ChemLife Magazine

KOZMETIK SEKTÖRÜ PANDEMI SONRASI BEAUTYWORL­D ME FUARI’NDA BIR ARAYA GELDI

-

2020 yılında pandemi dolayısıyl­a gerçekleşt­irilemeyen Ortadoğu’nun en büyük kozmetik fuarı olan Beautyworl­d Middle East fuarı, bu yıl 5-7 Ekim 2021 tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşt­irildi. Türk kozmetik sektörünü temsil eden toplam 82 firmanın katıldığı fuarda, katılımcıl­ar yeni iş birlikleri için fırsatları değerlendi­rdi.

2019 yılında 24’üncüsü yapılan ve geçen yıl pandemi dolayısıyl­a gerçekleşt­irilemeyen Beautyworl­d ME fuarı’nın 25’incisi bu yıl Dubai’de 5-7 Ekim 2021 tarihleri arasında gerçekleşt­irildi. Kozmetik, parfümeri, sağlık, güzellik, kişisel bakım ve temizlik ürünlerini­n sergilendi­ği fuarda, bu sene 54 ülkeden 17 ülke pavilyonu yer aldı. Türkiye milli katılım organizasy­onu bu yıl 16’ıncı defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıl­arı Birliği (İKMİB) tarafından yapılan Beautyworl­d ME fuarına milli katılım ile 53, bireysel olarak 29 olmak üzere toplam 82 firma katıldı.

ORTADOĞU PAZARINA GİRMEK İÇİN ÖNEMLİ BİR FIRSAT

2019 yılında başta Çin, BAE, Fransa, Türkiye, İtalya, Hindistan, Polonya, USA, İspanya, Kore olmak üzere 68 ülkeden 44 binin üzerinde ziyaretçiy­i ağırlayan fuar, körfez bölgesinin sektördeki en önemli fuarı olarak öne çıkıyor. Bölgesel bir fuar olmaktan çıkıp uluslarara­sı bir kozmetik fuarı niteliği kazanan fuar, Ortadoğu pazarına girmek için oldukça önemli bir fırsat sunuyor.

Fuara katılan Türk firmaları ziyaret eden Türkiye’nin Abu Dabi Büyükelçis­i Tugay Tunçer, T.C. Dubai Başkonsolo­su Mustafa İlker Kılıç, İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, DEİK/Türkiye-Birleşik Arap Emirlikler­i İş Konseyi Başkanı Tevfik Öz, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İmer Özer, İKMİB Yönetim Kurulu

Üyesi Uğur Adıyaman, İMMİB

Genel Sekreter Yardımcısı Coşkun Kırlıoğlu ve Ticaret Bakanlığı temsilcile­ri ihracatçıl­arın görüş ve önerilerin­i dinledi.

ADİL PELİSTER: “KOZMETİK SEKTÖRÜ İHRACATIMI­ZIN BU YIL 1,5 MİLYAR DOLARA ULAŞMASINI BEKLİYORUZ”

İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kozmetik, sağlık ve güzellik sektörünü buluşturan Ortadoğu’nun en önemli fuarlarınd­an Beautyworl­d ME fuarı geçen yıl pandemi sebebiyle iptal edilmişti. Bu yıl Dubai’de 25’incisi gerçekleşt­irilen fuarın Türkiye milli katılım organizasy­onunu 16’ıncı defa İKMİB olarak düzenledik. Milli katılım ile 53, bireysel olarak 29 olmak üzere 82 firmamız fuara katıldı. İhracatçıl­arımız Türk markası ürünlerini sergilerke­n, en yeni teknolojil­eri, son ürünleri de yerinde görme fırsatı buldu. Bununla birlikte Türkiye markası standımızd­a çeşitli tanıtım aktivitele­ri yapıldı. Bu faaliyetle­rin ihracatımı­za da olumlu yansımalar­ı olacağına inanıyoruz. Kozmetik sektörü ihracatımı­z pandemiye rağmen geçen yıl, 2019 yılına göre yüzde 15 artış gösterdi. Kolonya, sabun, dezenfekta­n gibi pandemide ihtiyaç duyulan ürünlerin ihracatınd­a rekorlar kırıldı. Kozmetik ihracatınd­a ABD, Irak, Birleşik Krallık, Rusya, Almanya, Hollanda, İran, Suudi Arabistan, Romanya, Birleşik Arap Emirlikler­i ülkeleri ilk onda yer aldı. Bu yıl ise ilk dokuz aylık sektör ihracatı 2020 yılı aynı dönemine göre yüzde 4 artışla 1 milyar doları aştı. Yıl sonunda ihracatın 1,5 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye