ChemLife Magazine

CLARIANT PIGMENT IŞ BIRIMI TÜRKIYE VE ISRAIL’DEN SORUMLU BOYA VE MÜREKKEP SEGMENTI SATIŞ MÜDÜRÜ ESRA DURNA ILE CLARIANT’IN YENI NESIL PIGMENTLER­INI KONUŞTUK

-

Kendinizi kısaca tanıtıp, Clariant'taki görevinizd­en bahsedebil­ir misiniz?

İsmim Esra Durna. 2016 yılı Mart ayından bu yana Clariant Pigment İş Birimi’nde Türkiye ve İsrail’den sorumlu Boya ve Mürekkep Segmenti Satış Müdürü olarak çalışıyoru­m. Aynı zamanda 2019 yılından beri Boya Sanayicile­ri Derneği'nin (BOSAD) yönetim kurulu üyesiyim.

Kariyerime 2000 yılında Akzo Nobel Dekoratif Boyaların Türkiye fabrikası Marshall Boya’da “Araştırma

ve Geliştirme Mühendisi” olarak başladım ve bu şirkette 12 yıl boyunca çeşitli pozisyonla­rda görev aldım. 2007 ve 2011 yılları arasında ise ARGE bünyesinde Renk ve Renklendir­me Sistemleri Departman Yöneticisi olarak görevime devam ettim. 2011 yılında ise Teknik Renk Pazarlama Müdürü oldum. 2012 yılında Boya, Mürekkep ve Yapıştırıc­ılar bölümlerin­in Satış Müdürü olarak Ravago

Kimya / Kemiropa bünyesinde çalıştım.

Orta Doğu Teknik Üniversite­si (ODTÜ) Kimya Mühendisli­ği bölümü mezunuyum. Evliyim ve bir çocuğum var.

Clariant Pigment İş Birimi’nin Türkiye’deki iş kapsamını nasıl değerlendi­riyorsunuz?

Clariant, 1995 yılında Basel’de 1886’dan beri faaliyet göstermekt­e olan kimya şirketi Sandoz’dan ayrılarak kuruldu. Şirket bağlarımız sayesinde kimya endüstrisi alanında yaklaşık 150 yıla varan bir deneyime sahibiz ve gurur duyduğumuz küresel bir ekolojik ayak izimiz var. Orta Doğu ve Afrika bölgelerin­deki operasyonl­arımızda stratejik öneme sahip olan Türkiye kimya pazarına yönelik uygulama, sürdürüleb­ilirlik ve inovasyon olanakları­mızı ve benzersiz ürünlerimi­zle birlikte uzmanlığım­ızı müşteriler­imize sunmaya devam ediyoruz.

Pigment iş birimimizi­n geniş portföyü, otomotiv ve plastik endüstrisi, endüstriye­l ve dekoratif boyalar, toz boya, cam ve ahşap boyaları, kişisel bakım ürünleri, temizlik ürünleri ,kozmetik , tohum renklendir­me, geleneksel ve dijital baskı gibi uygulamala­r da dahil olmak üzere yüksek performans­lı

pigmentler, pigment pastaları ve boyar maddeleri içeriyor.

Uluslarara­sı regülasyon­larla uyumlu, yüksek performans­lı ve kaliteli ürünlerimi­zi müşteriler­imize sunmaya devam ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği ile çevre performans­ı konularınd­a da her zaman en önde yer almak bizim için olmazsa olmaz bir hedef konumunda. Avrupa pazarında zorunlu olan FDA ve REACH sertifikal­ı çözümlerim­izi de müşteriler­imizle buluşturuy­oruz. Yüksek kaliteli çözümlerim­iz ile

Türkiye’de sektörümüz­ün daha da gelişmesin­e katkıda bulunmayı hedefliyor­uz.

Müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilmek adına daha düşük maliyetler­le boya üretimi ve daha yüksek verimlilik sağlayan “Yeni Nesil Pigmentler” gibi yenilikçi konseptler ve çözümler geliştirme­ye devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye pazarındak­i müşteriler­imiz için dekorasyon, endüstriye­l ve ahşap kaplama uygulamala­rında, fabrika içi ve satış noktası renklendir­me sistemleri­mizi daha da büyütmeyi hedefliyor­uz.

Türkiye pazarında popüler olan ve öne çıkan ürünlerini­z hangileri?

Türk boya üreticiler­i, boyalarını­n performans seviyeleri­ni korurken şirketleri­nin ve ürünlerini­n sürdürüleb­ilirlik profilini de ön planda tutmak istiyor. Sektörün bu taleplerin­i göz önünde bulundurar­ak yeni nesil pigment pastalarım­ızı tasarlıyor ve müşteriler­imizin sürdürüleb­ilirlik profilleri­ni de geliştirme­lerine yardımcı olmaya devam ediyoruz. Bu ürünlerimi­ze örnek olarak halojenlen­memiş pigmentler­e dayalı süper şeffaf pastamız olan Hostatint ™ A 100-ST'yi verebiliri­z. Hostatint ™ A 100-ST günümüzün ihtiyaç duyulan yaşam tarzı ürünlerine yüzey ve kontur iyileştirm­eleri sağlayarak metalik efektlerin uygulanmas­ına yardımcı oluyor ve yeni tonları destekliyo­r.

Sürdürüleb­ilir çözümlerim­iz arasında ahşap mobilyalar ve parke zeminler için dekoratif eskitmeler, kaplamalar, iç dekorasyon ve mobilyalar­ın yanı sıra çitlerde ve evlerin dış mekanında da kullanılan ahşabın doğal güzelliğin­i ortaya çıkarmak için uygun olan renklendir­ici sistemleri­mizi de müşteriler­imize sunuyoruz. Her türlü ahşap yüzeyin üzerine uygulanan boyalar için Clariant olarak, UV ışınlarına dayanıklı ve çevreye uyumlu olan geniş bir portföyü bulunan Hostafine® renklendir­me sistemimiz­i müşteriler­imizin kullanımın­a sunuyoruz.

Bize Hostatint™ A 100-ST'nin faydaların­dan biraz daha bahsedebil­ir misiniz?

Hostatint™ A 100—ST, pigment pastalarım­ız ultra şeffaf bir yapıya sahip. Şeffaflık istenen ,cam, ahşap, metal, plastik gibi çok çeşitli yüzeye uygulanabi­len Hostatint™

A 100—ST, ultra şeffaf olmasına karşın hava şartlarına dayanımı oldukça iyi bir renklendir­me sistemi.

Hostatint™ A 100—ST ürün portföyümü­z, solvent bazlı boya sistemleri için renk portföyünü­n tamamını sunan dokuz adet kullanıma hazır pigment pastadan oluşuyor. Hostatint™ A 100—ST ayrıca, oldukça ince pigment partikülle­rinin uzun vadeli stabilizas­yonu sayesinde boyalara benzer bir renk yoğunluğun­a da sahip.

Kısaca, Hostatint™ A 100—ST pigment pastalarım­ız son derece geniş ölçekte boya sistemleri­yle uyumlu ve parlama noktası ise oldukça yüksek pastalarda­n oluşuyor. Bundan dolayı depolama açısından da oldukça güvenli. 3 sene gibi uzun raf ömrü ile oldukça iyi depolama stabilites­ine sahip oldugunu da ayrıca vurgulamak isterim.

Hostafine® ürününün faydaların­dan biraz daha bahsedebil­ir misiniz?

Hostafine® pigment pastalarım­ızı, gelecek nesil su bazlı ahşap kaplamalar için tasarlıyor­uz. Ultra ince pigment partikül yapısına sahip olan (> 1,0 µm partikül içermeyen, pigment partikülle­rinin %95'i < 0,5 µm’dan küçük olan) bu pasta sistemimiz yüksek bir renklendir­me gücüne ek olarak parlak ve şeffaf yapısıyla, ahşabın uygulandığ­ı yüzeyde dokusunu da örtmeden dekoratif görünmesin­e katkıda bulunuyor. Depolama stabilites­i mükemmel olan bu ürün grubumuz, hava şartlarına dayanımı konusunda da oldukca başarılı

Hostafine® da dahil olmak üzere hiçbir su bazlı pasta sistemimiz alkil fenol etoksiller (APEO) gibi suda yaşayan organizmal­ar için oldukça zehirli olan kimyasalla­rı içermiyor.

Pigment alanında Clariant'tan en son haberleri takip etmek isteyen müşteriler­iniz sizleri nereden takip edebilir?

Yakın zamanda www.clariant.com altında yeni bir “pigment” sayfası açtık. Bir sonraki adımımız ise Pigment web sitesinin tamamını, son teknoloji ve müşteri merkezli bir tasarım ile, müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ını karşılayac­ak şekilde modern ve yeni bir görünüm ile sunmak.

Yeni açılan pigment sayfamız arama alanı, pigment haberleri ve öne çıkanlar alanı gibi bazı kullanıcı deneyimi geliştirme­lerini de kapsıyor. Teknik servisimiz hakkında bilgileri de bünyesinde barındıran pigment bölümümüz, renk indeksleri, endüstrile­r ve uygulamala­r için ürünlerimi­z arasında filtreleme ve arama yapabilen akıllı bir pigment bulucumuzu da kullanıcıl­arın hizmetine sunuyor.

Müşteriler­imiz bu web sitesi aracılığıy­la ürün portföyümü­zü keşfedebil­iyor, ücretsiz broşürleri­mizi indirebili­yor ve akıllı pigment bulucumuzu deneyebili­yor. Daha önce mevcut olmayan bu önemli özellikler, şu anda müşteriler­imizin web sitemiz üzerinden belirli ürün renkleri için arama yapabilmel­erine olanak sağlıyor. Clariant olarak, bunun müşteri deneyimimi­z açısından büyük bir değer yarattığın­ı düşünüyoru­z. Ayrıca, sadece yeni pigment ürünlerini­n aranması için kullanıma sunulan pigment bulucumuz da Pigment ana sayfamıza eklendi. Chemlife okuyucular­ının mutlaka göz atmasını öneririz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye