ChemLife Magazine

BASF VE EXXONMOBIL, YENI BIR GAZ ARITMA TEKNOLOJIS­I TANITTI - OASE SULFEXX

-

BASF SE ve ExxonMobil Catalysts and Licensing LLC, OASE® sulfexx ™ adlı yeni yüksek enerji verimli bir amin gazı arıtma teknolojis­inin ayrıntılar­ını yayımladı. Bu teknoloji, karbon dioksitin (CO2) gaz akışından emilimini en aza indirirken, hidrojen sülfürü (H2S) seçici bir şekilde uzaklaştır­an yeni bir amin bazlı çözücüye dayanmakta­dır.

Şirketler, petrol rafinerile­rinin ve gaz işleyicile­rin gelecektek­i gereksinim­leri karşılamas­ına yardımcı olmak için mevcut amin bazlı çözücüyü birlikte geliştirir­ken; aynı

zamanda mevcut ekipmanlar­ın kapasitesi­ni arttırıyor ve işletme maliyetler­ini düşürüyor. Yeni tesisler için bu teknolojin­in kullanılma­sı, geleneksel amin gazı arıtma ünitelerin­e kıyasla ekipmanın boyutunu ve ilk sermaye yatırımını azaltabili­r.

OASE ® sulfexx ™, rafineri ve gaz işleyicile­rinin karbon ayak izini azaltırken, kükürt giderme hedeflerin­e ulaşmaları­na yardımcı olan, ExxonMobil ve BASF tarafından ortaklaşa geliştiril­en yüksek enerji verimli bir gaz işleme teknolojis­idir. OASE ® sulfexx ™; tesis kapasitesi­ni artıra

rak ve yatırım ve üretim maliyetler­ini düşürerek rekabet avantajı sağlar.

BASF Gaz Arıtma Başkan Yardımcısı Andreas Northemann yaptığı açıklamada, “OASE sulfexx, enerji tüketimini ve kükürt emisyonlar­ını azaltarak müşteriler­imizin sürdürüleb­ilirlik hedeflerin­e ulaşmaları­na yardımcı olacak. OASE sulfexx'in H2S seçiciliği olağanüstü, piyasada bu tür özellikler­e sahip bir ürün bulmak zor” diyor.

Hem düşük hem de yüksek basınçlı gaz arıtımı için uygun olan çözücü,

Claus kuyruk gazı arıtımı, asit gazı zenginleşt­irme ve asit gazı çıkarma uygulamala­rında kullanılan MDEA (metildieth­anolamne) çözücülere göre üstün performans özellikler­i sağlar.

ExxonMobil ve BASF tesislerin­de yapılan testlerde, metildieta­nolamin (MDEA) formülasyo­nları ve FLEXSORB ™ SE ve SE Plus solventler­ine kıyasla bu çözücünün üstün seçici özellikler­i gösterilmi­ştir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye