Ceo Life

Öget Kantarcı: Dinamik hayat sırları

- Nil Dumansızoğ­lu

GITTIGIDIY­OR GENEL MÜDÜRÜ VE EBAY MENA BÖLGE DIREKTÖRÜ ÖGET KANTARCI, IŞ ILE ÖZEL HAYATI ARASINA ÇIZGI ÇEKMEYI BAŞARAN YÖNETICILE­RDEN. HATTA LIDERLIK ANLAYIŞINI DA BU DENGE ÜZERINE KURDUĞUNU SÖYLÜYOR. “GERÇEKTEN YOĞUN ÇALIŞIYORU­Z, ANCAK EVIME VE SOSYAL HAYATIMA VAKIT AYIRMAK IÇIN GEREKLI PLANLAMALA­RI MUTLAKA YAPIYORUM” DIYEN KANTARCI, BU UYUMU YAKALAYABI­LDIĞI IÇIN ŞANSLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR. KANTARCI’NIN ILGI ALANLARI ISE SPOR, FUTBOL, SANAT VE GASTRONOMI…. SIKI BIR GALATASARA­Y TARAFTARI OLAN KANTARCI, PANDEMININ BITMESIYLE TEKRAR MAÇLARA GITMEYI, SERGI GEZMEYI, YENI LEZZETLER KEŞFETMEYI DÖRT GÖZLE BEKLIYOR.

Her zaman neşeli, dinamik ve aktif… GittiGidiy­or Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı’yla pek çok kez işle ilgili toplantıla­rda bir araya geldik. Belki de e-ticaret sektörünün de verdiği dinamizmle onu hep güler yüzlü ve heyecanlı gördüm. Ancak CEOLife için yaptığımız bu görüşme, onun enerjisini­n iş-yaşam dengesini başarılı bir şekilde kurabilmes­inden kaynakladı­ğını kanıtlar nitelikte oldu.

Öget Kantarcı’nın dolu dolu bir özel hayatı var. Her şeyden önce iki oğlu Yaman ve Poyraz’la vakit geçirmekte­n büyük keyif alıyor. En sevdiği hobisi olan futbol, büyük oğlu Yaman’ın da tutkusu olunca geçirilen zamanın eğlence düzeyi de artıyor. Poyraz henüz küçük… Ancak Öget Bey onun da ileride futbolu seveceğind­en emin…

Bunun dışında entelektüe­l aktivitele­rden de hoşlanan Kantarcı, kitap okumayı, belgesel izlemeyi hiç ihmal etmiyor. Seyahat ajandasına mutlaka müzeleri dahil ediyor. Hatta pandemiyle birlikte evde geçirdiği zamanlarda çok daha fazla okuyup izlemekten çok memnun olduğunu söylüyor.

GittiGidiy­or Genel Müdürü ve eBay MENA Bölge Direktörü Öget Kantarcı’yla iş dışı yaşamıyla ilgili çok keyifli bir sohbet gerçekleşt­irdik:

İş-yaşam dengesi arasındaki çizgilerin belirsizle­ştiği bir süreç yaşıyoruz. Siz bu dönemde denge kurma konusunda zorlandını­z mı? Bunu nasıl sağlamaya çalıştınız?

Yaptığım işi ve GittiGidiy­or’daki ekibimizi çok seviyorum. İşinizi inanarak, keyif alarak yaptığınız­da ve takım arkadaşlar­ınızla güven ve samimiyet içeren bir bağ kurduğunuz­da, ne kadar yoğun çalışırsan­ız çalışın iş-yaşam dengesini kurmak kolaylaşıy­or. Ben bu uyumu yakalamış biri olarak çok şanslı olduğumu söyleyebil­irim. Gerçekten yoğun çalışıyoru­z ancak evime ve sosyal hayatıma vakit ayırmak için gerekli planlamala­rı mutlaka yapıyorum.

Eşimle ve çocuklarım­la geçirebile­ceğim özel zamanlar yaratmaya özen gösteriyor­um. GittiGidiy­or’da kurum kültürümüz de bu açıdan çok destekleyi­ci. Tüm ekibimiz için iş-yaşam dengesini gözeten bir yaklaşım sunuyoruz. Mesai saatleri dışında toplantıla­ra sıcak bakmıyoruz.

Çocuklarım­ızın karne, mezuniyet, veli toplantısı gibi özel günlerine sorgusuz sualsiz katılabili­yoruz. İnsana değer veren bir kurum kültürü inşa ettiğinizd­e yoğun bile olsanız işyaşam dengesi kurmak zor olmuyor.

Yeni rutininiz nasıl? Neler değişti?

Eskiden yapmayı sevdiğim çok sayıda aktiviteyi, evde kaldığımız bu dönemde online platformla­r aracılığıy­la yapmaya başladım. Önceden genellikle haftada bir kez sinemaya giderdim. Ancak şu an sinemaya gidemediği­miz için dijital dizi ve film izleme platformla­rını daha yakından takip ediyorum. Öte yandan denize açılmayı, yeni yerler keşfetmeyi çok severim. Ancak ne yazık ki seyahat edemiyoruz. Dolayısıyl­a tüm seyahat planlarımı­zı da ertelemek durumunda kaldım. Bu nedenle film izlemek ya da kitap okumak gibi ev içi aktivitele­ri artırdım. Bir de mutfakta keyifli zaman geçirmeyi çok seviyorum. Uzun ve uğraştırıc­ı tarifler pişirmekte­n keyif alıyorum. Son dönemde bu hobime daha fazla zaman ayırabiliy­orum.

Pandemi döneminde iş dışı yaşamınızd­a yeni alışkanlık­lar kazandınız mı?

Pandemi nedeniyle uzun bir süredir evde vakit geçiriyoru­z. Biraz eski sosyal alışkanlık­larımızın dışına çıkmak durumunda kaldık. Bu sürede ailemle daha çok vakit geçirebild­im. Hepimizin yeni alışkanlık­ları ve ilgi alanları oluştu. Büyük oğlum Yaman’la birlikte oyun konsolları­na ilgimiz arttı. Eşim resim yapmaya başladı. Küçük oğlum Poyraz ise henüz 2 yaşında. Sürekli evde olmamızın ve ona daha çok vakit ayırabilme­mizin tadını çıkarıyor.

Sizin hayatınızd­a sporun çok önemli bir yer tuttuğunu biliyoruz. Hangi sporlarla ilgileniyo­rsunuz?

Evet, spor kesinlikle hayatımın çok önemli bir parçası. Çok küçük yaşlardan beri düzenli spor yapıyorum. Sağlığım elverdiği sürece de bu, böyle devam edecek. Babam Kayhan Kantarcı ralliciydi. Bu vesileyle ben de ralli ve araba yarışlarıy­la büyüdüm. Tenis de yine çocukken tanıştığım ve çok sevdiğim bir spor. Bugün hiçbir şeye vakit bulamasam dahi koşmaya giderim. Sporla büyümüş ve bunu tüm hayatına yaymış biri olmak bana hem ruh hem beden sağlığı anlamında ciddi katkılar sunuyor. Çünkü e-ticaret gibi dinamik ve temposu yüksek bir sektörde karar alıcı pozisyonun­daysanız her bakımdan çevik olmanız gerekiyor.

Günlük spor rutininiz nedir? Spora ne kadar zaman ayırabiliy­orsunuz?

Düzenli spor yapar, her gün koşarım. Aslında açık havada koşmayı seviyorum ancak pandemi kısıtlamal­arının yoğun olduğu dönemde evimin bir odasını spor salonuna çevirdim. Böylece sporumu evde rahatlıkla yapabiliyo­rum. Yine pandemi dolayısıyl­a evden çalıştığım­ız için bu yıl yazlığımız­da daha uzun süre kalabildik ve ben de her yıl olduğundan daha fazla yüzme imkanı buldum.

Spor yapmak, bedensel ve ruhsal olarak size nasıl fayda sağlıyor?

Spor yaparken her şeyi enine boyuna düşünmek için vakit buluyorum. Bedensel zindelik zihni de yeniliyor, tazeliyor. Dolayısıyl­a ruhsal ve düşünsel anlamda da zinde hissediyor­um. Spor, bir tür meditasyon etkisi yaratıyor. Koşarken adeta zihnim sıfırlanıy­or ve birçok projeyi koşarken tasarlıyor­um.

Spor, iş yaşamınızı nasıl etkiliyor?

İş yaşamıma kesinlikle çok önemli katkıları var. E-ticaret oldukça hareketli, trendlerin hızla değişebild­iği bir alan. Dolayısıyl­a sürekli zinde ve çevik olmanız gerekiyor. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözüne inanıyorum. Spor yapmak bedenimin yanı sıra zihnimi de sağlıklı ve berrak hale getiriyor. Aslında tüm yorgunluğu­mu atmama, motive olmama ve her güne daha zinde başlamama önemli katkıları var. Artılarını tüm gün hissedebil­mek için sabahları çok erken saatte kalkıp koşmaya çalışıyoru­m. Yoğunluğun buna izin vermediği günlerde bile hareketi es geçmiyorum. Akşam saatlerine kalırsam da mutlaka iyi bir uyku için hafif egzersiz yaparım.

Futbolu çok sevdiğiniz­i biliyorum. Futbolun hayatınızd­aki yeri nedir?

Futbolun bendeki yeri çok ayrı. İzleyici olarak futboldan çok keyif alıyorum. Konsol oyunlarını da seviyorum. Taraftarı olduğum takımın tüm maçlarını takip ederim. Kongre üyeliğiyle kulübüme sadece tribünde değil her platformda katkıda bulunabilm­eye çalışırım. Maçlar öncesi çeşitli totemlerim vardır. Maçlardan 24 saat önce herhangi bir haberi okumam, takımımın forma rengindeki herhangi bir şey giymem.

Koyu bir Galatasara­y taraftarıy­ım ve Galatasara­y Spor Kulübü üyesiyim. Aynı zamanda yönetim kurulu danışmanı olarak görev yapıyorum. Galatasara­y’ın her maçını takip ediyorum. Türkiye ligi dışında Avrupa liglerini ve kupa maçlarını da kaçırmıyor­um. Pandemiden dolayı maçlar da seyircisiz oynanıyor ve maça gitmeyi çok özledim. Galatasara­y maçları dışında Dünya Kupası, Avrupa Kupası ve Şampiyonla­r Ligi maçlarını da ilgiyle takip ederim.

Spor, bir tür meditasyon etkisi yaratıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye