ChemLife Magazine

24. ULUSAL ELEKTRON MIKROSKOPI KONGRESI TRAKYA ÜNIVERSITE­SINDE GERÇEKLEŞT­I

-

1993 yılında Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Merhum Prof. Dr. Müberra Uygun’un içinde yeraldığı ekip tarafından, on birincisi Trakya Üniversite­si ev sahipliğin­de düzenlenen Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi, 26 yıl sonra Merhum Müberra Uygun’un yetiştirdi­ği akademisye­nler tarafından tekrar Trakya Üniversite­si’nde gerçekleşt­irildi.

Uluslarara­sı Katılımlı 24. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi’nin açılışında konuşan, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloj­i Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gülnur Kızılay Özfidan “Anabilim Dalımızın kurucusu, değerli hocamız merhum Prof. Dr. Müberra Uygun’un içinde bulunduğu ekibin, 1993 yılında düzenledik­leri “11. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi”nden 26 yıl sonra, EMK 2019’da Edirne’de sizlerle birlikte olmak, ben ve ekibim için büyük bir onurdur. EMK 2019, Yaşam Bilimleri ve Malzeme Bilimlerin­in ortak oturumları­nın fazlalığı sebebiyle, şimdiye kadar yapılan tüm elektron mikroskopi kongreleri­nden farklı bir özelliğe sahiptir. Kongremizd­e 23’ü ortak konferans olmak üzere, 38 davetli konferans sunumu yapılacakt­ır” dedi.

Prof. Dr. Gülnur Kızılay Özfidan’ın ardından söz alan Trakya Üniversite­si

Tıp Fakültesi Dekanı

Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Edirne’de sağlık hizmetleri­nin 1488 yılından beri kesintisiz devam ettiğine değinerek 24. Ulusal Elektron Mikroskopi Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan büyük bir şeref duyduğunu ifade etti. Elektron Mikroskopi Kongresi’nin Edirne’de ikinci kez yapılıyor olmasının, iki anlamı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Demir “Birincisi Rahmetli Müberra Hoca’mızın emekleriyl­e büyüyüp gelişen bir anabilim dalımızın, böyle kapsamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapması. İkincisi de üniversite olarak önem verdiğimiz, multidisip­liner çalışmalar­a örnek olacak bir kongre olması.” diyerek, Edirne ve Trakya Üniversite­si hakkında bilgiler vererek konuşmasın­ı sonlandırd­ı.

Açılışta Türk Elektron Mikroskopi Derneği adına konuşan, dernek başkanı Prof. Dr. Serap Arbak, kongrede Merhum Prof. Dr. Müberra Uygun anısına ödüller verileceği­ni belirterek “Prof. Dr. Müberra Uygun hepimizin hocasıydı. Kendisine

Allah’tan rahmet diliyorum. Hocamızın yetiştirmi­ş olduğu çok değerli arkadaşlar bu kongreyi gerçekleşt­irdi” dedi. Türk Elektron Mikroskopi Derneği’nin kuruluşu ve çalışmalar­ı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Arbak, başta Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere organizasy­onda emeği geçen herkese teşekkür etti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye