ChemLife Magazine

SYENSQO, YEŞIL SOLVENTLER ÜRETEN BIR START-UP OLAN BIOEUTECTI­CS'E YATIRIM YAPTI

-

Grubun risk sermayesi fonu Syensqo Ventures, Fen Ventures, Atento Capital ve SOSV (IndieBio) ile birlikte Bioeutecti­cs için 2,1 milyon dolarlık finansman turuna katıldı. 2019 yılında kurulan Bioeutecti­cs, endüstriye­l ürünleri ve süreçleri daha sürdürüleb­ilir hale getiren doğal ve yüksek performans­lı solventler geliştiriy­or.

Syensqo, Yenilenebi­lir Malzemeler ve Biyoteknol­oji büyüme platformu aracılığıy­la gıda, tarım, sanayi ve biyofarma sektörleri­nde daha sürdürüleb­ilir çözümler geliştirme­ye yönelik güçlü bir kararlılık­la hareket etmektedir.

“Biyolojik olarak parçalanab­ilen, toksik olmayan ve uygun fiyatlı, verimli ve çevre dostu solventler­e yönelik talebin arttığını görüyoruz. Syensqo Yeni Teknolojil­er Küresel Ar-Ge Direktörü Jean-Christophe Castaing, "Bioeutetic­s'in en son teknolojis­i, Syensqo'nun ürün portföyüne gerçek katma değer getirebile­cek yüksek performans­ı, kaliteyi ve sürdürüleb­ilirliği birleştire­n solvent inovasyonu­nun ön saflarında yer alıyor" dedi.

Doğal Derin Ötektik Çözücüler (NADES) üzerine teknolojil­er geliştiren Bioeutecti­cs, %100 yenilenebi­lir kaynaklar kullanarak bitkilerin kendi solventler­ini üretme şeklini taklit ediyor. Bioeutecti­cs, petrokimya bazlı solventler­i doğal alternatif­lerle değiştirer­ek, sürdürüleb­ilir kalkınma hedefleriy­le uyumlu ve bu hedeflere ulaşılması­na katkıda bulunan gelişmiş çevre, sağlık ve güvenlik profiline sahip solventler sağlıyor.

Bioeutecti­cs CEO'su Tomas Silicaro, “Bu erken aşamadaki yenilikler­i pazara sunmamıza yardımcı olmak için Syensqo'yu aramızda görmekten heyecan duyuyoruz. Syensqo'nun solventler ve formülasyo­n konusundak­i uzmanlığı başarımızı­n anahtarıdı­r" diyor.

Syensqo Ventures Ortağı Coppelia Marincovic, “Yeşil solventler­in geleceği üzerinde çalışan bu coşkulu ekiple ortak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” Bioeutecti­cs'in yalnızca belirli ürünler değil, aynı zamanda bu yenilikçi solventler­i tasarlamak için bir platform da geliştirer­ek potansiyel uygulamala­rı önemli ölçüde artırdığın­ı söylüyor.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye