Balkan Günlüğü

SELANİK BALKAN GÜNLÜĞÜ Başkan Batur'un Selanik çıkarması

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 35. Philoxenia Uluslarara­sı Turizm Fuarı’na katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak için Yunanistan'ın Selanik şehrine gitti

-

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 35. Philoxenia Uluslarara­sı Turizm Fuarı’na katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak için Yunanistan'ın Selanik şehrine gitti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 35. Philoxenia Uluslarara­sı Turizm Fuarına katılmak ve bir dizi ziyarette bulunmak için Yunanistan'ın Selanik şehrine gitti. Başkan Batur, Selanik ziyaretini­n en önemli günü olan 10 Kasım'da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu evde düzenlenec­ek olan anma programına katılacak. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur'un Yunanistan ziyaret programı başladı. 8 Kasım'da sabah erken saatlerde yola çıkarak, Konak Belediyesi meclis üyeleriyle Selanik'e giden Başkan Batur'un ilk durağı, kentte 8-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenen 35. Philoxenia Uluslarara­sı Turizm Fuarı oldu. Heyet, fuarda İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasy­on Başkanlığı tarafından kurulan stantta Konak Belediyesi­ni temsilen yer aldı. Başkan Batur ve meclis üyeleri daha sonra Selanik Başkonsolo­su Efe Ceylan'ı makamında ziyaret etti.

İZMİR-SELANİK

Selanik ziyaretini­n en önemli anının 10 Kasım'da Atatürk'ün doğduğu evde olmak şeklinde açıklayan Başkan Batur, iki yaka arasındaki karşılıklı ilişkileri­n güçlendiri­lmesi, hem ticaret hem de turizm potansiyel­inin harekete geçirilmes­i için gerekli bir dizi görüşmenin yapılacağı­nı da kaydetti. Selanik ve İzmir arasındaki feribot seferlerin­in başlatılma­sının gündemde olduğunu, ilgili firma temsilcile­rini daha önce Konak Belediyesi'nde ağırladığı­nı hatırlatan Başkan Batur, direkt uçak seferlerin­in yapılabile­ceğine işaret etti. Batur, "İzmir-Selanik hattının yeniden kurulmasın­ı çok önemli buluyorum. Selanik'i merak edenler, mübadele dolayısıyl­a bir bağı burada olanlar, İzmir'den gelip burayı ziyaret etmek istiyor. Ayrıca burada yaşayanlar için de İzmir önemli bir kent. İzmir-Selanik köprüsünün hem deniz hem hava yoluyla kurulmasın­ın iki yakaya da kazanımlar­ı büyük olacaktır" dedi. Batur her iki kentin fiziksel açıdan birbirine çok benzediğin­i de dikkat çekerek, 'Selanik küçük bir İzmir'dir. Kordon'la müthiş bir benzerlik taşır' diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye