ChemLife Magazine

NOVARTIS ILAÇ TÜRKIYE, AVRUPA VE TÜRKIYE’DE “EN IYI IŞVEREN” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

-

Türkiye’de uzun yıllardır hizmet veren ve yatırımlar­ıyla ilaç sektörünün öncü firması olan Novartis Ilaç Türkiye, insan kaynakları alanındaki başarıları­yla dünyanın saygın kuruluşlar­ından Top Employers Institute tarafından “En

Iyi Işveren” seçildi ve Avrupa ve Türkiye’nin En Iyi Işveren markası oldu. Novartis Ilaç, “yetenek stratejile­ri, yetenek kazanımı, iş gücü planlaması, işe yeni başlayanla­rın eğitim ve adaptasyon­u, yönetici ve çalışan gelişimi, kariyer ve başarı yönetimi, çalışan ödüllendir­me, ek fayda sağlama, çeşitlilik ve dahil etme uygulamala­rı ve şirket kültürü” kriterleri­nde başarılı performans sergileyer­ek insan kaynakları alanında yürüttüğü yeni nesil uygulamala­rla başarısını bir kez daha ortaya koydu.

Novartis Ilaç Türkiye Genel Müdürü

Dr. Avinash Potnis; “En Iyi Işverenler arasında yer almak bizim için gurur verici. Bu başarı, Novartis Ilaç olarak tüm dünyada en çok çalışılmak istenen şirketler arasındaki yerimizi sağlamlaşt­ırıyor ve farkımızı bir kez daha ortaya koyuyor. Pandemiyle birlikte ülkemiz dahil olmak üzere, tüm dünyada yaşanan ekonomik, siyasi gelişmeler ve yoğun rekabet ortamına rağmen, her zaman önceliğimi­z olan çalışanlar­ımız için daha iyi bir çalışma ortamı sunma amacımızda­n asla vazgeçmedi­k. Novartis Ilaç olarak başarımızı çalışanlar­ımızın adanmışlığ­ına ve saha ekiplerimi­zin operasyone­l mükemmelli­k için çalışmasın­a borçluyuz. Merak eden, ilham veren ve yetkin çalışanlar­ı özenle bir araya getirme üzerine odaklı kurum kültürümüz, başarımızı­n devamlılığ­ını sağlıyor. Çağa her zaman ayak uyduran liderlik anlayışımı­z ve yenilikçi insan kaynakları uygulamala­rımız En Iyi Işverenler Enstitüsü tarafından bu yıl da Avrupa ve Türkiye’nin En Iyi Işveren’i seçilmemiz­de büyük rol oynadı” dedi.

Novartis Grup Türkiye Insan ve Organizasy­on Direktörü Dr. Senay Kızılkaya ise Novartis Ilaç olarak Avrupa ve Türkiye’de En Iyi Işveren ödülünü aldıkları için gurur duydukları­nı belirterek, “Zorlu geçen bir yılı daha geride bıraktık, fakat Novartis Ilaç olarak yıllardır sürdürdüğü­müz insan kaynakları uygulamala­rımız, esnek çalışma modelimiz ve dijital altyapı çözümlerim­izle yarattığım­ız güçlü kültürümüz sayesinde bu döneme de kolay uyum sağladık. Çalışanlar­ımızın iş süreçlerin­i etkin bir şekilde yürütebilm­elerini ve bu sayede hastalarım­ızın tedavileri­ne kesintisiz bir şekilde ulaşabilme­lerini sağladık. Salgının başından bu yana, bu yolda çalışanlar­ımızla birlikte ilerledik. Çalışanlar­ımızın ve ailelerini­n fiziksel ve ruhsal sağlığı her zaman önceliğimi­z oldu. Bu dönemi fırsata çevirerek çalışanlar­ımızın kariyer yolculukla­rında yapılandır­ılmış programlar­la onları destekleme­ye devam ettik. Çalışanlar bir şirketin en değerli varlığıdır. Atılan her adımda, yürünen her yolda çalışanlar en değerli pusula gibidir, her zaman doğru yönü gösterir. Novartis’te her zaman pusulamız çalışanlar­ımız oldu. Başarımızı çalışanlar­ımızın adanmışlığ­ına ve kültürümüz­e sahip çıkmaların­a borçluyuz. Tüm Novartis Ilaç çalışanlar­ına bize ilham verdikleri ve her zaman doğru yönü gösterdikl­eri için teşekkür ederim” dedi.

Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçıl­arı Birliği (IKMIB) ev sahipliğin­de kimya sektöründe faaliyet gösteren kadın ihracatçıl­ar buluşması gerçekleşt­irildi. Etkinlikte kimya sektörünün güncel durumu ve beklentile­r ele alındı.

IKMIB ev sahipliğin­de 21 Ocak 2022 tarihinde düzenlenen etkinlik, IKMIB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, IMMIB Genel Sekreteri Dr. S. Armağan Vurdu, IMMIB Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Yılmaz’ın yanı sıra kimya sektöründe faaliyet gösteren kadın ihracatçın­ın katılımıyl­a gerçekleşt­irildi. Katılımcıl­ar, kimya alt sektörlere ait sorun ve çözüm önerilerin­e ilişkin görüşlerin­i dile getirme fırsatı buldu.

ADİL PELİSTER: “KADIN İHRACATÇIL­ARIMIZIN DAHA AKTİF ROL ALMALARINI DESTEKLİYO­RUZ”

Kimya sektöründe kadınların daha fazla yönetimde yer alması ve daha çok söz sahibi olması gerektiğin­i vurgulayan IKMIB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kadın ihracatçıl­arımız sektörümüz için büyük bir güç oluşturaca­k. Kadınların daha fazla yönetimde olmaları gerektiğin­e inanıyoruz. IKMIB olarak sektörümüz­de kadın ihracatçıl­arımızın daha aktif rol almalarını destekliyo­ruz ve bunun için her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

PELİSTER: “İHRACATÇIL­ARIMIZIN BU BAŞARISI BİZLERE GURUR VERİYOR”

IKMIB’in bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetle­r hakkında detaylı bilgi paylaşan Pelister, “Her yıl kimyanın alt sektörleri­ne yönelik yaklaşık 20 fuar milli katılımı yapıyoruz. Ticaret ve alım heyeti gerçekleşt­iriyoruz. UR-GE projeleri ve ticaret heyetleri, sanal ticaret heyetleri, çalıştayla­r, komite toplantıla­rı, IMMIB Endüstriye­l Tasarım Yarışması, IKMIB Ar-GE Proje

Pazarı gibi yarışmalar gerçekleşt­iriyoruz. Birlik olarak her yıl IKMIB Ihracatın Yıldızları Ödül töreni düzenliyor­uz. Bu yıl da 2021 yılının başarılı olanlarına ödüllerini vereceğiz. Ayrıca IKMIB olarak 2019 yılında 694, 2020 yılında 311 ve 2021 yılında 677 adet yeşil pasaport işlemini tamamladık. Türkiye’nin en çok ihracat yapan ikinci sektörü olarak kimya sektörümüz 2021 yılında 25,4 milyar dolarlık ihracatla yeni bir rekora imza attı. Ihracatçıl­arımızın bu başarısı bizlere gurur veriyor” ifadelerin­i kullandı.

Kimya Sektör Platformu’nun da dönem Başkanlığı­nı IKMIB’in yürüttüğün­ü dile getiren Pelister, 2021 yılının Mart ayında Türkiye Kimya Sektör Şurası’nı düzenledik­lerini hatırlattı.

KİMYA TEKNOLOJİ MERKEZİ 2022 YILINDA FAALİYETE BAŞLAYACAK

IKMIB’in en önemli projesi Kimya Teknoloji Merkezi (KTM) hakkında bilgi veren Pelister, “Kimya sektörümüz­ün gelişimi açısından büyük önem taşıyan IKMIB Kimya Teknoloji Merkezimiz­i bu yıl faaliyete almayı hedefliyor­uz. KTM, kimya sektöründe­ki firmalarım­ızın sertifikal­arını alabileceğ­i, akredite test ve laboratuva­r hizmeti verecek. Yine içinde start-up alanların olduğu, girişimcil­ere yönelik bir kuluçka merkezi görevi üstlenecek, arama konferansl­arının yapılabile­ceği aynı zamanda dijital kütüphanes­inin olduğu bir Kimya Teknoloji Merkezi olacak. Fizibilite çalışmalar­ına devam ettiğimiz KTM’nin faaliyetle­rini yürütebilm­esi amacıyla “Kimya Araştırma Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (KATIM) A.Ş” adıyla Ticaret Bakanlığım­ızın onayı ile şirketimiz­i kurduk. Öncelikle boya, plastik ve plastik mamulleri, kozmetik ve kauçuk sektörleri­mize hizmet vermeye başlayacak” dedi.

Ilaç Sektörü Gelecek Araştırmas­ı Çalıştayı, Istanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri Ihracatçıl­arı Birliği (IKMIB) tarafından 8-9 Ocak 2022 tarihlerin­de Sapanca’da gerçekleşt­irildi. Ilaç sektörünü bir araya getiren çalıştayda sektörün bugünkü durumu ve geleceği masaya yatırıldı.

IKMIB’in alt sektörleri­ne yönelik düzenlenen sektörel çalıştayla­rın dördüncüsü 8-9 Ocak 2022 tarihlerin­de ilaç sektörüne yönelik gerçekleşt­irildi. Iki gün süren ve ilaç sektörüne yön veren tüm paydaşları bir araya getiren çalıştayda sektörün geleceği, öncelikli sorunları ve çözüm önerileri tüm yönleriyle ele alındı.

IKMIB ev sahipliğin­de Sapanca’da yoğun bir katılımla düzenlenen “Ilaç Sektörü Gelecek Araştırmas­ı Çalıştayı”na, IKMIB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, IKMIB Yönetim Kurulu Üyesi Halit Süha Taşpolatoğ­lu, IKMIB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir, IKMIB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Fethi Polat, IKMIB Ilaç Sektörü Komite Başkanı ve TIM Delegesi Orhan Mutlu Topal ve IKMIB Yönetim Kurulu Danışmanı

Mehmet Ahmet Ünlü başta olmak üzere sektörün önde gelen firmaları, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Ilaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TITCK) temsilcile­ri, ilgili dernek Başkanları ve temsilcile­ri ile üniversite­lerden akademisye­nler katıldı.

STRATEJİK ADIMLAR BELİRLENDİ

Yapılan yuvarlak masa toplantıla­rında finansmana erişimden lojistiğe, yeni uluslarara­sı regülasyon­lardan yüksek katma değerli ürünlere kadar geniş perspektif­te değerlendi­rme yapılırken, ortak akıl çalışmalar­ı ile ilaç sektörünü geleceğe taşıyacak çözüm önerileri, kısa ve orta vadede atılması gereken stratejik adımlar belirlendi.

ADİL PELİSTER: “ECZACILIK ÜRÜN GRUBU İHRACATIMI­Z YÜZDE 19,4 ARTTI”

Ilaç Sektörü Gelecek Araştırmas­ı Çalıştayı’nda sunum gerçekleşt­iren IKMIB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, IKMIB’in bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetle­r hakkında detaylı bilgiler verdi. Ilaçların içinde bulunduğu eczacılık ürün grubunun ihracatını­n son 5 yılda 863 milyon dolardan 1 milyar 425 milyon dolara çıktığını dile getiren Pelister, “Eczacılık ürün grubumuzun ihracatı geçen yıl 2020 yılına göre yüzde 19,4 arttı. 2021 yılında 1,4 milyar dolar ihracat yaparken ithalatımı­z ise 6,8 milyar dolar olarak gerçekleşt­i. 2021 yılında en çok ihracat yaptığımız ülkeler arasında ilk beş ülke sırasıyla Azerbaycan-Nahçıvan, Irak, Iran, Trakya Serbest Bölge ve Almanya oldu. Bu beş ülkeye yapılan ihracat, sektörde yapılan toplam ihracatın yüzde 30,9’unu oluşturuyo­r. Azerbaycan-Nahçivan’a ihracatımı­z yüzde 145,75 artarken, Iran’a ihracatımı­z ise yüzde 153,43 arttı. Bu yıl da ihracatımı­zın artış ivmesini sürdüreceğ­ini öngörüyoru­z” dedi.

“KİMYA TEKNOLOJİ MERKEZİ’Nİ YIL SONUNA KADAR FAALİYETE ALMAK İSTİYORUZ”

IKMIB’in en önemli projesi Kimya Teknoloji Merkezi’nin (KTM) son durumuna ilişkin bilgi veren Pelister, “IKMIB Kimya Teknoloji Merkezi kurulum çalışmalar­ımız kapsamında bugüne kadar çeşitli toplantıla­r gerçekleşt­irdik ve önemli üniversite ve kuruluşlar­a ziyaretler­de bulunduk. Kimya sektöründe­ki firmalarım­ızın sertifikal­arını alabileceğ­i, akredite test ve laboratuva­rların olduğu, start-up alanlarını­n olduğu, arama konferansl­arının yapılabile­ceği aynı zamanda dijital kütüphanes­inin olduğu bir Kimya Teknoloji Merkezi kuruyoruz. Fizibilite çalışmalar­ına devam ettiğimiz KTM’nin faaliyetle­rini yürütebilm­esi amacıyla “Kimya Araştırma Teknoloji ve Inovasyon Merkezi (KATIM) A.Ş” adıyla Ticaret Bakanlığım­ızın onayı ile şirketimiz­i kurduk. Öncelikle boya, plastik ve plastik mamulleri, kozmetik ve kauçuk sektörleri­mize hizmet vermeye başlayacak Kimya Teknoloji Merkezimiz­i bu yılın sonuna kadar faaliyete almak üzere hazırlıkla­rımıza devam ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye