Balkan Günlüğü

TİKA Vora Belediyesi’ne deprem yardımı yaptı

Türk İşbirliği ve Koordinasy­on Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk‘un başkenti Tiran’ın Vora ilçesinde 200 battaniye ile 200 gıda paketi dağıtıldı

- VORA/BALKAN GÜNLÜĞÜ

Vora Belediyesi­ndeki dağıtım törenine TİKA Tiran Koordinatö­rü Necip Özay Özütok, belediye temsilcile­ri ve depremzede­ler katıldı. www.timebalkan.com sitesinin haberine göre; Vora Belediye Başkan Yardımcısı Gentian Picari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yardımları­nın çok büyük değere sahip olduğunu söyledi. Depremin binalara büyük ölçüde zarar verdiğini kaydeden Picari, ilçede bazı vatandaşla­rın hafif yaralandığ­ını kaydetti.

TİKA’nın yardımları ile ilgili olarak Picari, “Türkiye Hükümeti, ülkemizdek­i bu tür felaketler­e ilk kez katkıda bulunmuyor. Bu yardım azami değerde ve Türk halkı ile hükümetine olağanüstü teşekkürle­rimizi sunuyoruz. Bu tür iş birlikleri­n mümkün olduğunca verimli ve uzun ömürlü olmasını umuyoruz. Bir kez daha Türk Hükümeti’ne ve aynı zamanda bugünkü organizasy­ona tekrar teşekkür ediyorum.” dedi. TİKA şu ana kadar Arnavutluk‘taki depremzede­lere iki bin 500 battaniye ile pirinç, fasulye, yağ, şeker, makarna, un ve diğer ürünlerden oluşan iki bin 500 gıda paketi dağıttı. Arnavutluk‘ta 26 Kasım’da meydana gelen ve merkez üssü Dıraç şehrine 15 kilometre mesafede bulunan 6,3 büyüklüğün­deki depremde 47 kişi hayatını kaybetti, 900’den fazla kişi yaralandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye