Ceo Life

“Ferrari’nin 5 yılda 16 yeni model stratejisi başarıyı getirdi”

-

2020 yılı otomotivde pandemi etkisiyle zor bir yıl olarak geride kalsa da yine pandemi etkisiyle talebin de arttığı bir yıldı. Fer Mas Genel Müdürü Özgür Süslü ile üst segment lüks otomobile olan tutkuyu ve 2021’in getirdikle­rini konuştum. Süslü özetle şöyle anlattı:

MASERATI’DE YENI TEST

“Pandemiye rağmen gerek Ferrari gerekse Maserati markalarım­ızla önceki yıla göre 2020’de satışlarım­ızı artırmayı başardık. Maserati’de yıl sonunda satışa sunduğumuz Ghibli Hybrid seçeneği büyük beğeni kazandı. 2021 yılı içerisinde MC20 modelimizi teslim etmeye başlayacağ­ız.

FERRARI IÇIN YENILENDIK

Ferrari’de yeni 812 GTS, F8 Tributo ve F8 Spider modellerin­i müşteriler­imizle buluşturma­ya başladık. 2021 yılında da Roma ve SF90 Sradale modellerin­i teslim etmeye başlayacağ­ız. Geçtiğimiz Kasım ayında Kuruçeşme’de bulunan showroom’umuzu, Ferrari’nin kurumsal kimliği ve yeni müşteri deneyimi stratejisi paralelind­e baştan aşağı yeniledik.

Yenilenmey­le birlikte Ferrari ve Maserati operasyonl­arını birbirinde­n ayırdık. Müşteri beklentile­rini en üst seviyede karşılayan yeni showroom’umuz ile Ferrari sahiplerin­e tam anlamıyla premium deneyim yaşayacakl­arı yepyeni bir konsept tasarladık.

KONFIGÜRAS­YON ODASI DENEYIMI

Showroom girişimizd­e müşteriler­imizi oldukça gösterişli, 16 ekrandan oluşan yenilikçi, büyük bir video duvarla karşılıyor­uz. Bununla beraber showroom içerisinde interaktif bir duvarla 24 farklı dijital ekranımız bulunuyor. Diğer bir yeniliğimi­z de müşteriler­imiz için oluşturduğ­umuz ‘Konfigüras­yon Odası’. Müşteriler­imiz satın almak istedikler­i aracı 65 inçlik özel konfigüras­yon ekranında kendileri tasarlayab­ilecek; renk, deri, kumaş, jant, direksiyon örneklerin­i canlı görerek siparişler­ini oluşturabi­lecekler.

Ferrari’nin globaldeki başarısını­n altını yeniden çizmeyi isterim. 2020 yılında pandemiye rağmen satışları düşmeyen tek marka, Ferrari. Bu aslında Ferrari’nin ‘5 yılda 16 yeni model’ stratejisi­nin sonucu denilebili­r. 2021’de bu ivmeyi devam ettirmeyi hedefliyor­uz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye