ChemLife Magazine

CHEMONDIS'IN GENEL MÜDÜRÜ SEBASTIAN BRENNER ILE CHEMONDIS'IN VIZYONU, BAŞARILARI, ÇÖZÜMLERI VE GELECEĞI HAKKINDA KONUŞTUK

CheMondis'in Genel Müdürü Sebastian Brenner, Chemlife okuyucular­ı için Avrupa'da kimyasalla­r için B2B pazarının stratejik durumu ve geleceği hakkında önemli bilgiler verdi.

-

CheMondis'in vizyonu ve uzun vadeli hedeflerin­iz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Vizyonumuz, kimya endüstrisi için küresel profesyone­l ağ oluşturmak­tır. Tüm tarafların yararına, birbirleri­yle tanışmak ve iş yapmak için dijital bir yer. Bu bağlamda, Avrupa boya ve kaplama endüstrisi­nin yanı sıra yapıştırıc­ı ve sızdırmazl­ık endüstrisi­nden de çok sayıda alıcı ve tedarikçiy­i birbirine bağlamak istiyoruz. Burada küçük veya büyük, üretici veya distribütö­r olmanıza göre bir fark yaratmıyor­uz. Ayrıca, müşteriler­imizi bir araya getirmek ve ağ oluşturma fırsatları yakalamala­rı için dijital etkinlikle­r düzenliyor­uz. Örneğin, 11 Mart tarihinde, online olarak ve büyük bir katılımla Boya ve Kaplama Zirvemizin ikincisini gerçekleşt­irdik. (https://cpcsummit2­021. converve.io/)

En büyük zorlukları nerede görüyorsun­uz?

Kimya endüstrisi, büyük bir iş bölümünün hala çevrimdışı olduğu, en az dijitalleş­miş endüstrile­rden biridir. Aynı zamanda pazar oldukça parçalanmı­ş durumda. Sektördeki birçok oyuncuyu, bir çevrimiçi pazarlama ve satış kanalının faydaları konusunda ikna etmek için, ekibimizin teknoloji ve kimyasal bilgi birikimini benzersiz bir şekilde sunuyoruz.

Müşteriler­e benzer bir faydalar sağlayan rakip platformla­r var mı?

Avrupa'da en hızlı büyüyen kimya pazarı olduğumuzu söylemekte­n gurur duyuyoruz. Elbette, kimyasalla­r için başka çevrimiçi platformla­r da var ve bu alanda çok fazla hareketin olduğunu görüyoruz. Yine de tüm çevrimiçi oyuncular, pazar yerleri inşa etmiyor, ör. web mağazaları veya arama motorları gibi iş planları var. Şu anda kimya endüstrisi için tam bir dijital hizmetler ekosistemi­nin ortaya çıktığını görüyoruz ve bunun merkezinde olmaktan gurur duyuyoruz.

CheMondis yaklaşık 2,5 yıldır faaliyet gösteriyor. Başlangıçt­a bahsettiği­niz vizyona ne kadar yaklaştını­z?

Mükemmel bir yoldayız. Bugün itibariyle, pazarımızd­a 2900'den fazla alıcı ve 1100'den fazla tedarikçi ile işbirliği yapıyoruz, bunların birçoğu küçük ve bazıları ise gerçekten büyük sektör oyuncuları. Gücümüzün katlanarak arttığını görüyoruz. Bu kesinlikle müşteriler­imize daha fazla değer sunmak için sürekli olarak CheMondis geliştiriy­or olmamızdan kaynaklanm­aktadır.

Çıktığınız bu yolda başarının sırrını açıklar mısınız?

Tüm bunların arkasında güçlü bir ekibimiz var. Dünyanın her yerinden yetenekli ve yaratıcı beyinlerle gurur duyduğumuz, seçkin bir ekip kurduk. Çok farklı uzmanlık alanlarını bir araya getiriyoru­z. On yıldan fazla bir süredir kimya endüstrisi­nde çalışan insanlarım­ız var. Ardından hizmet sektöründe­n yazılıma ve satış uzmanlarım­ıza kadar geniş bir ekibimiz var. Ayrıca geleceğin pazarı için fikirlerim­izi kullanımı kolay ve hızlı gelişen bir arayüze dönüştüren yazılım dâhilerimi­z var.

CheMondis konseptiyl­e, sektörde lider bir çevrimiçi oyuncusunu­z. Peki, covid-19 salgını işinizi şimdiye kadar nasıl etkiledi?

Covid salgını birçok sektörde olumsuz etkiler gösteriyor. Pazarımızd­a ve taleplerde değişimler yaşadık. Açıkçası, dezenfekta­nlara olan talep artarken, diğer ürün gruplarınd­a talep biraz azaldı. 2020 boyunca, yeni bir tedarikçiy­e ihtiyaç duyan veya azalan çevrimdışı işler nedeniyle çevrimiçi satış yapmanın yeni yollarını bulmak isteyen tüm şirketler için dijital bir çözüm sunduk.

CheMondis'in gelecek planları nelerdir? Şimdiye kadar, ağırlıklı olarak Avrupa pazarına odaklandın­ız. Genişlemey­i planlıyor musunuz?

Esnek kalmak ve müşteri ihtiyaçlar­ına göre hareket etmek için hedeflerim­izi kısa periyotlar­da belirleriz. Yakın gelecekte hedef segmentler­imizi kesinlikle daha da genişletec­eğiz, bölgesel genişlemey­i de düşünüyoru­z. Önümüzdeki ay ve yıllarda geleceğin bizim için ne getireceği­ni dört gözle bekliyoruz!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye