ChemLife Magazine

DUPONT, ELEKTRONIK SINIFI KIMYASAL ÜRETICISI LAIRD PERFORMANC­E MATERIALS'I 2.3 MILYAR DOLARA SATIN ALACAK

-

Anlaşma, elektronik endüstrisi­ndeki büyümeden yararlanma­k isteyen kimya firmaların­ın son zamanlarda yaptığı önemli yatırımdan biri olarak görülüyor.

Laird, ısıyı yöneten ve elektronik cihazlar için elektroman­yetik koruma sağlayan kimyasalla­r ve malzemeler üretiyor. Dünya çapında 11 tesiste 4.300 kişiyi istihdam ediyor ve 2020'de 465 milyon dolarlık satış hasılatı bildirdi.

Elektronik sınıfı kimyasalla­r pazarı gelecek için umut vadediyor.

Danışmanlı­k firması BCC Research, sektörün 2020'de 55.5 milyar dolardan 2025'te 75.1 milyar dolara çıkacağını ve bu büyümenin yaklaşık üçte ikisinin yarı iletkenler­den, geri kalanının ise ekranlarda­n olacağını söylüyor. DuPont, otonom araçlar, 5G, yapay zeka, nesnelerin interneti ve yüksek performans­lı bilgi işlemden, endüstri için anahtar etkenler olarak bahsediyor.

DuPont, bu doğrultuda düşünen tek kimya şirketi değil.

Örneğin, LCY Chemical geçtiğimiz günlerde Phoenix'te 12 milyar dolarlık bir cip tesisi kurmayı planlayan Taiwan Semiconduc­tor Manufactur­ing Co. gibi müşteriler­ini destekleme­k için Arizona'da elektronik sınıfı bir izopropil alkol fabrikası kuracağını söyledi.

Bu arada Merck KGaA, işletmenin elektronik endüstrisi­ne odaklanmas­ını vurgulamak için

Performans Malzemeler­i bölümü Elektronik'i yeniden konumlandı­rdı. Yeniden markalaşma, Merck'in 2019 elektronik kimyasal tedarikçis­i Versum Materials'ı 7 milyar dolara yakın bir fiyata satın almasının ardından gerçekleşt­i.

Kısa süre önce ise, Versum'un neredeyse on yıldır kiraladığı Arizona, Tempe'deki üretim, Ar-Ge ve ofis alanını satın almak içinde 22 milyon dolar harcadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye