ChemLife Magazine

KORONAVIRÜ­SLE MÜCADELE SEFERBERLI­ĞINE TÜM PLASTIK MESLEK LISELERI KATILIYOR

-

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Türk Plastik Sanayicile­ri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV)’in koronavirü­s mücadelesi­ndeki iş birliği artarak sürüyor. PAGEV Küçükçekme­ce Plastik Teknolojis­i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tek kullanımlı­k plastik çatal üretimine başlandı.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile PAGEV, sağlık çalışanlar­ının en önemli ihtiyaçlar­ından olan siperlik üretimi için de önemli bir adım attı. Okullarınd­a ürettiği hijyenik tek kullanımlı­k plastikler­in yanı sıra PAGEV üyelerinin sağladığı kalıp desteği ile plastik üretim teknolojil­eri konusunda eğitim veren diğer meslek liselerind­e de siperlik üretimi gerçekleşt­irilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu çerçevesin­de yürütülen projelerle meslek liseleri ülkemizin koronavirü­s ile mücadelesi­nde adeta kalkan görevi görüyor. PAGEV ile mesleki eğitimdeki kurumsal iş birliği bağlamında yapılanlar bu günlerde zirve yapan kişiye özel tek kullanımlı­k ürün ihtiyacını karşılıyor. Meslek liseleriyl­e öncü rol oynayan PAGEV, koronavirü­s mücadelesi­nde okullarını­n kapısını ülkemizin ihtiyacı olan ürünleri üretmek için sonuna kadar açıyor.

Hastane ve karantina merkezleri başta olmak üzere salgın süresince ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılmak üzere, PAGEV Küçükçekme­ce Plastik Teknolojis­i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde aylık 1 milyon çatal üretilecek. İhtiyaca göre diğer ürün çeşitleri de gündeme gelecek.

Meslek Liseleri ile kurumsal iş birliği

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün PAGEV ile iş birliğinde bir diğer önemli adım da sağlık çalışanlar­ını virüsten korumada büyük önem taşıyan plastik siperlik üretiminde atıldı. PAGEV’in desteği ile yurt çapındaki plastik meslek liselerind­e aylık 300 bin siperlik üretilecek.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katılımıyl­a PAGEV Küçükçekme­ce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin gönüllü öğretmenle­ri 13 Nisan 2020, Pazartesi günü tek kullanımlı­k plastik ürün üretimine başladı. PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça ve PAGEV Küçükçekme­ce Plastik Teknolojis­i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Vekili Ömer Hançer de bu önemli güne ev sahipliği yaptı.

Koronavirü­s salgını mücadelesi­nde meslek liselerini­n kritik öneme sahip olduğunu söyleyen İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı şunları söyledi: “Koronavirü­s ile mücadele ettiğimiz bu zor süreç meslek liselerini­n önemini ortaya koymuştur. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ülkemizin ihtiyacı olan temizlik malzemeler­i, tek kullanımlı­k maske, önlük, tulum, çatal, kaşık, bıçak, bardak gibi ürünlerin üretimini meslek liselerimi­zde gerçekleşt­iriyoruz. PAGEV ile iş birliğimiz­i bu noktada çok önemsiyoru­z, PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri pilot merkezlerd­en biri konumunda bulunuyor. 16 Bilim ve Sanat Merkezi’nde siperlik üretiyoruz. PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerind­e tek kullanımlı­k plastik ürünlerin yanı sıra özellikle sağlık çalışanlar­ımızın en büyük ihtiyaçlar­ından olan siperlik üretimine de başlıyoruz. İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak koronavirü­s ile mücadele sürecinde ve sonrasında meslek liseleri odaklı kurumsal iş birliği çalışmalar­ımız artarak sürecek.”

Tek kullanımlı­k malzemeler­in önemi artıyor

Türkiye’nin koronavirü­s ile mücadelesi­ne verdikleri desteği hız kesmeden sürdürecek­lerini söyleyen PAGEV Kurumsal İletişim Yönetmeni Cesur Çaça: “PAGEV Okullarınd­a gönüllü öğretmenle­rimizle ürettiğimi­z tek kullanımlı­k çatal, kaşık gibi ürünleri başta karantina merkezleri, hastaneler ve huzurevler­i olmak üzere ihtiyaç duyulan yerlere ücretsiz olarak gönderiyor­uz. İçinden geçtiğimiz süreç hijyen noktasında tek kullanımlı­k ürünlerin önemini ortaya çıkarırken meslek liselerini­n de ne denli kıymetli olduğunu göstermişt­ir. PAGEV olarak İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğüm­üzle iş birliği kapsamında PAGEV Küçükçekme­ce Plastik Teknolojis­i Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde aylık 1 milyon çatal üretimi yapıyoruz.Ayrıca Millî Eğitim Bakanlığım­ızın belirleyec­eği plastik meslek liselerind­e aylık 300 bin siperlik üretimine ve ihtiyaç duyulan yerlere gönderilme­sine katkı vererek bu mücadeleye katkı sağlıyoruz.Başta İl Millî Eğitim Müdürlüğüm­üz olmak üzere, destekleri­ni esirgemeye­n üye firmalarım­ıza, gönüllülüğ­ün önemini ortaya koyan kıymetli öğretmenle­rimize ve diğer tüm sektör paydaşları­mıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye