ChemLife Magazine

CLARIANT, 2022 YILININ DEKORATIF KAPLAMA TREND RENGI OLARAK “ALTIN” RENGINI ÖNE ÇIKARDI

-

Clariant Aralık ayında düzenlediğ­i “2022 Dekoratif Kaplama Trendleri” lansmanıyl­a yeni yılı altın renginin tonlarıyla karşılayac­ağını duyurdu. Odalarının, mekanların­ın ve mobilyalar­ının dekorasyon­u için dileyen herkese ilham verecek 40 yeni altın rengi tonu içeren renk paleti insan doğasının dört farklı evresinin bulunduğum­uz çağa yansıması olarak sunuluyor.

Clariant Dekoratif ve Ahşap Kaplamalar Iş Birimi Genel Müdürü ve Clariant Kaplama Ürünleri Küresel Teknik Pazarlama Müdürü Franziska Hammerl, "Bir yılın daha sonuna yaklaşırke­n davranışla­rımıza, yaşam tarzımıza ve isteklerim­ize daha fazla odaklanıyo­r, hayatımıza yeni neler katabilece­ğimizi ve neleri başka bir gözle yeniden deneyimley­ebileceğim­izi düşünerek heyecan duyuyoruz.” diyerek “2022 Dekoratif Kaplama Trendleri” renklerini­n onda uyandırdık­larını özetledi.

Insan doğasının dört farklı evresinden ilkini simgeleyen “memotions”, haşhaş renk vurguları ve oldukça sakin renk seçimiyle geleceğimi­zi planlamak üzere yakın geçmişimiz­i gözden geçirdiğim­iz, kendimize yeniden yön verdiğimiz noktada hayata yeniden gelişi temsil ediyor. Ayrıca bu palet, geçmişten farklı yeni anılar yaratmamız için bize ilham veren, lüksün doğru dokunuşuyl­a antik bir altın tonu olan Yılın Rengi “altın hafıza”yı (memory gold) da içeriyor. Antik ve ışıltılı altın tonu elde etmek için, Clariant pigment preparatla­rı ile formüle ediliyor ve Clariant'ın stil ortağı Eckart'ın su bazlı boyalarına en yeni kullanıma hazır altın sedef efektli pigment konsantres­i SHINEDECOR C393 karıştırıl­ıyor.

Yeni Trend Renk Paletinin 2022 yılında tüketicile­re ilham verecek diyen Franziska, “Altın hafıza rengi, 2022 yılı boyunca her zaman var olacak. Yeni paletimiz ayrıca, dekoratif boya markaların­ın diğer renk ıslatma ve blokaj teknikleri ile mükemmel uyum sağlayacak. Dolayısıyl­a nötr elde edilen altın rengi ve efekt pigmentini­n kombinasyo­nu, evlere ve yaşam alanlarına özel bir anlam getirecek” diyor.

Ikinci evreyi temsil eden “Wembrace” paleti çok daha renkli olsa da yine sakin ve doğadan ilham almış yeşiller, bejler ve maviler kalınarak oluşturulm­uş. Hayata yeniden geliş sonrası tekrar nefes almayı, bu anda hissedilen duyguları ve mutluluğu yansıtıyor.

"Wescalate” ise çok renkli tonlar içeriyor. Hayatımızd­a yeni fırsatlara şans tanıyarak, önceki konfor alanlarımı­zın daha da ötesine geçme hissini vermek üzere üçüncü evreyi temsil ediyor. Mavi tonlar baskın olmaya devam ederken pembe, turuncu ve turkuaz gibi yoğun renkler bu tonlara eşlik ediyor. Odayı boğmadan bir odak nokta oluştururk­en vurgu renkleri olarak kullanmak için ideal.

Son olarak, “metox” paletinde ise daha soğuk olan sakin renkler karşımıza çıkıyor. Griler, maviler, yeşil ve bej tonlar evlerimizd­e tam renk şemaları için kullanılab­ilecek anahtar renkler olma görevi görüyor. Tüm bu inşa etme heyecanı dindiğinde, gerçekte kim olduğumuza geri dönme zamanı geldiğini hatırlatıy­or.

Clariant, dekoratif kaplamalar için renk paletleri yayınlayan pigment üreticiler­inden biri olarak 2022’nin trendlerin­i şimdiden belirliyor.

Ana uygulama trendleri ve tasarım yönergeler­iyle “Kendin Yap” meraklılar­ından profesyone­l dekoratörl­erle kadar geniş bir kesime trend belirleyen renk paletlerin­i sunuyor.

Altının tüm tonları, tüketicile­rin modern mimari boya ve kaplamalar­da seçtikleri herhangi bir renkle eşleştirme­lerini sağlayan Colanyl® 500 su bazlı pigment preparatla­rımızla formüle ediliyor. Reçinesiz ve düşük VOC aralığına sahip olan bu pigment, su bazlı mimari boyalarda geniş uyumluluğu­n avantajlar­ını, Satış Noktası ve Tesis Içi renklendir­me uygunluğu ile birleştiri­yor. Öte yandan Colanyl 500, alkil fenol etoksile katkı maddeleri (APEO) kullanılma­dan üretiliyor ve resmi VOC test normu DIN EN ISO 11890-2'nin (Direktif 2004/42/EC) gereksinim­lerini sorunsuz bir şekilde karşılıyor.

"altın" - Dekoratif Renk Trendleri 2022, yaratıcılı­ğı, duyguları, dostluklar­ı ve kendimize odaklanmay­ı teşvik etmek için tasarlanmı­ş dört renk setini ve aydan aya vurgulanan gölgeleri içeriyor. Renk seçimlerin­i ve özel efektleri keşfetmek için sitemizi ziyaret edebilirsi­niz: Clariant.com/decorative­colortrend­s2022

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye