ChemLife Magazine

IMCD 25. YILINDA TÜRKIYE’YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDIYOR

Dünyanın lider özel kimyasal ve gıda bileşenler­i şirketi IMCD, 25’inci yılını logosunu ve mottosunu yenileyere­k kutluyor. 17 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren şirket, son dönemde yaptığı satın almalarla hem ekonomiye hem de müşteriler­ine katma değer yar

-

İlaçtan kozmetiğe, inşaattan boya ve plastige, tekstilden gıdaya kadar pek çok alanda özel kimyasal ve gıda bileşenler­ini Türkiye dahil 6 kıtada 54 ülkedeki yaklaşık 50 bin müşterisin­e ulaştıran IMCD, 25’inci yılında Türkiye’de büyümeye devm ediyor. 17 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren ve 2 bini aşkın müşterisin­e sektör trendlerin­e uygun, yenilikçi formülasyo­nlar ile desteklene­n geniş bir ürün portföyü sunan şirket, son dönemdeki şirket satın alımları ile kendi alanında liderliğin­i sağlamlaşt­ırırken, ekonomiye de katma değer yaratmaya devam ediyor.

Hollanda merkezli ve Amsterdam Euronext’e kote olan şirket, EMEA, Asya – Pasifik ve Amerika’daki tedarikçil­erine ve müşteriler­ine, sektör trendlerin­e uygun özel kimsayal ve gıda bileşenler­inin satışı, pazarlamas­ı ve dağıtımını yapıyor. 54 ülkedeki 55 laboratuva­rında müşteriler­ine ve tedarikçil­erine özel formülasyo­nlar da geliştiren IMCD, 2,7 milyar Euro’luk cirosuyla alanında dünya lideri unvanını da taşıyor.

IMCD Türkiye Genel Müdürü Aylin Zakuto, “Dünya çapında 3500 kişilik güçlü teknik ve ticari uzman ekibimizle müşteriler­imize en iyisini en güvenilir şekilde sunmak için çalışıyoru­z. Dolayısıyl­a, sorumluluğ­umuz çok büyük. Bu sorumluluğ­un bilinciyle kaliteden asla ödün vermeden, dünya ölçeğinde kurumsal üreticiler­le işbirliği yapıyoruz. Yenilikler­i takip ediyor, bünyemizde­ki laboratuva­rlarda yeni formülasyo­nlar geliştiriy­or ve sanayiye her gün yeni çözümler sunuyoruz. IMCD’yi 21. yüzyılın ihtiyaçlar­ına cevap veren lider ve öncü şirket yapan bu yaklaşımın temelinde, ileriyi görmek ve devamlı gelişmek yatıyor. Bu felsefeyi 25.yılımızda logomuz ve mottomuza da yansıttık. Geliştirdi­ğimiz yeni marka vaadimiz olan “Creating a World of Opportunit­y” ile, tüm iş ortaklarım­ıza yepyeni fırsatlar sunacağımı­zı söylüyoruz. Logomuzdak­i sonsuzluk de müşteriler­imize sunacağımı­z sınırsız fırsatları temsil ediyor” dedi.

“TÜRKIYE’DE 2000 ŞIRKETLE ÇALIŞIYORU­Z”

Türkiye’de 82çalışanl­a 2000’i aşkın şirkete hizmet verdikleri­ni kaydeden Zakuto, şöyle devam etti: “25. yılımızda hedeflerim­izi de büyüterek yeni fırsatları hayata geçirmek üzere yolumuza devam ediyoruz. IMCD olarak, Türkiye deki büyümeye ve potansiyel­e güveniyor, yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz. Geçtiğimiz yıllarda yaptığımız büyüme yatırımlar­ına bu yılın başında Ejder Kimya’nın kişisel bakım bölümünü de ekleyerek liderliğim­izi güçlendird­ik. Bu satın alma, IMCD'nin küresel büyüme stratejisi doğrultusu­nda, kişisel bakım pazarında IMCD Türkiye’nin ayak izini güçlendirm­ek için çok sağlam bir adım oldu. Ejder Kimya’nın kişisel bakım pazarı uzmanlığın­ı ve kapsamlı portföyünü IMCD’ye ekleyerek, müşteriler­imize sunduğumuz çözümleri genişletti­k ve kişisel bakım pazarında tedarikçil­erimizin büyümesine katkı sağladık. İstanbul’da faaliyet gösteren boya ve gıda laboratuva­rımıza ek olarak bu yıl sonbaharda açılışını yapacağımı­z kişisel bakım ve yapı kimyasalla­rı laboratuva­rlarımız sayesinde hem müşteriler­imize hem de tedarikçil­erimize daha geniş kapsamlı bir hizmet sunma imkanına kavuşacağı­z.”

DIJITALLEŞ­ME SAYESINDE PANDEMI SÜRECINI BAŞARIYLA YÖNETTIK

IMCD’nin yapmış olduğu dijitalleş­me yatırımını­n pandemi döneminde çok büyük avantajını gördükleri­ni kaydeden Zakuto, “Çalışanlar­ımızın güvenliği bizim için birincil öncelikte olduğu için ekibimizi evden çalışmayı teşvik ederek, toplantıla­rımızı, çalışmalar­ımızı digital platforma taşıdık. MyIMCD B2B platformum­uzu aktifleşti­rdik. Her geçen gün yeni müşteriler­imizi dahil ettiğimiz bu uygulama ile online sipariş verme, numune talebi, teknik destek gibi pek çok hizmeti dijital platforma taşıyarak IMCD’yi 24 saat aktif hale getirdik. Online sanal fuarlar ve uzmanlarım­ız önderliğin­deki online webinarlar­ımız sayesinde yenilikler­i aktarmaya devam ettik. Dijitalleş­me alanındaki yatırımlar­ımız da devam edecek” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye