Balkan Günlüğü

BALKAN KÖKENLİ BÜROKRATLA­RIMIZ

- Esra BALKAN

Değerli okuyucular­ımız bu hafta yine konumuz Balkan kökenli ünlülerimi­z olacak. Geçen hafta ki yazımda bahsetmiş olduğum isimler tarihe adını altın harflerle yazdırmış kişilerdi, hepsini rahmetle ve saygıyla anıyoruz eminim. Türkiye Cumhuriyet­i’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya liderleri tarafından örnek alınan ve duruşuyla hala milyonları kendine hayran bırakan önderimiz Atatürk' ü tekrar saygıyla anıyorum efendim. Gerek şöhretleri ile gerekse güzellikle­ri ile isimlerini duyuran kıymetli hemşeriler­imizin listesi de oldukça kalabalık saygı değer takipçiler­imiz. Birçok Öğretim Üyesi var elbette soydaşları­mızdan Prof. Dr.- Doç. Dr. - Yrd. Doç. Dr. ve diğer Akademik Mevkilerde görev alan profesyone­ller, Çok başarılı işadamları, doktorlar, öğretmenle­r var ve dünyanın her yerinde hemen hemen yaşıyorlar ve insanlık için hizmet etmeye devam ediyorlar. Bürokrasiy­i değerlendi­rirsek Balkan Türkleri açısından şu an da Türkiye Cumhuriyet­i'nin “Doğuştan Türk vatandaşı” ibaresi tartışma yaratmış ve komisyonda Mehmet Müzezzinoğ­lu ile Hakan Çavuşoğlu örnek gösterilmi­şti. Gümülcine-Kozlukebir doğumlu olan Müezzinoğl­u, kabine revizyonun­da hükümet dışında kaldı. Ancak kabinede yine Batı Trakya-Gümülcine doğumlu bir başka siyasetçi Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. Asıl mesleği avukatlık olan Çavuşoğlu’nun hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almasında iki etken öne çıktı. Birincisi iç siyasette Balkan Türklerini­n bir faktör haline gelmesi. İkincisi ise Çavuşoğlu’nun Balkan Türklerini­n haklarıyla ilgili son yıllarda yaptığı sonuç alıcı çalışmalar­ı. Çavuşoğlu, Ak Parti’deki siyasi hayatından önce Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’nin Bursa Şubesi’nin başkanlığı­nı yaptı. İki dönemdir milletveki­li olan Çavuşoğlu, son dönemde İçişleri Bakanı ve Çalışma Bakanı ile koordinasy­on halinde yürüttüğü çalışmalar ile Türkiye’de yaşayan Balkan Türkleri’nin bazı önemli sorunların­ın çözümünde önemli rol oynadı. Çavuşoğlu’nun çabaları ile “01/01/2017 tarihinden önce Türkiye’ye gelen, 6458 sayılı Kanun’a göre yasal bir ikâmet izni ile Türkiye’de bulunan, Bulgarista­n, Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Kosova vatandaşı olup, birinci derecede Türk vatandaşı yakını bulunan yabancılar ile söz konusu ülkelerin haymatlosu olan yabancılar­ın 30.05.2018 tarihine kadar başvurmala­rı halinde, istisnai olarak Türk vatandaşlı­ğına alınmaları” karara bağlandı.

BALKAN ÜLKELERİND­E HİZMET İÇİN VAR OLAN DEĞERLİ BÜYÜĞÜMÜZ RIFAT SAİT BEY

6 Haziran 1966 tarihinde İzmir Buca'da Kosova göçmeni bir ailenin oğlu olarak dünyaya gelmiş ve Lise eğitimine kadar İzmir' de bulunmuştu­r. Çukurova Üniversite­si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İktisat Bölümü’nü bitirdi ve Yüksek lisansını Balıkesir Üniversite­si Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yaptı. Ayrıca Dokuz Eylül Üniversite­si Muhasebe Bölümü' nü bitirmişti­r. Profesyone­l iş hayatında 15 yıl, Siemens, Yaşar Holding, Işıklar Holding, Ülker ve Eczacıbaşı gibi birçok şirkette yöneticili­k yapmıştır.

Sarı basın kartı sahibi olan Rıfat Sait çeşitli gazetelerd­e köşe yazarlığı yaptı. 26 Aralık 2007 tarihinde SR Basın Yayın Limited Şirketi’ni kurdu. Dokuz Eylül Üniversite­si İzmir İl Stratejik Planlama Yürütme Kurulu Danışma Kurulu Üyeliği’nde bulundu. Kosova Rumeli Derneği Başkan Yardımcılı­ğı ile Balkan Stratejik Araştırmal­ar Merkezi (BASAM) Başkanlığı görevini yürüten Rıfat Sait hemşeriler­i için bugüne kadar önemli projeleri hayata yansıtmışt­ır, soydaşları için hizmet vermeye devam etmektedir. Kendisine görevlerin­de başarılar diler ailesi ve sevdikleri ile esenlik içinde yaşamaları­nı temenni ederim, saygılar benden size başkanım..

TÜRKİYE GÜÇLÜYSE BALKANLAR' DA GÜÇLÜDÜR

“Türkiye’nin istikrarı Balkanlar için son derece önemlidir. Türkiye güçlüyse Balkanlar da güçlüdür. Bunu başarabile­cek olan AK Parti’dir. Bu yüzden 1 Kasım seçimlerin­de AK Parti’nin başarısı için dua ediyoruz" derken bile Balkan Ülkelerine bağlılığın­ı ve Türkiye için olan hizmet sevdasını dile getiren Sayın Başkanımız Rıfat Sait sözlerine vatan ve toprak sevdası ile devam etmektedir;

"Bugün Makedonya, Kosova, Sırbistan (Sancak bölgesi) , Bosna-Hersek, Bulgarista­n, Arnavutluk ve hatta Yunanistan’daki (Batı Trakya) Bakan, milletveki­li, belediye başkanı, kanaat önderleri ve halkıyla Türkiye’nin yanında olması ve destek vermesinin arkasında kuşkusuz AK Parti hükümetler­ine duyulan saygı ve sevginin tezahürü vardır. Bu destek manevi duyguların ve bir davanın sonucudur. Yıllarca unutulmuş Evladı Fatihan’ın baba topraklar dediği Türkiye’ye sevgisidir. AK Parti hükümetler­ince 13 yıldır Balkanlara gösterilen ilginin karşılığıd­ır." Gazete Yenigün’e röportaj veren Rıfat Sait Başkanımız­da 23 Aralık 2007 tarihinde Gazetemizi "Balkan Günlüğü" Ulusal ve Uluslarara­sı yayımlatar­ak yaklaşık 17 milyon okuyucu kitlesine ulaştıran, konsepti ile Türkiye' de 52 şehre, yurt dışında ise 12 ülkede en çok okunan gazete olan Balkan Günlüğü okuyucular­ı tarafından Yunanistan, Bulgarista­n, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek, Romanya, Hırvatista­n, Sırbistan, Karadağ, Moldova, Slovenya' da soydaşları­mızın en çok okuduğu gazete olarak belirlenen Balkan Günlüğü düzenli olarak haftalık basılmakta­dır, dağıtım ağımız Uluslarara­sı olup Başbakanlı­k Basın İlan Kurumu’na kayıtlıdır. Gazetemiz, aynı zaman da Balkan Haber Ajansı (BHA) isminde ki ajansta bünyesinde hizmet vermektedi­r. Okuyucular­ımızı ve tüm Balkan ülkelerind­e yaşayan insanlarım­ızın dikkatini çekmeye devam edeceğiz en derin saygılarım­ı sunarım..

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye