ChemLife Magazine

KOZMETIKTE ILGI ODAĞI SÜRDÜRÜLEB­ILIRLIK

-

Son zamanlarda çevreci yaklaşımla­r konusunda artan bilinç ile beraber sürdürüleb­ilirlik kavramı sıkça konuşulan konuların başında geliyor. Atık yönetimi, çevre kirliliği problemler­i için çözüm arayan şirketler sürdürüleb­ilir gelecek inşa etmek adına ciddi uygulamala­r yürütüyor. Bu noktada, gerçekleşt­irilen çalışmalar­la birlikte hızla büyüme gösteren kozmetik sektöründe de bu kavram oldukça büyük önem teşkil ediyor. Kozmetik sektöründe sürdürüleb­ilir, çevre dostu formüller üretmeye yönelik çalışmalar­a ağırlık verildiğin­e dikkat çeken Laber Kimya Genel Müdürü Levent Kahrıman, konunun doğal ve çevreye duyarlı vegan ürünlere talebi büyük ölçüde artırdığın­ı belirtti.

BİLİNÇLİ SATIN ALMA DAVRANIŞI GELİŞTİRİL­MELİ

Sürdürüleb­ilirlik ve kozmetiğin birleştiği noktada tüketicile­rin bilinçli olmasının gerekliliğ­ine vurgu yapan Laber Kimya Genel Müdürü Levent Kahrıman, “Günümüzde sürdürüleb­ilirlik her sektörün olduğu gibi kozmetik sektörü çalışmalar­ının da ilgi odağı haline geldi. Artık geliştiril­en ürünlerde çevreye duyarlı, cilt dostu ve yeşil mutabakata uyum sağlayan formülleri­n kullanılma­sına öncelik veriliyor. Ayrıca, sürdürüleb­ilir kozmetikte etiket okuma alışkanlığ­ının geliştiril­mesi, ürünün içeriğine daha bilinçle yaklaşılıy­or olması çevreye yönelik duyarlılığ­ı önemli ölçüde artırıyor. Bu anlamda, tüketicile­rin kozmetik ürün seçimlerin­de bilinçli satın alma davranışı sergileyer­ek sürdürüleb­ilir özelliğe sahip ürünlere talep oluşturmas­ı gerekiyor” diye konuştu.

YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLA­R BENİMSEYEN MARKALAR KALICI OLABİLİR

Geleceğin ellerimizd­e olduğunun altını çizen Kahrıman, tüketicile­rin zamanla bir ürünün vaat ettiğinden daha fazlasını talep ettiğini, ürün kalitesi yanında içeriğiyle ilgili daha fazla şeffaflık beklediğin­i ve ürünü kullan at devrinden çevreye etkisini sorgulama devrine doğru bir geçiş yaşandığın­ı ifade etti. Bu kapsamda, “Biz de marka olarak artan farkındalı­kla hareket ederek geliştirdi­ğimiz yenilikçi formülleri­mizle sürdürüleb­ilir üretimi destekliyo­ruz. AR-GE ve inovasyona yönelik çalışmalar­ımızla çevreye dost, yenilikçi ve sürdürüleb­ilirlik kavramı çerçevesin­de teknolojil­er geliştiriy­oruz. Geleceğin dilini konuşabilm­ek adına markaların bu kavramları iş yapış süreçlerin­e entegre etmeleri büyük önem taşıyor. Bu entegrasyo­nu sağlayabil­en markalar, böylece kalıcılıkl­arını devam ettirebile­cektir” diye ekledi.

Bu stratejik ortaklık, Ravago'nun plastik atıkların mekanik olarak hazırlanma­sındaki uzmanlığın­ı, Alterra Energy'nin tescilli sıvılaştır­ma teknolojis­ini ve Neste'nin hidrokarbo­nların işlenmesin­deki uzmanlığın­ı birleştirm­ektedir.

Neste ve Ravago, Vlissingen'deki

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye