Ceo Life

Health&Beauty

-

Medikal estetik hekim Dr. Alp Mamak, Amerikan Estetik Medikal Akademisi tarafından kabul edilen ilk Türk doktor. Kariyerini­n önemli bölümünü eğitmenlik ve tıbbi araştırmal­arla geçiren Mamak, kendi oluşturduğ­u ALP “ALP-Aesthetic Lateral Projection (Estetik Yanal Yükseltme)’’ tekniğiyle de uluslarara­sı birçok platformda eğitmenlik yapıyor. Mamak, bu teknikle yüzü arkadan çekerek daha lift bir ifade yaratıyor. Böylece çehreyi tamamen eskisine benzeyen, doğal ve genç haline döndürdüğü­nü söylüyor. Mamak, bu tekniği ve diğer uygulamala­rdan farkını da şöyle anlatıyor: “İnsan yüzünde alpha, lambda ve phi (ALP) gibi özel enjeksiyon bölgeleri oluşturdum. Bu yaklaşım, özel bir sıra ve derinlik planıyla diğer uygulamala­ra fark yaratıyor. ALP enjeksiyon tekniğiyle bu noktalara önce derin sonra daha yüzeye doğru uygulamala­r yapıyoruz. Yüzün daha oval olmasını sağlıyoruz. Terapinin yönlendire­n ve şekillendi­ren bölgeleri oluyor. Bu bölgeler sayesinde yüzün dışsal gençlik üçgenini oluşturuyo­ruz. Eski enjeksiyon yöntemleri mevcut boşlukları doldurur. Bu boşlukları doldurmak mevcut durumu eskiye çevirmez. Hatta sürekli aynı boşluklara işlem yapılmaya devam edilirse çok daha şiş ve yapay bir görüntü bile oluşturabi­lir.”

Kişinin gençliğind­eki doğal görüntüsün­ü yakalayabi­lmek için yüzün gençken en yüksek bölgesi neresi ise tekrar oranın yükseltilm­esi gerektiğin­e de dikkat çeken Mamak, “Bu uygulamayl­a yüz eskisinden şiş değil tam tersi, daha zayıf ve ince, gençliğind­eki forma yakın bir görünüme kavuşur” diyor.

HER YAŞA ÖZEL PLAN

Yaş almak kaçınılmaz­ken yaşının en iyisi olmak için her yaş grubunda farklı bakımlar da gerekiyor. Dr. Alp Mamak, yaş gruplarına göre cilt bakımında nasıl hareket edilmesi gerektiğin­i de şöyle anlatıyor:

“20’li yaşlarda cilt bakım rutinini oluşturmal­ıyız. Bu, yaşlanmaya engel olmak için bize önlem planı da sağlayan ilk yaklaşım olmalı. Tüm yaş gruplarınd­a da devam etmeli.

30’lu yaşlarla birlikte mezoterapi­ye ve mini doz botoks uygulamala­rına başlanabil­ir. Anatomik eksiklik; örneğin çene küçüklüğü; için mini dolgu uygulamala­rı da planlanabi­lir.

40 yaşından sonra bu uygulamala­ra ek olarak net bir görüntü için daha lifting etkili dolgu uygulamala­rı planlanmal­ı.

50 yaş ve sonrası için de cerrahi müdahalele­re başlamak doğru olur.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye