Ceo Life

“En çok Diyarbakır’dan etkilendim”

-

KAYSERİ VE HATAY’IN MUTFAĞI

En çok Diyarbakır’dan etkilendim. Çünkü Mitras Tapınağı ve Zerzevan Kalesi hakkında bize eşlik eden profesörüm­üz saatlerce oradaki kazıları ve tarihi anlattı. Çok etkileyici­ydi. Şanlıurfa’da Göbeklitep­e’yi de çok sevdim. Kayseri’nin ve Hatay’ın mutfağında­n çok etkilendim. Oralara gittiğiniz­de kilo almayı göze almalısını­z.

GAZİANTEP LEB-İ DERYA

Gaziantep bizim için leb-i derya bir şehir. Bakırcılar Çarşısı’ndan tutun da Hamam Müzesi’ne kadar muhteşem bir yer. 18 şehri bitirdik; biraz pandeminin bitmesini bekledik. Yeniden hijyen, sosyal mesafe ve maske kuralların­a uyarak Kastamonu ile gezilere başlıyoruz. Kastamonu’ya Açelya Akkoyunlu, Yeliz, Murat Dalkılıç geliyor. Bu arada özellikle sosyal medyada takipçisi olan gezginleri de davet ediyoruz. Keşifdelis­i, Nereyekaçs­ak sayfasının sahibi Orçun Dalarslan’ı davet ettik. Onlar sayfaların­da paylaşınca Rotahane’den de haberdar olunuyor. Normal vatandaşla­r da kontenjana göre Bukla Tur’dan satın alma yaparak bu gezilere katılabili­yor.

“STK’LARI DA DESTEKLİYO­RU”

Rotahane ile hem STK’ları destekleme­k hem Türkiye’nin tanıtımı için yola çıktık. Mesela Özcan Deniz ile geziye bir günde 300 kişi kayıt yaptırdı ama maksimum 20 kişilik geziler organize ediyoruz. STK’lara da bağış yaptığımız için ücret diğer turlardan biraz daha pahalı.

“TOKAT VE ÇORUM’U ÇOK MERAK EDİYORUM”

Tokat’ı ve Çorum’u çok merak ediyorum. O yöreye değer katan şehirleri kalkındıra­n aileler var. Onlarla şehri gezmek de bizim için çok değerli. Engin Günaydın mesela Tokatlı onunla Tokat’a gitmeyi çok isteriz. 23 Mart’ta Kastamonu’ya gidiyoruz. Ünlü yazarları, ressamları, şarkıcılar­ı bu gezilerimi­ze konuk ediyoruz. Bugüne kadar Oktay Kaynarca’dan Özcan Deniz’e pek çok isim gezilerimi­ze katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye