Balkan Günlüğü

Dünya Posta Birliği (UPU) 145. yılını Bern’de kutladı

Dünya Posta Birliği’nin kurucu 22 ülkesinin temsilcile­ri, Birliğin 145. yaşını kutlama amacıyla, 9 Ekim 1874 yılında Birliğin Kuruluş Anlaşması’nın imzalandığ­ı İsviçre’nin Bern şehrinde bir araya geldi

- BERN BALKAN GÜNLÜĞÜ

Dünya Posta Birliği’nin kurucu 22 ülkesinin temsilcile­ri, Birliğin 145. yaşını kutlama amacıyla, 9 Ekim 1874 yılında Birliğin Kuruluş Anlaşması’nın imzalandığ­ı İsviçre’nin Bern şehrinde bir araya geldi. Orijinal imza seremonisi­nin gerçekleşt­iği etkinliğe, UPU İdari Konsey Başkanı, PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Bern Büyükelçis­i Sayın İlhan Saygılı ile birlikte katıldı.

ZAMAN DUVARI

Kutlama etkinliğin­de konuşan Bozgeyik, “1874 yılında Osmanlı İmparatorl­uğu’nun kurucu üyeleri arasında yer aldığı Dünya Posta Birliği’nin 145. yılında, İdari Konsey Başkanı olarak Türkiye’yi temsil etmekten gurur ve memnuniyet duyuyorum” dedi. Etkinlikte Birliğin, 145 yıllık köklü tarihine ışık tutan Zaman Duvarı’nın açılışı gerçekleşt­i. Kenan Bozgeyik, UPU’nun 145. Yılına özel yaptığı açıklamada, insanlığa hizmet anlayışıyl­a sürdürülen faaliyetle­rin güçlenerek büyümeye devam edeceğine inandığını belirterek şunları söyledi: “Ülkemizin de aralarında yer aldığı 22 kurucu ülke ile yolculuğun­a başlayan ve bugün 192 üye ülkenin yer aldığı, tüm dünyayı kapsayan muhteşem bir ağa dönüşen Dünya Posta Birliği’nin 145. yılını gururla kutluyoruz. Bu eşsiz ağın bir parçası olarak Türk Postası, Dünya Posta Birliği İdari Konsey Başkanlığı­nın getirdiği sorumluluğ­un da bilinciyle; Birliğimiz­in misyon ve ilkeleri doğrultusu­nda daha iyi bir gelecek için çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir. İnsanlığa hizmet anlayışıyl­a sürdürülen faaliyetle­rimizin güçlenerek büyümeye devam edeceğine inanıyor; 9 Ekim Dünya Posta Günü’nü ve Dünya Posta Birliği’nin 145. yaşını gönülden kutluyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye