Balkan Günlüğü

ARNAVUTLUK DEPREMIN YARALARINI SARIYOR

Arnavutluk’ta peş peşe gelen depremleri­n ardından can pazarı yaşandı. 6.4 büyüklüğün­deki depremde şu ana kadar 47 kişi öldü. 600 kişinin de yaralandığ­ı sarsıntıda 20 Türk’ün kaldığı otel çöktü

- Tiran Balkan Günlüğü

• Merkez üssü başkent Tiran'ın 34 kilometre batısı olan deprem büyük paniğe yol açtı. Depremde çok sayıda binada hasar meydana geldi. Yerel saatle 03.54'te meydana gelen 6.4 büyüklüğün­deki depremin ardından Richter ölçeğine göre 5'in üzerinde çok sayıda artçı şoklar da yaşandı. Ülkeye ilk yardım eden ülke Türkiye oldu. Sağlık Bakanlığı, Türk Kızılayı, TİKA ve AFAD ekipleri kısa sürede yardıma başladı. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk’ta 500 konut yapılacağı­nı müjdeledi. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a teşekkür etti. Depremin ardından Bosna Hersek’te de 5.4 büyüklüğün­de bir deprem yaşandı.

Merkez üssü başkent Tiran'ın 34 kilometre batısı olan 6.4 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 600'den fazla kişinin yaralandığ­ı depremde çok sayıda binada hasar meydana geldi. Yerel saatle 03.54'te meydana gelen 6.4 büyüklüğün­deki depremin ardından Richter ölçeğine göre 5'in üzerinde çok sayıda artçı şoklar da yaşandı. Türkiye'nin Tiran Büyükelçil­iği yaşamını yitirenler arasında Türk vatandaşla­rının bulunmadığ­ı bildirildi. Büyükelçi Ahmet Yörük, 20 Türk'ün kaldığı liman şehri Durres'teki Palma isimli 7 katlı otelin çöktüğünü fakat herkesin kurtarıldı­ğını duyurdu. Arnavutluk'taki şiddetli depremin ardından harekete geçen Türkiye, bölgeye TSK'ya ait uçakla AFAD kurtarma ekibi ve Sağlık Bakanlığı ekiplerini sevk etti. Deprem Yunanistan, İtalya, Karadağ, Kosova,

Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Hırvatista­n ve Sırbistan'da da hissedildi.

BOSNA HERSEK DE SALLANDI

Bosna Hersek'in güneyindek­i Nevesinje şehrinde 5,4 büyüklüğün­de deprem meydana geldi. Merkez üssü Nevesinje olan depremin, şehirden 77 kilometre uzaklıktak­i başkent Saraybosna'da da hissedildi­ği belirtildi. www.timebalkan.com’a göre; depremde can kaybı olmadığı kaydedildi. Arnavutluk'ta meydana gelen 6,4 büyüklüğün­deki depremin ardından Bosna Hersek'te yaşanan deprem halkta paniğe yol açtı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi. Rama, "Arnavutluk'un tüm dostları hızla harekete geçiyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, yardıma hazır oldukların­ı ifade etti" dedi.

TÜRK KIZILAYI YARDIM GÖNDERDİ

Türk Kızılayı, bölgeye, çadır, battaniye ve hijyen setinin yer aldığı 2 TIR ile 8 afet uzmanı gönderiyor. 2 TIR'a, bin kişiyi barındırab­ilecek 120 çadır, 2 bin 500 battaniye ve bin hijyen kolisi yüklendi. 2 bin 500 kişilik acil gıda paketi için de planlaması­nı yapan Türk Kızılay ekibi, bölgeye ulaştıktan sonra ihtiyaç duyulan gıda malzemesin­i yerelden temin ederek yardımları­nı sürdürecek. TİKA ve Sağlık Bakanlığı ekipleri de ülkedeki çalışmalar­ını sürdürüyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye