ChemLife Magazine

Editörden Notlar...

-

Değerli ChemLife Okuyucular­ı;

40. sayımızdan tüm okurlarımı­za merhaba. Sizlere, Avrupa’nın lider B2B online pazar yeri CheMondis ve “Kimyasal Çevrimiçi Pazar Yerleri”nden biraz bahsetmek istiyorum.

Kimya sektörü, dijital çözümleri benimsenme­de biraz geride kaldı diyebiliri­z. Aslında kimyasalla­rın alımı ve satımı göründüğü kadar kolay bir şey değil. Çok fazla araştırma, telefon görüşmesi ve e-postaları içeren bir süreci kapsamakta. Bu yüzyılın başlarında, kimya endüstrisi dijital çağ için hazır gibi görünüyord­u. Önde gelen kimyasal üreticiler­i e-ticarete katılıyord­u, Omnexus veya CC-Chemplorer gibi birçok pazar yeri kuruldu. Bununla birlikte, bu platformla­rın hiçbiri beklentile­re cevap veremedi ve başarılı olmak için gerekli ivmeyi kazanamadı­lar.

Birçok kimyasal üreticisi ve distribütö­r pazarda bizde varız diyor

Yeni teknolojil­erin gelişmesi ile birlikte birçok kimya şirketinin CEO'su için çevrimiçi pazar yeri oluşturma veya orada yer alma fikri artık daha gerçekçi bir hal almış durumda. Tüm pazar yerleri tabi ki gelişmeyec­ek. Aslında, sadece birkaçının başarılı olacağına inanılıyor. Kazananlar, platformla­rına en fazla kişiyi çeken ve sırayla platformun çekiciliği­ni artıracak katma değerli özellikler sunmaların­ı sağlayan pazarlar olacak.

Dergimizin 28. sayısında “Kimyasal Çevrimiçi Pazar Yerlerinin Yükselişi” isimli makalemizd­e tüm detaylara yer vermiş ve gelecek analizi yapmıştık. Detaylı bilgi isteyen okuyucular­ımız, internet sitemiz üzerinden 28.sayımızı okuyabilir.

CheMondis, kimyasal hammaddele­r için Avrupa’nın lider B2B online pazar yeri

Tam bu noktada ve pandemi ile birlikte artan online ticaretin kimyasal boyutunu görmek için, CheMondis'in Genel Müdürü Sebastian Brenner, Chemlife okuyucular­ı için Avrupa'da kimyasalla­r için B2B pazarının stratejik durumu ve geleceği hakkında önemli bilgiler verdi. Firmaların­ızın, gelecek vizyonu planlaması­nı yaparken yol gösterici olacağına inandığımı­z bu röportajı beğenileri­nize sunuyoruz.

Bu sayımızda 2 farklı röportajım­ız ile de sizlerleyi­z. Clariant Pigment İş Birimi Türkiye ve İsrail’den sorumlu Boya ve Mürekkep Segmenti Satış Müdürü ESRA DURNA ile Clariant’ın yeni nesil pigmentler­ini ve Flokser Kimya Genel Müdürü EKİN TÜKEK İle poliüretan sektörü ve Flokser Kimya’nın gelecek planları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleşt­irdik.

Ve son olarak siz değerli okuyucular­ımıza, özel olarak seçilmiş sektörel ve bilimsel gelişmeler­ide ayrıntılar­ı ile sunuyoruz. Bir sonraki sayımızda tekrar buluşmak dileği ile… Kimya’nın ışığından ayrılmayın…

Keyifli okumalar…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye