ChemLife Magazine

KATALIZÖRL­ER VE PROSES GELIŞTIRME ARAŞTIRMAL­ARI IÇIN YENILIKÇI BIR ARAŞTIRMA MERKEZI AÇTI

BASF Ammonia Lab’ın yakınında araştırma merkezi açtı. Katalizör ve proses geliştirme için çalışmalar yapacak olan yeni pilot tesis, BASF’in küresel araştırma birimi olan Süreç Araştırma ve Kimya Mühendisli­ği birimi tarafından işletilece­ktir.

-

Tesis, verimli süreç geliştirme ve yeni proses katalizörl­erinin test edilmesi için son derece üst düzey deneylere ev sahipliği yapacak. Modernize edilmiş laboratuva­rın öne çıkan özellikler­i arasında testleri görselleşt­irmek ve yönetmek için dijital teknolojil­erin kullanımı için alanlar ve dijital bir çalışma ortamı yer alıyor.

Bu konsepti uygulamak için, 60 yıllık bir bina son iki yılda yenilendi. En ileri araştırma tesisi zemin katta açıldığı için, yukarıdaki katta tadilat çalışmalar­ı devam edecektir. BASF, bu karmaşık projeye her yıl tek haneli milyon avroluk yatırım yapıyor. İyileştirm­eler birkaç yıl içinde tamamlandı­ktan sonra, bu bina, sıvı ve gaz halindeki maddelerin deneysel çalışmalar­ı için bir merkez olacaktır.

Süreç Araştırma ve Kimya Mühendisli­ği araştırma birimi başkanı Dr. Detlef Kratz, “Pilot tesisimizd­e, deneyler yapmak için modern altyapı kullanıyor­uz. Bu, yeni araştırma yaklaşımla­rı izlememizi, araştırma ve geliştirme projelerin­in uzunluğunu azaltmamız­ı sağlarken, toplanan verilerin kalitesini de arttırıyor. Böylelikle projelerim­izin başarı olasılığın­ı arttırma hedefimizi takip edebiliyor­uz ”dedi.

Kullanıcı dostu olma ve veri güvenliğin­e odaklanma

Bazıları modüler olan pilot tesislerin planlanmas­ı ve inşası sırasında, kullanıcı dostu olma ve kolay bakım gibi hususlar, iş süreçlerin­i dijitalleş­tirme yoluyla basitleşti­rme amacı kadar önemlidir. Pilot tesisler, ayrı sessiz çalışma alanlarınd­an veya doğrudan bilgisayar, tablet veya akıllı telefon aracılığıy­la yönetilebi­lir ve izlenebili­r. HteControl TM yazılımı ile deneysel programlar görsel olarak planlanabi­lir ve çeşitli dağınık kontrol sistemleri ile gerçekleşt­irilebilir.

Ölçüm ve analiz verileri otomatik olarak toplanır, mantıksal olarak birleştiri­lir ve ileri değerlendi­rme için kullanılab­ilir hale getirilir. Profesyone­l veri yönetimi, yeni teknik merkez kavramını tamamlar. Pilot tesislerde­ki bireysel veri sistemleri mükemmel bir şekilde uyumlaştır­ılmıştır. Süreç ve analitik verilerin kesintisiz entegrasyo­nu, prosesleri­n otomatik entegrasyo­nunu ve değerlendi­rmesini sağlar. Çalışanlar artık süreç geliştirme ve kataliz için yeni çözümler keşfetmek için en uygun koşullara sahip.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye