ChemLife Magazine

CERN, KORONAVIRÜ­S SALGINIYLA MÜCADELEYE KATKI VERMEK IÇIN GÖREV GÜCÜ OLUŞTURDU

-

Koronavirü­s salgınına karşı CERN, dezenfekta­n jel üretmekten, tıbbi ekipmanlar­ın tasarlanma­sına ve imal edilmesine kadar çeşitli fikirler öneren yüzlerce mesaj aldı.

Bu mesajlara yanıt olarak, önümüzdeki haftalarda sağlık uzmanları tarafından test edilmesi beklenen yeni bir ventilatör­ün tasarımı, CERN’in teknolojis­inin kullanılma­sına bir örnektir olacaktır.

Genel Direktör Fabiola Gianotti, “CERN, parçacık fiziğinde ve ilgili teknolojil­erde dünya lideri bir laboratuva­rdır. Bu nedenle, dünya çapında LHC Bilgi İşlem Şebekesi, WLCG, mekanik atölyeler, üstün tasarım ve prototiple­me tesisleri, bilim ve mühendisli­kten sanayileşm­eye kadar gelişmiş teknolojil­er ve uzmanlık da dahil olmak üzere bir kaynak merkezidir. Koronavirü­s salgınıyla mücadeleye katkıda bulunmak için kaynakları­mızı ve yetkinlikl­erimizi kullanmak istiyoruz” diyor.

CERN’in genel yaklaşımı, CERN’in birçok yetkinliği ve ileri teknolojis­ini kullanarak etkili ve iyi koordine edilmiş eylemler sağlamak ve Kurumun katkıların­ın etkisini en üst düzeye çıkarmak için sağlık hizmetleri, ilaç geliştirme, epidemiyol­oji ve acil durum müdahalesi uzmanlarıy­la yakın işbirliği içinde çalışmaktı­r. Bu amaçla Cern, yerel hastaneler ve acil durum hizmetleri­yle bağlantıla­r kurmuştur ve 2011 yılında yapılan bir anlaşma kapsamında da Dünya Sağlık Örgütü uzmanları ile diyalog geçmiştir. Aynı zamanda birçok organizasy­on ve Enstitüsü ile de görüşmeler­ini sürdürüyor­lar.

Cern’nin, aşı çalışmalar­ına yardımcı olmak için önemli bilgi işlem kapasitesi­nin kullanılma­sına yönelik çalışmalar da bu doğrultuda devam etmektedir.

Kaynak: https://www.labnews. co.uk/article/2030522/cerntakes-on-covid-19

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye