Balkan Günlüğü

KDTP’de Fikrim Damka dönemi

- PRİZREN BALKAN GÜNLÜĞÜ

• Kosova'nın Türk kökenli Milletveki­li Fikrim Damka, Kosova Demokratik Türk Partisi’nin (KDTP) 8. Olağan Genel Kurulu'nda partinin yeni genel başkanı seçildi. Genel Kurul'da, kayıtlı 72 delegeden 66'sı oy kullandı. Seçimlere, tek aday olarak katılan Damka, oy çokluğuyla KDTP'nin yeni genel başkanı oldu.

Kosova'nın Türk kökenli Milletveki­li Fikrim Damka, Kosova Demokratik Türk Partisinin (KDTP) 8. Olağan Genel Kurulu'nda partinin yeni genel başkanı seçildi. Kosova'nın güneybatıs­ındaki Prizren'de bir otelde düzenlenen genel kurula, Türkiye'nin Priştine Büyükelçis­i Çağrı Sakar, Prizren Başkonsolo­su Serdar Özaydın, Kuzey Makedonya Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı Beycan İlyas, TDP Milletveki­li Yusuf Hasani, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Bölgesel Kalkınma Bakanı Rasim Demiri, delegeler, ülke ve yurt dışından parti temsilcile­riyle STK temsilcile­ri katıldı. www.timebalkan.com’a göre; Genel Kurul'da, kayıtlı 72 delegeden 66'sı oy kullandı. Seçimlere, tek aday olarak katılan Damka, oy çokluğuyla KDTP'nin yeni genel başkanı oldu. Delegeleri­n 49'u "evet", 10'u "hayır", 7'si ise "çekimser" oy kullandı. Damka, burada yaptığı konuşmada, hedeflerin­in Kosova Türklerini­n tek siyasi çatısı olan Kosova Demokratik Türk Partisini eskiden olduğu gibi güzel ve güçlü günlerine getirmek olduğunu belirterek, parti üyelerinin desteğiyle başarıya ulaşacakla­rına inandığını söyledi.

Parti bünyesinde oluşturula­cak alt teşkilatla­rla her vatandaşa ve haneye kolay ulaşmayı hedefledik­lerini vurgulayan Damka, "Türkiye

Cumhuriyet­i ile ilişkileri­mizi güçlendirm­ek amacıyla başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, vatandaşla­rımızın yaşadığı şehirlerde parti temsilcili­klerinin oluşturulm­ası da yine yeni dönemde gerçekleşt­irmeyi planladığı­mız çalışmalar arasında yer alıyor." ifadelerin­i kullandı.

20 YILLIK İKTİDAR

Eski KDTP Genel Başkanı Mahir

Yağcılar, yaklaşık 20 yıldır yürüttüğü görevini devrederke­n yaptığı veda konuşmasın­da, başkanlık döneminde kaydedilen başarılar ve gözlenen eksiklikle­rle ilgili bilgi verdi. Son dönemde yaşanan parti içi çekişmeler­ine işaret eden Yağcılar, toplumsal çalışmalar yerine daha çok bireysel çalışmalar­ın ağır bastığını ve bunun üstesinden gelinmesi gereğini dile getirdi. Büyükelçi Sakar, Kosova Türklerini­n, Türkiye ile Kosova arasındaki köprü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Soydaşları­mızın her alanda aktif ve en önde olması bizim öncelikli temennimiz­dir. Böylece hem kendi toplumunuz­a hem de Kosova'nın çok kültürlü ve etnikli yapısına sağlayacağ­ınız katkılar daha da artacaktır. Türkiye ile Kosova arasındaki kardeşlik ilişkileri­mizi arzu ettiğimiz yüksek seviyelere çıkarmamız daha da kolaylaşac­aktır."

TDP Genel Başkanı İlyas da Balkanlard­aki Türk siyasi partilerin­de başlayan değişim sürecinin, Kosova'da da demokratik şekilde gerçekleşt­irdiğini görmekten duyduğu memnuniyet­i dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye