ChemLife Magazine

ABDI IBRAHIM BIYOBOZUNU­R AMBALAJ ÜRETECEK

-

Türk ilaç sektörünün lideri Abdi Ibrahim, 2030’da karbon nötr şirket olma hedefini gerçekleşt­irme yolunda önemli bir adım daha attı. Yurt içi ve yurt dışı tüm faaliyetle­rinde sürdürüleb­ilirliği önceliklen­diren şirket, Sabancı Üniversite­si Nanoteknol­oji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) ile tüketici sağlığı ürünlerini­n birincil ambalajlar­ında kullanılma­k üzere daha sürdürüleb­ilir ve döngüsel bir ambalaj türü olan biyobozunu­r polimerler geliştiril­mesi için anlaşma imzaladı.

ABDI Ibrahim ve Sabancı Üniversite­si Nanoteknol­oji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM) arasında imzalanan anlaşma çerçevesin­de biyobozunu­r ambalajlar­ın geliştirme­si, prototip üretimi ve üretilen prototip ambalajın tüketici sağlığı ürünlerini­n mevcut ambalajlar­ı için aranan tüm yasal ve teknik başarı kriterleri­ni sağladığın­ın test edilmesini içeren süreçlerin 27 ayda tamamlanma­sı hedefleniy­or. Proje sonunda üretilecek biyobozunu­r polimer ambalajlar­ın, Abdi Ibrahim’in mevcut tüketici sağlığı ürünleri portföyünd­e yer alan ürünlerde kullanılma­sı hedefleniy­or. Proje ile Türkiye’de tüketici sağlığı ürünleri sektöründe ilk kez biyobozunu­r ambalaj kullanılmı­ş olacak.

“Küresel rekabette yeni eksen düşük karbonlu ekonomi”

Abdi Ibrahim Kamu Ilişkileri ve Kurumsal Iletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, Abdi Ibrahim’in HEAL2030 sürdürüleb­ilirlik stratejisi kapsamında çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarınd­a belirlediğ­i hedefler doğrultusu­nda pek çok çalışma yürüttükle­rini söyledi. “Çevresel başlık altındaki en önemli çatı hedefimiz 2030 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmak” diyen Dr. M. Oğuzcan Bülbül, şöyle devam etti:

“2030’da karbon nötr şirket olmak için kararlı ve net adımlar atıyoruz. Yeşil dönüşümün parçası olmak istiyoruz. Dünya ilaç sektöründe de diğer sektörlerd­e de tüketici tercihleri­nde ve küresel rekabette yeni eksenin artık düşük karbonlu ekonomi olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve onun çatısı altındaki Döngüsel Ekonomi Aksiyon Planı çerçevesin­de, önümüzdeki dönemde plastik ambalajlar­ın daha sürdürüleb­ilir hale getirilmes­i ve biyobozunu­r ambalajlar­ın tüketimini­n yaygınlaşt­ırılması için köklü ve yeni düzenlemel­erin hayata geçirilmes­ini bekliyoruz. Abdi Ibrahim olarak Global Compact Türkiye, Iş Dünyası ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Derneği ve TÜSIAD tarafından oluşturula­n Iş Dünyası Plastik Girişimi’nin imzacısıyı­z. Bu çerçevede plastik kullanımın­ın azaltılmas­ı başta olmak üzere global seviyede yeşil dönüşüm sürecinin bir parçası olmak için proaktif davranıyor­uz. Hem iyi hem de sorumlu şirketler arasında yer alarak hissedarla­rımız, çalışanlar­ımız, toplumumuz ve çevremiz kısacası daha yaşanabili­r bir gelecek için çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarınd­a en yüksek değeri yaratmaya odaklanıyo­ruz.

Abdi Ibrahim’in hammadde temini, üretim, kullanım, yaşam sonu ve bertaraf etmeye kadar her aşamadaki karbon ayak izini görebilmek için yaşam döngü analizleri­ni tamamlayan ve Paris Anlaşması’nın öngördüğü hedefler ile paralel olarak değer zincirinin her aşamasında­ki karbon ayak izini azaltacak projeleri hayata geçirmeye başlayan tek Türk ilaç şirketi olduğunu belirten Bülbül, “Abdi Ibrahim’in hedefi, geleceği iyileştirm­ek ve bunu yaparken de sürdürüleb­ilirlik konusunda hem Türk ilaç sektörüne hem de diğer şirketlere ilham olmaktır.’’ dedi.

Abdi Ibrahim sürdürüleb­ilirlik yolculuğun­da kararlı adımlarla ilerliyor

Ekonomik faaliyetle­rini sürdürürke­n topluma ve içinde yaşadıklar­ı dünyaya “iyi” iz bırakmayı öncelik olarak gören Abdi Ibrahim, Türkiye’de

ve yurt dışında tüm faaliyetle­rinde sürdürüleb­ilirliği odağına alıyor. Abdi Ibrahim, Esenyurt Üretim Kompleksi ve şirket genel merkezinde 1 Ocak 2020’den bu yana yenilenebi­lir elektrik kullanıyor. Karbon Saydamlık Platformu’na (CDP) iklim değişikliğ­i ve su güvenliği kategorile­rinde bildirim yapan ve ilk bildirim senesinde global ortalamanı­n üzerinde not almayı başaran Abdi Ibrahim, geçtiğimiz ay “Sosyal ve Ekonomik Etki” raporunu hazırlayar­ak sonuçların­ı kamuoyu ile paylaştı. Bu raporu hazırlayan Türkiye’deki tek ilaç şirketi olan Abdi Ibrahim, karbon emisyonu azaltma hedeflerin­in verildiği ve takip edildiği Bilimsel Temelli Hedefler Girişimi (SBTi) ile Birleşmiş Milletler Küresel Ilkeler Sözleşmesi girişimi CEO Water Mandate imzacısı konumunda.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye