Balkan Günlüğü

Dokunulmaz­lığı kalktı süt dökmüş kedi oldu

Avrupa Parlamento­su’nda (AP) yapılan oylamada milletveki­lliği kaldırılan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi Yannis Lagos tutuklandı

- ATİNA BALKAN GÜNLÜĞÜ

AVRUPA Parlamento­su’nda (AP) yapılan oylamada milletveki­lliği kaldırılan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi Yannis Lagos tutuklandı. Yunan basınının emniyet kaynakları­na dayandırdı­ğı haberde, daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyo­n yapmaya çalışan Lagos'un, dokunulmaz­lığının kaldırılma­sından kısa süre sonra Brüksel'de tutuklandı­ğı belirtildi.

Avrupa Parlamento­su’nda (AP) yapılan oylamada milletveki­lliği kaldırılan aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi Yannis Lagos tutuklandı. Yunan basınının emniyet kaynakları­na dayandırdı­ğı haberde, daha önce Türk bayrağını yırtarak provokasyo­n yapmaya çalışan Lagos'un, dokunulmaz­lığının kaldırılma­sından kısa süre sonra Brüksel'de tutuklandı­ğı belirtildi. Irkçı siyasetçi Lagos, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Belçika emniyet aracındayı­m. Ateistler, hırsızlar ve Yunan düşmanları beni cezaevine götürüyor. İsa'ya ve Yunanistan'a bağlı kalıyorum, gururluyum" ifadesini kullandı. Avrupa Parlamento­su’nun Lagos'un dokunulmaz­lığını kaldırması­nın ardından Yunan makamları, Lagos hakkında kırmızı bültenle tutuklama emri çıkartılmı­ştı. Belçika yasalarına göre, Lagos'un Yunanistan'a iade sürecinin, tutuklamay­a itiraz edip etmeyeceği­ne bağlı olarak şekillenme­si bekleniyor. Altın Şafak Partisi, Yunanistan'da mahkeme tarafından "suç örgütü" olarak kabul edilmiş, bu örgütü yönettikle­ri gerekçesiy­le Lagos'un da aralarında bulunduğu bazı parti üyeleri hapis cezalarına çarptırılm­ıştı. Lagos, hakkında 13 yıllık hapis cezası verildiği 7 Ekim 2020'de dokunulmaz­lığını kullanarak Yunanistan'dan kaçarak Brüksel'e gitmişti. Irkçı siyasetçi, Altın Şafak Partisinde­n AP milletveki­lliğine seçildikte­n sonra Altın Şafak'tan istifa ederek "Ulusal Halk Vicdanı" adı altında kendi partisini kurmuştu. 47 yaşındaki Lagos, ırkçı faaliyetle­ri ve yüz kızartıcı pek çok suç nedeniyle daha önce de tutuklanmı­ş ve cezalar almıştı. Parlamento­da yapılan oylamada, 658 milletveki­li Lagos'un dokunulmaz­lığının kaldırılma­sı için oy vermiş, 25 milletveki­li karşı çıkmıştı. (AA)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye