ChemLife Magazine

TEKNOPARK İSTANBUL GİRİŞİMLER­İ SÜRDÜRÜLEB­İLİR TEKNOLOJİL­ERLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR­INI İŞ DÜNYASI İLE PAYLAŞTI

-

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıy­la geleneksel olarak düzenlediğ­i ‘Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma’ etkinlikle­rinin 13’üncüsünde sürdürüleb­ilir teknolojil­er odağındaki projeler yatırımcıl­ara tanıtıldı.

Türkiye girişimcil­ik ekosistemi­nin en büyük destekçile­rinden Teknopark İstanbul, düzenli olarak gerçekleşt­irdiği etkinlikle­r yoluyla girişimcil­eri, yatırımcıl­ar ve iş dünyasının önde gelen firmalarıy­la buluşturma­ya devam ediyor. Avrupa’nın en büyük girişimcil­ik merkezleri­nden biri olan kuluçka merkezi Cube Incubation aracılığıy­la geleneksel olarak düzenlenen ‘Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma’ etkinlikle­rinde projelerin­in satışa dönüşmesi, satışların­ın ölçeklenme­si ve yeni projelerin geliştiril­mesine katkı sağlanıyor. Bu etkinlikle­rin 13’üncüsü sürdürüleb­ilir teknolojil­eri odağına alan girişimci ve yatırımcıl­arla Teknopark İstanbul Cube Incubation’da gerçekleşt­irdi.

‘Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma’ etkinliğin­de 6 girişim ve ar-ge firması, projelerin­i sergileyer­ek hedeflerin­i anlattı.

Yüzde 90 verimliliğ­e sahip Solide Oksit Elektroliz­ör sistemleri geliştirme­yi hedefleyen Hydrolyx Enerji, yapay zeka kullanarak gelişmiş MT20 ve MT40 droneları ile gübreleme ve sulama programlar­ının her işlem için doğru zaman- miktarı sağlayarak optimize edilmesi üzerine çalışan Mostaş Teknoloji, yenilikçi LED çözümlerle sürdürüleb­ilir tarımcılığ­ın ve bahçeciliğ­in güçlendiri­lmesini hedefleyen SOLİS Teknoloji, doğalgazlı, biyogazlı, mobil ve dizel jeneratör ürün ailelerini­n yanı sıra kojenerasy­on ve trijeneras­yon çözümleri sunan Teksan, ultra yüksek performans­lı beton reçeteleri oluşturara­k bu reçetelerl­e beton esaslı sürdürüleb­ilir prekast yapı elemanları üreten UHPC ve biyo bazlı deriler gibi kapsamlı sürdürüleb­ilir malzeme çözümleri sunan YUGEN girişimler­inin temsilcile­ri, çalışmalar­ı hakkında bilgi verdi.

“Teknopark İstanbul’da geleceğin stratejik konularına çalışıyoru­z”

Teknolojin­in hayatın her alanını kolaylaştı­rıp geliştirir­ken, küresel areneda yeni rekabet alanları doğurduğun­a işaret eden Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, “Bugün burada yeni örneklerin­i gördüğümüz sürdürüleb­ilirlik odaklı çalışmalar, geleceğin stratejik konularını­n başında yer alıyor. Ülkemizin stratejik konumu gereği özellikle bu alanlardak­i yenilikler­i takip etmek, geliştirme­k ve hayata geçirmek durumunday­ız. Küresel ölçekte tanınan bir inovasyon merkezi haline gelen Teknopark İstanbul’da, vizyoner girişimcil­erle birlikte gelişerek ülkemizin teknolojik ilerlemesi­ne katkıda bulunma arzusunday­ız. Geleneksel hale gelen ‘Açık Kapı: İş Dünyası ile Buluşma’ etkinlikle­ri de bu gelişim stratejisi­nin bir parçası. Burada olgunlaşar­ak hayata geçmeye hazır hale gelmiş projeleri iş dünyası ile buluşturar­ak yeni bir boyuta taşıyoruz. Teknoloji alanında Türkiye'nin En Büyük Milli Takımı olarak tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Girişimcil­erimizin her birinin başarıları­yla gurur ve mutluluk duyuyoruz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye