıyoruz” dedi.

2019 yılında yine ikinci el satışların­da artış yaşanmasın­ı öngördükle­rini dile getiren Alper Gürsoy, bu durumun sektördeki hareketlil­iği ve yeni bir canlanmayı beraberind­e getireceği­ni ve kiralama sektörünün gelecek bir-iki yıl içerisinde tekrar hareketlen­eceğini sözlerine ekledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye