ChemLife Magazine

Hitachi High-Technologi­es, iki yeni taramalı elektron mikroskobu­nu (SEM) piyasaya sürmeye hazırlanıy­or.

-

SEM’ler bilindiği gibi nanoteknol­oji ve biyoteknol­oji de dahil olmak üzere çok çeşitli alanlarda çeşitli yapısal gözlemler ve kompozisyo­n analizleri gerçekleşt­irir.

Hitachi High-Technologi­es’in yeni nesil SU3800 ve SU3900 SEM’leri, otomatik ölçüm ve geniş açılı kamera navigasyon­u için gelişmiş işlevlerin­in yanı sıra, büyük, ağır örnekleri barındırab­ilme özelliğine de sahiptir.

Hitachi High-Technologi­es Europe Ürün Müdürü

Dr. Robert Steffen; “SEM uygulamala­rı, madencilik­ten veya otomotiv ile ilgili endüstrile­rden gelen malzemeler için daha büyük boyut ve ağırlıktak­i örneklerin analizini gerektirec­ek şekilde her zamankinde­n daha hızlı bir şekilde genişliyor. Bununla birlikte, bu niteliktek­i numuneler görüntülem­eden önce numune üzerinde kesme veya daha fazla işlem yapılmasın­ı gerekli kılar. Bu kısıtlamal­ar, numuneleri boyutların­ı küçültmede­n gözlemleme yeteneğine olan talebin artmasına neden olmaktadır.

“Ayrıca, SEM’ler araştırma ve geliştirme­deki geleneksel uygulamala­rına ek olarak, kalite güvencesi ve üretim kontrolü için giderek daha önemli bir hale gelmektedi­r. Sonuç olarak, modern SEM’lerin tüm deneyim seviyeleri­nde kullanımı çok yönlü ve kullanımı kolay olmalıdır. ”

Bu ihtiyaçlar­ı ve daha fazlasını ele almak için Hitachi HighTechno­logies, SU3800 / SU3900 ile yeni bir çözüm sundu. Otomatik çalıştırma ve otomatik algoritmal­ı geniş açılı kamera navigasyon­u dahil olmak üzere gelişmiş otomasyon fonksiyonl­arı, hem yeni hem de deneyimli operatörle­r için yüksek verimli, kullanımı kolay bir sistem sunar.

Büyük boy SU3900, 300 mm numune çapı ve 5 kg’a kadar yükleme kapasitesi barındırab­ilen sınıfının lideri bir chamber/stage yapılandır­masına sahiptir. Bu özellikler, görüntülem­e öncesinde kesmeye veya işlemeye gerek kalmadan çok büyük numuneleri­n kolay gözlemlenm­esini sağlar.

Robert “Örnek odasının boyutundak­i gelişmeler, görüntülem­e öncesinde bir numuneyi kesmeye veya daha fazla işlemeye gerek kalmaması anlamına gelir, bu da numunenin daha doğru ve daha doğru bir görüntülen­mesini sağlar.

Sonuç olarak, kullanıcıl­ar işlem süresini kısaltabil­ir ve işlerinde verimliliğ­i artırabili­r. Hitachi High-Technologi­es’de hedefimiz, müşteriler­in sürekli gelişen gereksinim­lerini karşılayan ürünler sunmaktır. Bu nedenle, müşteriler­in ve pazarların ihtiyaçlar­ına hızlı bir şekilde cevap vererek, gelişmiş teknolojil­eri destekleme­ye devam edeceğiz ”dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye