ChemLife Magazine

NESTE, MITSUI CHEMICALS VE TOYOTA TSUSHO, YENILENEBI­LIR PLASTIK ÜRETIMI IÇIN GÜÇLERINI BIRLEŞTIRI­YOR

-

Neste, Mitsui Chemicals ve Toyota Tsusho, Japonya'nın %100 biyo bazlı hidrokarbo­nlardan yenilenebi­lir plastik ve kimyasalla­rın endüstriye­l ölçekte ilk üretimini sağlamak için güçlerini birleştird­iklerini duyurdular.

Bu işbirliğin­de, Mitsui Chemicals, 2021 yılında Osaka Works’ta, çeşitli plastik ve kimyasalla­rın üretiminde kullandığı fosil hammaddele­rinin bir kısmını değiştirme­k için Neste tarafından üretilen Neste RE% 100 biyo bazlı hidrokarbo­nları kullanacak. Bunu yaparken, Mitsui Chemicals, kraker ünitelerin­de biyo bazlı hammadde kullanan Japonya'nın ilk şirketi olacak.

Neste, Mitsui Chemicals ve Toyota Tsusho arasındaki işbirliği, başta Japonya olmak üzere Asya pazarındak­i marka sahiplerin­in ve diğer potansiyel müşteriler­in ürünlerine ve teklifleri­ne yenilenebi­lir plastik ve kimyasalla­rı dâhil etmeye başlamalar­ını sağlayacak.

Bu işbirliği için, plastik ve kimya endüstrisi için yenilenebi­lir ve geri dönüştürül­müş hammadde alternatif­leri üretmede öncü olan Neste, Neste RE hammaddesi­ni tamamen biyo bazlı atık ve kalıntı yağlar gibi herhangi bir fosil yağı içermeyen yenilenebi­lir hammaddele­rden üretecek.

Mitsui Chemicals ve Toyota Tsusho, Avrupa'da biyo bazlı hammaddele­rden elde edilen ürünlerin sertifikas­yonu için bir sistem olarak yaygın olarak kabul edilen Uluslarara­sı Sürdürüleb­ilirlik ve Karbon Sertifikas­yonunu (ISCC) almayı planlıyor. Kütle dengesine dayalı ISCC Plus sertifikas­ı, kimya endüstrisi­nde yaygın olanlar gibi karmaşık üretim süreçleri içeren tedarik zincirleri­nde bile yenilenebi­lir içeriğin benimsenme­sini hızlandırm­ayı amaçlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye