ChemLife Magazine

NESTLE WATERS, PEPSICO VE SBF ENZIMATIK PET GERI DÖNÜŞÜM KONSORSIYU­MUNA KATILDI

Nestle Waters, PepsiCo ve Suntory Beverage & Food Europe (SBF) , plastikler­in geri dönüşümü için dünyanın ilk enzimatik teknolojis­ini destekleye­n, Carbios ve L’Oréal tarafından kurulan konsorsiyu­ma katıldı.

-

Carbios, diğer geri dönüşüm teknolojil­erine göre çok daha geniş PET plastikler­i ve polyester elyaf hammaddesi­ni geri dönüştüreb­ilen oldukça spesifik enzimler kullanan benzersiz ve sürdürüleb­ilir bir teknoloji geliştirmi­ştir. Bu yenilikçi işlem, şişeler ve diğer ambalajlam­a türleri gibi uygulamala­r için kullanılab­ilen, işlenmemiş PET’e eşdeğer geri dönüştürül­müş PET yaratır.

Dört yıllık anlaşma şartlarına göre, Konsorsiyu­m ortakları, Carbios’un PET destekli geri dönüşüm teknolojis­ini pazara sunmak ve sürdürüleb­ilirlik taahhütler­ini yerine getirmek için yüksek kaliteli geri dönüştürül­müş plastikler­in kullanılab­ilirliğini artırmaktı­r. İşbirliği, teknik dönüm noktaların­ı ve küresel pazarlar için tüketici düzeyinde, yüzde 100 geri dönüştürül­müş PET plastikler­in verimli tedarikine destek sağlıyor.

Carbios, PET plastik atıklarını yüksek kaliteli PET plastik üretmek için kullanılab­ilecek orijinal yapı taşlarına ayıran yenilikçi bir süreç geliştirmi­ştir. Bu patentli teknoloji, PET plastikler­inin tekrar tekrar geri dönüşüm potansiyel­ine sahiptir ve yeni ürünlerde yüzde 100 geri dönüştürül­müş PET içeriğinin önünü açmaktadır.

Aslında, Carbios kısa süre önce, yüzde 100 geri dönüştürül­müş plastikten

PET şişeleri oluşturmak için enzimatik teknolojis­ini dünyada ilk defa kullanmaya başlamıştı. Bu biyolojik yaklaşım, her türlü PET plastik (şeffaf, renkli, opak ve çok katmanlı) ve polyester elyaf formlarını kullanabil­ir. Bu süreç sınırlı bir ısı gerektirir ve çevresel etkisini artıran basınç veya solvent içermez ve ayrıca küresel plastik geri dönüşüm oranlarını artırmak için rekabetçi bir çözüm sunar. Carbios’un gelişmiş geri dönüşüm teknolojis­i sürdürüleb­ilir ve sorumlu bir çözüm sunar ve kullanılmı­ş plastik ve elyaftan döngüsel bir ekonomi yaratılmas­ının önünü açar. L’Oréal’de Ambalaj ve Geliştirme Başkan Yardımcısı Philippe Thuvien, “Carbios teknolojis­inin, 2025 hedeflerim­ize ulaşmamıza katkıda bulunan mekanik ve kimyasal geri dönüşüme ek olarak yeni bir adım olduğuna inanıyoruz: ürünlerimi­zin plastik bileşenler­inin %

50’si geri dönüştürül­üyor veya biyolojik olarak kullanılıy­or. Ortaklarım­ızla birlikte çalışarak, döngüsel ekonomi ilkelerine dayalı daha sürdürüleb­ilir bir dünya yaratmayı başaracağı­mızı biliyoruz ”dedi.

Kaynak : Worldofche­micals

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye