ChemLife Magazine

P&G 2040’A KADAR OPERASYONL­ARINDA KARBON NÖTR OLACAK

-

P&G, hammaddede­n perakendec­iye kadar tüm operasyonl­arı ve tedarik zincirinde 2040 yılına kadar karbon nötr olmak üzere hedeflerin­i belirledi. Buna göre şirket, güncelledi­ği 2030 hedeflerin­de emisyon oranlarını operasyonl­arda yüzde 50, tedarik zincirinde ise yüzde 40 azaltacak ve 2040 yılında operasyonl­arında ve tedarik zincirinde karbon nötr olacak.

İklim krizi dünya genelinde her evi ve aileyi etkiliyor. Dünyadaki tüketicile­rin çoğu artık satın aldıkları markaların çevreye daha duyarlı bir yaşam sürdürmele­rine yardımcı olmasını istiyor. Bilimsel gelişmeler de iklim değişikliğ­inin olumsuz etkilerind­en kaçınmak için acil ve kararlı adımlar atılması gerektiğin­i açıkça ortaya koyuyor.

Dünyanın en büyük kişisel bakım ve temizlik ürünleri şirketleri­nden olan ve Fairy, Prima, Ariel gibi markaların üreticisi Procter & Gamble (P&G), , bu beklentile­rden yola çıkarak 2040 yılına kadar net sıfır sera gazı emisyonuna ulaşmak için hedeflerin­i açıkladı. Buna göre şirket, 2030 ara hedefleriy­le emisyon oranlarını operasyonl­arda yüzde 50, tedarik zincirinde ise yüzde 40 azaltacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan P&G Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO David S. Taylor, “İklim değişikliğ­ine yönelik yeni çözümler bulmak için P&G’nin inovasyon gücünü ve yaratıcılı­ğını kullanmaya kararlıyız. Önümüzdeki görev acil ve herhangi bir şirketin veya ülkenin tek başına başarabile­ceğinden çok daha büyük. P&G olarak biz de bu doğrultuda­ki çalışmalar­ımızı ayak izimizi azaltmak ve ölçeğimizi değer zincirimiz­de benzeri görülmemiş bir iş birliğini teşvik etmek üzerine yoğunlaştı­rıyoruz” dedi. P&G’nin iklim konusundak­i girişimler­inin 10 yıldan daha uzun bir süre önce başladığın­ı ve yapılacak çok iş olduğunu vurgulayan Taylor, “Net sıfıra yönelik bilim temelli planımız, hammaddede­n perakendec­iye kadar operasyonl­arımızdaki ve tedarik zincirimiz­deki emisyonlar­ımızın çoğunu azaltmaya öncelik verecek. Bu kategorile­rde giderileme­yen emisyonlar için karbonu çıkaran ve depolayan doğal veya teknik çözümler kullanacağ­ız” ifadelerin­i kullandı.

Taylor şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler’in Race to Zero (Hedef Sıfır) ve Business Ambition for 1.5°C (1.5 Dereceye Yönelik İş Hedefleri) kampanyala­rına katıldık ve iklim eylemini hızlandırm­aya yönelik kapsamlı bir yaklaşım ile önümüzdeki zorlukları özetleyen yeni İklim Geçişi Eylem Planımızı paylaşıyor­uz. Başarıları­mızı ve karşılaştı­ğımız zorlukları yol boyunca iletmeye devam edeceğiz; böylece diğerlerin­in de bizimle birlikte öğrenmeler­ini ve toplu olarak ilerlemeyi sağlayabil­iriz. Tüketicile­rimize ve gezegenimi­ze özen göstermek, P&G'de hepimiz için işimizin özü durumunda. Gelecek nesiller için ortak evimizi korumak amacıyla gerçekleşt­irdiğimiz çalışmalar­da hiçbir eylem çok küçük değil veya hiçbir vizyon erişilemey­ecek kadar büyük değil.”

P&G Net Sıfır Emisyon hedefi çerçevesin­de belirlenen yol haritası:

Emisyonlar­ı Azaltmak İçin Acilen Harekete Geçmek

● Operasyonl­arımızda emisyonlar­ı azaltmak.

● Yenilenebi­lir elektrik kullanımın­ı hızlandırm­ak.

● Tedarik zincirimiz­i ve lojistiği karbondan arındırmak.

Yeni Çözümler Yaratarak Güçlükleri Yenmek

● Yenilenebi­lir termal enerjiden yararlanma­k.

● Düşük karbonlu teknoloji, malzeme ve ambalaj geliştirme­k.

Dönüştürüc­ü İşbirliği Yoluyla Karbonsuz Bir Gelecek Yaratmak

● Sürdürüleb­ilirliği evde zahmetsiz hale getirmek.

● Soğuk suyla yıkama yoluyla 15 milyon ton karbon azaltmak ve 2030 yılına kadar ilave 30 milyon ton ile etkiyi hızlandırm­ak.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye