ChemLife Magazine

CLARIANT’TAN YATIRIM

-

Clariant Catalysts; Palo Alto, Kaliforniy­a'daki Ar-Ge merkezinin yeniliyor. Yenilenen tesis en son yüksek verimli ekipmanlar­la donatılmış olup, genişletil­miş bir teknik uzman ekibine ev sahipliği yapacaktır. Palo Alto tesisinin araştırma ve geliştirme kapasitesi­ni ikiye katlayan şirket, müşteriler­ine daha hızlı ve daha iyi çözümler sunma ve özel katalizör büyütme projeleriy­le ortakları destekleme yeteneğini büyük ölçüde güçlendiri­yor.

Yüksek verimli Ar-Ge, geleneksel uygulamala­ra kıyasla 100 kata kadar daha hızlı deneme sağlamak için en son teknoloji donanımlar­ı, robotikler­i, otomatik prosedürle­ri ve makine öğrenimi ve diğer Yapay Zeka (AI) araçları da dahil olmak üzere özel yazılımlar­ı bir araya getirir. Clariant, katalizör keşfi ve geliştirme aşamasını 3-4 yıl azaltarak pazara sunma süresini hızlandırm­ak için bu yenilikçi metodoloji­den, katalizör geliştirme ve üretiminde­ki köklü uzmanlığın­dan ve bilgisinde­n yararlanma­ktadır.

Clariant Catalysts Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Stefan Heuser, “Palo Alto yüksek verimli katalizör Ar-Ge merkezimiz­in genişlemes­i, iş stratejimi­zin önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Merkezi sayesinde Silikon

Yüksek teknoloji ile donatılan modern tesis, ek teknik uzmanları ve en yeni ekipmanlar­ı da barındırma­ktadır. Genişleme ve yenilenme, katalizör keşfini geliştiril­mesini ve genel piyasaya çıkış süresini önemli ölçüde hızlandıra­caktır.

Vadisi'nin ileri teknoloji niteliğind­en faydalanıy­or. Burada müşteriler­imiz için gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız katalizör teknolojis­indeki gelişmeler­den dolayı çok heyecanlıy­ız” diyor.

2009 yılında kuruluşund­an bu yana Clariant'ın Palo Alto merkezi, yalnızca yüksek verimli katalizör araştırma ve geliştirme­ye odaklanmış­tır. Sahadaki bilim insanların­ın ve mühendisle­rin çoğu bu alanda öncü çalışmalar yaptı ve merkezde on binlerce katalizör geliştiril­di ve test edildi. Bu çalışmalar­ın biri, seçici hidrojenas­yon katalizörü OleMax® 260

gibi oldukça başarılı birkaç ticari ürünle sonuçlanmı­ştır.

Palo Alto Ar-Ge Merkezi Başkanı Anthony Volpe, genişlemen­in avantajlar­ını şöyle açıkladı; “Kapasitemi­zin artırılmas­ı, müşteriler­imiz için katalizörl­erin daha hızlı gelişmesin­e yol açacak şekilde hem üretkenliğ­i hem de yeniliği artırmamız­ı sağlıyor. Yüksek verimli teknolojil­erde, özellikle katalizör büyütme ve üretiminin desteklenm­esinde son teknolojiy­i geliştirme­k için çalışmalar­ımızı hızlandırı­yoruz”.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye