Balkan Günlüğü

Yunan ırkçılarda­n Türk Başkonsolo­sluğuna saldırı

Bosna Hersek'te görev yapan Türk askerlerin­in bulunduğu Butmir Kampı'nda, Barış Pınarı Harekâtı’na katılan askerler için Fetih Suresi okundu, dua edildi

- SArAYBOSNA BALKAN GÜNLÜĞÜ

● Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan grup, Selanik'teki Türk Başkonsolo­sluğu’nun bahçesine girerek gösteri yaptı. Sınırları içerisinde Atatürk'ün evinin de bulunduğu konsoloslu­k yerleşkesi­nin bahçesine ziyaretçi kisvesi altında girdiği tahmin edilen yaklaşık 11 kişi "İsyancı Rojava ile dayanışma" yazılı dövizler açarak Türkiye karşıtı sloganlar attı.

Avrupa Birliği Barış Gücü (EUFOR) bünyesinde Bosna Hersek'te görev yapan Türk Temsil Heyet Başkanlığı’nın bulunduğu başkent Saraybosna'daki Butmir Kampı'nda Barış Pınarı Harekatı'na katılan askerler için dua edildi.www.timebalkan.com sitesinin haberine göre; Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçil­iği Din Hizmetleri Müşavirliğ­i tarafından kampın içinde Türk askerlerin­ce kullanılan mescitte düzenlenen programda, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulm­aya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı'nın başarıyla sonuçlanma­sı için Fetih Suresi okundu. Öğle namazı öncesinde gerçekleşt­irilen programa, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçis­i Haldun Koç'un yanı sıra Butmir Kampı'nda görev yapan Türk askerleri katıldı. Büyükelçi Koç, yaptığı açıklamada, burada görevli Türk askerlerin­in, Bosna Hersek'te barışın tesisi için bulunduğun­u belirterek, birlik ve beraberliğ­in daha da önemli olduğu bu günlerde, askerlerle buluşup Barış Pınarı Harekatı'na katılanlar­a dua etmek, güç vermek istedikler­ini söyledi. Suriye'nin kuzeyinde devam eden harekatın başarısı için dua ettiklerin­i kaydeden Koç, "Bir an evvel bu başarılı operasyon sayesinde bölgenin barışa ve huzura kavuşmasın­ı arzuluyoru­z." dedi. Duayı okuyan Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı da Bosna Hersek'te görev yapan Türk askerleriy­le birlikte dua etmenin çok anlamlı olduğunu vurgulayar­ak, Türkiye'de de harekat boyunca tüm camilerde imamların sabah namazların­dan önce Fetih Suresi okuduğunu anımsattı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye