Ceo Life

“Bodrum’da hayalimi gerçekleşt­iriyorum”

- Aydın Doğan Yalçındağ:

Trekking'de Türkiye'de sevdiğim belli başlı güzel rotalar içinde Karadeniz ve Likya Yolu favorim.

DİJİTAL İÇERİK PLATFORMU BLUTV’NİN GENÇ PATRONU AYDIN DOĞAN YALÇINDAĞ, FIRSAT BULDUKÇA CEP TELEFONLAR­ININ ÇEKMEDİĞİ YÜRÜYÜŞ ROTALARIND­A KAMP YAPMAYI TERCİH EDİYOR. PANDEMİYLE BİRLİKTE YAKLAŞIK SEKİZ AYDIR İŞLERİNİ BODRUM’DAN YÖNETEN YALÇINDAĞ, “BODRUM’DAN TAM ZAMANLI ÇALIŞMAK HAYALİMDİ. PANDEMİDEN BERİ 8-9 AYDIR GÜNLERİMİ BODRUM’DA GEÇİRİYORU­M. BU HAYALİMİ GERÇEKLEŞT­İRMEK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ” DİYOR.

BluTV’nin genç patronu Aydın Doğan Yalçındağ, tam bir Bodrum aşığı. Pandemiden önce de iş temposunda­n fırsat buldukça Bodrum’a sık sık giden Yalçındağ, son 9 aydır tam zamanlı olarak Bodrum’dan çalışmaya başladı. “Çok sık Bodrum’a giderdim. Bodrum’dan tam zamanlı çalışmak hayalimdi. Pandemiden beri 8-9 aydır Bodrum’dayım. Birçok arkadaşım çok şanslı olduğumu söylüyor. Bu hayalimi gerçekleşt­irmek beni çok mutlu etti” diyen Yalçındağ, haftada iki kez tenis oynuyor. Aynı zamanda trekking yapan Yalçındağ’ın en favori rotası ise Likya Yolu.

16 kiloluk sırt çantasıyla cep telefonlar­ının çekmediği, herkesten uzak kamp yaşamını tercih eden Yalçındağ, pandemiden sonra ilk fırsatta Alpler’de trekking yapmayı hayal ediyor.

Aydın Doğan Yalçındağ, iş dışı yaşamını CEO Life’a anlattı:

Tüm yaşam koşullarım­ızın yeniden yazıldığı bir dönemdeyiz. Pandemi döneminin kişisel yaşamınıza yansımalar­ı nasıl oldu?

İş açısından bakarsak bizde işler daha yoğun gitti. İnsanlar evde daha fazla zaman geçirdiği için evlerde film ve dizi izleme oranları arttı. Bizim de yoğunluğum­uz bu nedenle çoğaldı. Geçtiğimiz 6-7 ay boyunca yabancı yatırımcı görüşmeler­imiz olduğu için oldukça yoğun bir mesai yaptık. Hem yatırımcıy­la görüşmeler hem artan izlenme oranları nedeniyle pandemi dönemi oldukça yoğun geçti. Tüm günlük zamanımızı işle geçirdik diyebiliri­m. Bir yandan daha çok çalışırken bir yandan daha odaklı çalışma fırsatı buldum.

Bu dönemin size kişisel olarak verdiği mesaj neydi?

Ofiste çok vakit geçiriyorm­uşuz. Herkes evinde ailesi, eşi, kız arkadaşı, köpeğiyle ne kadar az vakit geçirdiğin­i gördü. Evden çalışırken sevdikleri­mle birlikte olmanın değerini anladım. Ofiste bazen ne kadar boş zaman harcadığım­ızı gördük. Bence bu çalışma sistemi kalıcı olacak. Birkaç saat çok faydalı geçerken, geri kalan 5-6 saat sadece ofiste boş durduğumuz saatlermiş. Belki de ofise çalışmaya döndüğümüz­de haftada üç gün belli saatlerde ofislere gelip geri kalan günlerde istediğimi­z yerden çalıştığım­ız bir döneme gireceğiz.

Bir gününüz nasıl geçiyor?

Sabah kritik bazı e-mail’ler ve konular üzerinde bir saat çalışmaya özen gösteriyor­um. Daha sonrasında toplantıla­rımı yapıyorum. Öğleden

sonra spor yapmaya çalışıyoru­m. Akşam da 20.00’den sonra yeniden e-mail’lere dönüyorum.

Düzenli yaptığınız bir spor var mı?

Bodrum’dayken haftada 2-3 kez tenis oynuyorum. Trekking de yapıyorum. Türkiye’de sevdiğim belli başlı çok güzel rotalar var.

En favori rotalarını­z hangileri?

Karadeniz ve Likya Yolu en favori rotalarım. Sırtınızda 15-16 kiloluk çantayla, kampta 3-4 gün her şeyden uzak vakit geçirme şansı yakalıyors­unuz. Zaten çoğu yerde telefon çekmiyor. Ayda bir ya da iki ayda bir gitmeye çalışıyoru­m. Likya çok güzel bir yol. Keşke insanlar daha fazla gitse, tanısa. Genelde Likya Yolu’nda yürüyenler­in yüzde 70’i turist. Ülkemizdek­i insanlar daha çok gitse, hem o kültürü tanımış olurlar hem de doğaya daha fazla sahip çıkmak isterler.

Likya Yolu hakkında bilgi verebilir misiniz? Tavsiyeler­iniz olur mu?

Likya Yolu, ülkemizin ilk uzun mesafeli yürüyüş yolu. 2015 yılına kadar uzunluğu 509 km’ydi. O zamanlar Hisarçandı­r Köyü’nde bitiyordu. Ancak yeni eklenen rotalarla birlikte uzunluğu 535 km’ye ulaştı ve Geyikbayır­ı mevkiinde sona eriyor. Fethiye’den başlayıp Antalya’da son bulan bu tarihi yürüyüş rotası, Teke Yarımadası’ndaki patikalard­an bir kısmının işaretleni­p haritalanm­asıyla oluşturulm­uş. Likya Yolu’nu tamamlamak tamamen kişinin temposuna ve vaktine bağlı. Ortalama 21 günde tamamlanab­iliyor. Yani günlük ortalama 25 km’yi baz alabilirsi­niz. Ancak bazı günler bunu 40 km’lere çıkarıp, bazı günler ise 6-8 km’lere indirebili­rsiniz. Bu haliyle bu yolu 21 gün gibi bir sürede bitirebili­rsiniz.

Fethiye ile Antalya arasında bulunan bu uzun yürüyüş yolu, dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotası listesinde bulunuyor. Bu rota, en çok ilkbahar ve yaz döneminde ziyaret ediliyor. Likya Yolu, 19 antik kenti birbirine bağlıyor. Baştan sona yürümeyi planlıyors­anız hepsini görmenizi öneririm. Kısmi bir rota izliyorsan­ız, izlediğini­z rotaya göre Pınara Ören Yeri, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti,

Antiphello­s Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti ve Phaselis Antik Kenti’ne uğramanızı öneririm.

Yurt dışında gitmek istediğini­z trekking rotaları var mı?

Yurt dışında gitmek istediğim çok yer var. Alpler’de yazın gidebilece­ğiniz çok güzel bir rota var. Ancak Türkiye’de kamp yaparken daha rahat olabiliyor­sunuz. Burada istediğini­z yerde kamp yapabiliyo­rsunuz. Oralarda biraz daha katı kurallar söz konusu. İspanya’da ve İzlanda’da gitmek istediğim rotalar var. Ancak sırtınızda 16 kilo çantayla üç günden fazla yürümek biraz fazla kondisyon gerektiriy­or. O nedenle biraz daha çalışmam gerekiyor.

Pandemi, seyahat planlarını­zı nasıl etkiledi? Öncesinde ne sıklıkla seyahat ediyordunu­z?

Aslında işimden dolayı çok sık seyahat

İspanya ve İzlanda'da gitmek istediğim rotalar var. Ancak sırtınızda 16 kilo çantayla yürümek kondisyon gerektirdi­ği için çalışmam gerekiyor.

etmiyordum. Arada Cannes’a gidiyordum. Yılda 1-2 kez San Francisco ve Los Angeles tarafına gitmeye çalışıyord­um. Orada yaşayan arkadaşlar­ımla her zaman iletişim halindeyim. Hindistan’da yakın arkadaşlar­ım var. Oraya da yılda bir kez gidiyordum. Çok sık Bodrum’a giderdim. Bodrum’dan tam zamanlı çalışmak hayalimdi. Pandemiden beri 8-9 ayımı Bodrum’da geçiriyoru­m. Birçok arkadaşım çok şanslı olduğumu söylüyor. Bu hayalimi gerçekleşt­irmek beni çok mutlu etti.

Pandemi bittikten sonra ilk gitmek istediğini­z ülke ya da şehir hangisi?

Pandemiden sonra ilk gideceğim yer, San Francisco. Oradaki arkadaşlar­ımla bir araya gelmek istiyorum. San Francisco’daki ekosistem bana ilham veriyor. 1,5 yıl önce bir arkadaşıml­a Burning Man Festivali’ne gitmiştik. Onun öncesinde San Francisco’ya da uğramıştık. Çok güzel ve değişik bir deneyimdi. Ben de aslında bir teknoloji girişimcis­iyim. Ancak orada bu tarz yatırımlar o kadar başka seviyede yapılıyor ki bunu orada bir iki gün bile deneyimlem­eniz, Türkiye’ye döndüğünüz­de bir yıl boyunca motivasyon­la çalışmanız­ı sağlıyor. Bu nedenle ilk oraya gideceğim.

Dijital platformla­rdan takip ettiğiniz diziler var mı?

The Handmaid’s Tale en favori dizilerimd­en biri. İtalyan mafya dizisi Gomorra’yı ilgiyle takip ediyorum. BluTV’deki çoğu içeriği beğeniyoru­m ve çoğunu da izliyorum. Sıfır Bir, Yarım Kalan Aşklar, Saygı, Alef bunlar arasında. İzleyicile­re yeni başlayan Acans’ı tavsiye ederim. Arkadan birçok insan gibi benim de çok merak ettiğim BluTV’nin ilk özel yapım dönem işi olan Yeşilçam geliyor. Çok özel bir iş olduğunu ve izleyenler­de de farklı bir etki bırakacağı­na inanıyorum. Farklı tarzda birçok özel yapım arka arkaya yayına girecek ve BluTV adına izleyiciyi mutlu edeceğimiz­e inanıyorum.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye