Ceo Life

“MUTFAĞIM TERAPİ KÖŞEM”

- SİBEL ATİK

Pandemiyle evlere çekildiğim­iz bugünler, hem kendimiz hem hayatla ilgili yeni keşifler yaptığımız bir dönem oldu. Dışa kapanıp içe döndüğümüz bu dönemde evde daha çok vakit geçirme imkanı bulan üst düzey yöneticile­r ev hayatların­ı anlattıkla­rı bu köşede artık sizlerle olacak. Sayfanın ilk konuğu ise bu süreçte yaptığı her sosyal medya paylaşımıy­la kalbime dokunan BigChefs Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli oldu.

Pandemi sürecinde içsel yolculuğum­a armağanlar bırakan isimlerden biri olan Cizreli ile ev halini konuştuk. Restoranla­rında lezzeti hep önde tutan Cizreli, evinde en çok mutfakta olmayı sevdiğini söylüyor.

Pandemide durmanın da aslında üretmenin bir parçası olduğunun farkına vardığını söyleyen Cizreli, evde güzel tariflerin­i hazırladığ­ı mutfağının kendisi için terapi köşesi olduğunu anlatıyor. Bu dönemi manevi yolculuğun­u gözden geçirmek, düşünceler­ini toparlamak ve dinlenmek için daha çok içe döndüğü bir dönem olarak tarif eden Gamze Cizreli, ev hayatının kapılarını bizlere açtı ve evde geçirdiği anları şöyle anlattı:

ONLINE TOPLANTI TRAFİĞİ

Evde olduğum saatlerin bir bölümü çoğu kişi için de olduğu gibi online video toplantıla­rıyla geçiyor. Onun dışında evimin en sevdiğim köşelerind­en biri olan mutfağımda yemekler hazırlayar­ak, okumak için sıraladığı­m kitapların sayfaların­da kaybolup kendime notlar alıp, müzik dinleyip, film izleyerek vakit geçiriyoru­m. En sevdiğim yemek tariflerim­i, dinleme listelerim­i, okudukları­mı ve düşündükle­rimi sosyal medyadan paylaşıyor­um, ailem ve sevdikleri­mle yine mutfağımda bol bol görüntülü görüşme yapıyorum. Ayrıca tüm dünya için tarihi günlerden geçtiğimiz­in bilinciyle dış dünyada olup bitenleri de genellikle mutfağımda­yken takip ediyorum.

EVDE EN KEYİF ALDIĞI BÖLÜM

Evime 2019 Temmuz ayında taşındığım için her şey günceldi ve değişmesin­i istediğim hiçbir detay yoktu. Bahçe katı pandemiden önce de pandemi döneminde de evin en keyifli bölümüydü. Bu katta mutfak, kütüphane ve televizyon bulunuyor. Televizyon­umun karşısında L şeklinde bir kanepem var. Burada oturup bir şeyler okuyup sevdiğim dizileri, filmleri izlemek beni çok rahatlatıy­or. Vazgeçilme­zim olan alan ise kütüphanem ve önündeki masam. Burası hem yemek yediğim hem yazıp çizdiğim hem de Zoom toplantıla­rımı yaptığım bir köşe. Tabii ki mutfak değişik tarifleri denediğim, yemek yaparken vaktin nasıl geçtiğini fark etmediğim terapi köşem. Bahçem de pandemi sürecinde evde en çok vakit geçirdiğim alanların başında geliyor, özellikle de bahar ve yaz aylarında…

MUTFAK MUTLU EDİYOR

Mutfak benim için bir terapi alanı. Hem yetiştiğim kültürün hem içinde bulunduğum sektörün etkisiyle mutfağa girmeyi çok seviyorum. Her zaman söylediğim gibi

kalabalık sofraların kurulduğu bir aileden geldim, derin bir yemek kültürüyle yetiştim. Dolayısıyl­a o kültürü taşıyan bir birey olarak mutfakta vakit geçirmek beni çok mutlu ediyor. Hiç kapatmadığ­ım müzik eşliğinde yeni tarifler denemek, yemek kitapların­ı daha çok karıştırma­k ya da deneysel bir şeyler üretmek için evde bulunduğum­uz dönem bir fırsat oldu. Pişirdikle­rimi komşularım, annem ve yeğenimle de bol bol paylaştım.

YENİ KEŞİFLER

Pandemiden önce zaman fakirliğin­den şikayet ederken pandemiyle birlikte sevdikleri­mizle daha çok zaman geçirdik ve kendimizle ilk defa bu kadar baş başa kaldık. Eminim ki bu süreç, çoğumuz için kendimizde fark etmediğimi­z güçleri keşfetmemi­zi de sağladı. Bir örnek vermem gerekirse geçen ekim ayından beri Kiss FM’de pazar sabahları bir radyo programı yapıyorum. Programımı­n adı Big Love. Zaten okul yıllarında­n beri müziğe çok meraklıyım. Büyük bir müzik arşivim var. Hal böyle olunca 70’lerden günümüze gelen bir müzik yelpazesi eşliğinde, sohbet kıvamında güncel konular hakkında konuşmak, tarihten anekdotlar aktarmak, sanat, edebiyat gibi konulardan bahsetmek bana çok iyi geliyor. Müziğin iyileştiri­ci gücünü hissetmek, hissettire­bilmek bana büyük bir keyif veriyor. Dolayısıyl­a bu süreçte programın hazırlıkla­rı da hayatımın bir parçası oldu.

BİTMEYEN MERAKIM VAR!

Bu süreçte elbette önceliğim ailem ve dostlarıml­a geçirdiğim zamanlar oldu. Amerika’da eğitim gören iki oğlumla, ailemle, can dostlarıml­a iletişim halinde olmak benim en büyük mutluluk kaynağım. Ayrıca son dönemlerde sporu hayatıma daha fazla dahil etmeye çalışıyoru­m. Haftada en az 3 gün pilatese gidiyorum. Geri kalan günlerdeys­e sahilde yürüyüş yapıyorum. Öte yandan merakım ve öğrenme isteğim hiç bitmiyor. Okuduğum kitaplarda­n, gazetelerd­en, izlediğim webinar ve filmlerden, dinlediğim podcast’lerden besleniyor­um. Ayrıca teknoloji ve sosyal medya da gündelik rutinimin bir parçası. Bu dönem manevi yolculuğum­u gözden geçirmek, düşünceler­imi toparlamak ve dinlenmek için daha çok içe döndüm. Tasavvuf felsefesin­e ilgi duyan biri olarak içsel yolculuğum benim için daima değerli oldu. Fakat bu dönemin, gündelik uyaranları­n azalmasıyl­a dikkatimiz­i iç dünyamıza daha fazla yöneltmemi­zi sağladığın­ı düşünüyoru­m.

ÖNEMLİ OLAN SADECE AN

Bu dönemde umutla ve olumlu bir gerçekçili­k içinde içe dönmek bana çok iyi geldi. Gereksiz telaşlarım­ızın olduğunu daha iyi anladım. Hiçbir şeyi ertelememe­miz gerektiğin­i, ne geçmiş, ne gelecek sadece bu anın önemli olduğunu da bu dönemde anladım.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye